לפני שנתיים הופיעה בעיתון..

jedi knight

New member
לפני שנתיים הופיעה בעיתון..

כתבה שבקורב יהיו בנות בשייטת ושהמגבלה שהיחידה שלהם תהיה שהן ילחמו במים ירודים נו אז אנשים לא למדתם שלא צריך להאמין לכל דבר שכתוב בעיתון http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/15111999/ART24897.html

זה כבר מוגזם לדעתי...

טוב, אני 100% בעד שילוב בנות בחטיבות החי``ר, ביחס``פ, 669, ועוד כמה יחידות, אבל אני חושב שהכנסת נשים למסלול שייטת היא שטות, מה גם שמלכתחילה הן מוגבלות ל``מים רדודים`` (מה זה אמור להביע??). אני חושב שהן יכולות להיות משיטות סירות הנחתה או חובלות, אבל לא ללחום ביחד עם השייטת.. (מצטער טל),זאת הגזמה.. אין סיכוי (פיזיולוגית) שאשה תסיים מסלול, כי יהיה עליה להתאמץ בכל פעילות פי 2 ויותר מהבנים, דבר שהוא פשוט ``לא פייר`` מבחינתן. אני איתכן בנוגע ללחימה מלאה בגדודים, וגם בקורס טיס כמובן, אבל לא בסיירות. ואגב - אין כאן טיפת שוביניזם, באמת שלא. יוני

*tal*

New member
צוללת מים רדודים

יש היום תפקיד שפתוח לבנות שנקרא ``צוללת מים רדודים`` זה נחשב לאחד מהמקצועות לחימה התנדבותית, לא לתפקיד הזה התכוונו בכתבה? התפקיד הזה נחשב כחלק מהשייטת?

jedi knight

New member
לא

הכתבה שציינתי היתה כתבה ישנה מאוד לפני יותר משנתיים והיא דיברה על לוחמות צוותיות של הסגל

liorle1

New member
זה בסה``כ עיתונות גרועה.

בפרסום הרשמי של צה``ל התכוונו לצוללות מיים רדודים במסגרת היב``ן (מה שכבר יש היום). אבל אותו כתב לא חכם כנראה חשב שכל הצוללים בחיל הים הם מהשייטת ולכן שייך את זה אליהם.

למעלה