לפני שנה וחצי

MonicaF

New member
לפני שנה וחצי

לפני שנה וחצי צפיתם בפרק the girl who waited ואילו אני צפיתי בו רק אמש.
אני שמחה לגלות שלא נדמה לי, שזה אחד הפרקים הטובים של העונה הזו.
מצאתי את עצמי מסכימה עם כמעט כל מה שנכתב בשרשור הישן מ-2011.
אפילו לא עניין אותי יותר שריבר לא כיכבה בפרק זה. ורק לחשוב על זה ששללתי בהתחלה את הפרק ואף נרדמתי בו. מה שאומר שגם לסדרה קלה יחסית כמו של הדוקטור, כדאי לתת את הכבוד ולצפות בו בערנות.
זה היה פרק רציני, עם הרבה עומק.

אני גם בדיוק צפיתי :)

ואיך שכחתי לבדוק פה את השרשור הישן... זה נהיה הרגל שלי- כל פרק שאני רואה אני מחפשת את השרשור שלו פה.. הפעם משום מה שכחתי. מיד אני מפנה את עצמי לשם....

נ.ב- איזה מרגיז זה שיש דברים שבא לי

להגיב עליהם, אבל זה חסר טעם כי זה שרשור ממש ישן.

MonicaF

New member
בחייך

תכתבי פה, אין לי עם מ לדבר על זה.
סיימתי כרגע פרק הבא, פחות טוב לטעמי.
הולכת לבשל דגים ואחורי זה, ממשיכה לצפות.

סתם כל מני דברים קטנים כאלה.

למשל על העובדה שהדוקטור נהיה אפל יותר. כלומר הוא תמיד היה אפל, אבל כשהוא היה טננט היו לו עקרונות מוסר מאוד ברורים. עכשיו עם הדוקטור הזה הוא מעין הפך לקצת פחות המ... קצת יותר... לא ממש יודעת איך לנסח. אבל הבנת למה הכוונה?
כשטננט היה האופי של הדוקטור היה "להציל חיים של אחרים בכל מחיר" ועכשיו הוא קצת יותר סלחן לדברים כאלה.

בכל אופן, אני לא חושבת שזה בהכרח משהו רע, להיפך זה מעניין, זה אחר. אי אפשר כל הזמן שיישאר אותו הדבר.

ומה עוד רציתי? אה כן, בנוגע למשחק של איימי-
יכול להיות שבאמת מדובר בשחקנית לא הכי מדהימה שיש, כנראה שזה אכן כך. עם זאת אני חושבת שיש בה משהו מעניין, משעשע. כנראה שזה משהו של השחקנית, הרי השחקן- במיוחד מי שלא משחק משהו- מביא את עצמו. אז כנראה שזו היא: קצת אדישה כזאת, צינית, סקוטית :) אני די מחבבת אותה.
היא לא דונה, אבל היא אחלה.

MonicaF

New member
כן זה מה שאני אומרת לעצמי

מאז שאני מרכיבה משקפיים.
האוכל היה נהדר, הולכת לצפות בפרק האחרון!!!!
אגב, אפשר בקלות לעשות קופי פייסט עם אזכור הניק של כותב הדעה, ולהגיב בגוף ההודעה.
לא מסובך.
ועכשיו אני קולטת שחסר לי ספיישל אחד, אוף.

ailag

New member
יפה השילוב הזה

כי הוא מאוד מטופש, ובמקביל מאוד אפל ורציני. זה שני פנים בו שמתערבבים, וזה כאילו המטופשות היא המעטה שמסתיר את הצד האפל.
שזה די מתחבר למה שמאט אמר שהדוקטור רץ/בורח (running) כי ברגע שיעצור הוא יסתכל על עצמו ועל העבר שלו והדברים הנוראיים שעשה (לא רק במלחמה, בשוטף)

בקשר לקארן אני חושבת שהיא מראה דברים מאוד מסויימים באיימי ולכן היא נראית אולי קצת שטחית. כי דמויות בסיפורים הן לא עשירות כמו אנשים רגילים, יש להן מאפיינים מסוימים מאוד. אם איימי עוברת תהליך התבגרות אז בתחילת התהליך שלושה דברים יודגשו ובסופו שלושה דברים אחרים יודגשו, אבל היא לא תדגיש כל הזמן ששה דברים רק כי היא יכולה.

זו לפחות דעתי...

(או לפחות זה חלק מהעניין. יכול להיות שזה גם וגם, גם "לא הכי מדהימה שיש" וגם ההסבר שלי.)
(ואוף היא - ואמיליה הקטנה גם - אורחות בכנס באנגליה, כנס המשך לאלו שהיו עם הדוקטורים, ואין לי כסף לנסוע עוד פעם :( ודונה!)

MonicaF

New member
לדעתי הוא תמיד אפל בתוכו

זו תכונה שהיא חובה לאדם שעובר את כל מה שעובר, לאדם שמחליט החלטות קשות.
אבל קשה לו להיות אפל כל הזמן, אחרת היה מתאבד מזמן
הוא נאחז בדברים הטובים, הוא אוהב את בני האדם, ומתחבר אליהם בתכונות הקלות יותר שבו.
זוכרת את הפרק בעונה 3 נדמה לי, שהוא מחק את היותו טיים לורד וכמעט התחתן עם האחות ההיא? שם הוא לא אפל, כי שם הוא רק בן אדם.
הרבה אחריות על כתפיו
ובעונה 3 מדובר היה בטננט. אם יהיה לך חשק וסבלנות, נסי לצפות בפרקים מהמאה הקודמת, תראי כמה אפל הוא היה בתחילת המסע שלו.
אשמח להקרין אצלי אם מעוניינת, גם דברים ממש ישנים.

איימי - שחקנית גרועה? לא חשבתי על זה. חשבתי שהיא משחקת טוב את הדמות ושאני פשוט לא מתה עליה, אבל מאז הפרק של the girl who waited היא עלתה דרגה אצלי, בגדול.

ailag

New member
תגיבי עם לינק?

לפחות להודעות שלי אשמח לפתוח נושאים ישנים שוב.

MonicaF

New member
אחד הפרקים שרוצים לראות שוב

ועכשיו לגבי הפרק הבא, בטעות, אני בטוחה שבטעות, בתחילת הפרק עם בית המלון, הדוקטור קורא לרורי ״מיקי״.
ראיתי כמה פעמים, באמת!

MonicaF

New member
נכון מאד!

בתרגום לעברית כתוב "מקורי" ולא הבנתי שמדובר במקור של ציפור.
חשבתי שהוא מחמיא לאיימי ואומר לה שדבריה מקוריים.
באמת חחחח!

MonicaF

New member
ז-ה מ-ת-ס-כ-ל!

את הכל רכשתי בדיסקים מקוריים ורק את עונות 6 - ו7 הקלטתי בממיר.
כס*****מק פרק 13 עונה 6 לא הוקלט נכון!
עכשיו אני כן מחפשת משהו פיראטי ברשת!

למעלה