לפני שתמחקו את ההודעה הזאת תכנסו...

לפני שתמחקו את ההודעה הזאת תכנסו...

כפי שראיתי מהשם שלי, אני חניכה בנוער העובד. לא, אני לא הולכת לשאול אותכם מה הערכים של התנועה שלכם ואני גם לא הולכת להגיד איכסה צופים או כל דבר אחד שכבר אמרו ושאלו. נכנסתי לפה בגלל שדי נמאסו עלי המריבות האלה ביננו (הנוע"ל והצופים) בפורום של הנו"על, נמאס לי לראות את השרשור הענקי הזה של צופיפניקים שבאו לפורום וכתבו בו, אפילו דיון נורמלי לא הצלחנו להעביר שם כי אי אפשר להעביר דיון כשאחד או יותר מאיתנו פוסל מישהו מכם בגלל שהוא אמר לנו שנה טובה או להפך, שמישהו מכם פוסל מישהו מאיתנו בגלל שהוא בא לשאול אתכם שאלה, לפתח דיון. קראתי רק את הדף הראשון של הפורום שלכם ולמרות שרציתי ללכת כמה דפים אחורה, לא יכולתי לעשות זאת כי הייתי ממש מעוצבנת מהשטחיות שלכם, ולמה אני כותבת "השטחיות שלכם" בגלל שכשקראתי את השרשור שNADY התחיל עם השאלה "מה הערכים שלם?" אתם עניתם לו שנמאס לכם ששואלים אתכם את זה, או שלחתם אותו לאתר שלכם או שמנהלת הפורום שלכם שולחת אותו להודעה "סיכום וזהו" שהיא הודעה מתנשאת לחלוטין ומראה את הצופים כשטחיים עוד יותר ממה שרואים אותם בשרשור זה. אני לא יכולה לדבר בשם נדי אבל אני כן יכולה לשער למה הוא שאל אתכם את השאלה הזאת, יכול להיות שהוא שאל אתכם זאת בגלל שהוא רצה לדעת מכם למה אתה בצופים? מה זה נותן לכם? מה אתם מקבלים מזה? (השאלות האלה לא נשאלו בטון של ליגלוג אלא ברצינות), יכול להיות שהוא שאל אתכם זאת בגלל שהוא רצה לדעת אם אתם יודעים למה אתם פה, כי יכול להיות שאתם פה בגלל שהלכתם אחרי העדר בגלל שפגשתם את הכיתה לא בכיתה, כי כל הכיתה בצופים (שד"א זו הסיבה לבוא לתנועת נוער בכיתה ד´ אבל בשכב"ג צריכים סיבה יותר טובה). אני מקווה שתגיבו לי ולא בהודעות של "עוד אחת מהנוע"ל" או "אין לי כח לזה" או "די, כבר נמאס לי". אני מקווה שתשנו לי את דרך החשיבה עליכם בתור שטחיים עלו והגשימו

מהזה בשכבג צריך סיבה טובה יותר?

כשאני באה לצופים אני לא רק באה בשביל החברים שבגדוד שלי.... ולא רק בשביל האנשים שאני ´זוכה´ להכיר משכבות גדולות יותר...(וגם נמוכות יותר-גלי...) אני באה כדי לתרום. כל השנה הזאת-הנוכחית- אני הולכת לקרוע תתחת ולבוא לכל הימי פעילות ועבודה ולתרום לשבט.. כי ככה אני מרגישה שאני תורמת לקהילה. הצופים הם העתיד. הצופים הם התקווה. והססמאות האלה הן לא רק על האנשים שבצופים אלא גם על כל האנשים שבתנועות נוער. אם את אומרת שאת לא רוצה לריב אז למה נכנסת לכאן?...כאילו ממש לא אכפת לי שנכנסת. אבל אם היית אומרת רק:"היי מה נשמע?" זה היה יותר נחמד.... ניחא. אני טסה היום! לאיטליה.... יותר נכון היום באמצע הלילה....וגם אני לא מפסידה את היום פעילות הראשון! אבל.....אולי אני אפסיד את ה´טקס´ שעושים למרכזים......אוווווווח.... טוב אם אני לא אהיה אני אגיד להם היום בהצלחה.... וגם בטח יצלמו אז אני אראה תמונות.....טוב יאללה ביייי סאלאמת לעוד.......10 ימים! מצדיסטים יקרים!-שיהיה לנו בהצלחה!!!! שהשנה נגדל.... ונהיה השבט בהנהגת ירושלים.... באהבה: נעם היזהריסטית שבאה להרבה ימי עבודה....חחחחחחחחחחחח ביייייייייייי

תגובה

אני לא ממש הבנתי על מה כעסת?? סה"כ אמרתי שכשאת מגיעה לגיל מסויים, בדר"כ זה אותו גיל שאת כבר בשכב"ג את כבר יודעת למה את נמצאת איפה שאת נמצאת, למה את בתנועת נוער הזאת ובגיל מסויים את כבר מבינה שאת נמצאת באותה תנועת נוער לא בגלל שכל החברים הלכו לשם, לא בגלל שפוגשים ת´כיתה לא בכיתה אלא בגלל משהוא פחות רדוד, פחות ילדותי. אני בטוחה שאת בצוןפים בגלל שהחברים שלך פה ובגלל שכיף לך, אבל אני גם בטוחה שזו לא הסיבה העיקרית כי גם בבי"ס החברים שלך נמצאים וגם בטלפון ויכול להיות לך כיף איתם בקניון או במועדון או סתם בגן משחקים מול הבית, אז למה את בצופים? אני מקווה שהבנת אותי

לא מתעצבנת...חחחח הייי

מה נשמע? סתם.... סתם באמת... אני נהנית להיות בשבט. נגיד היום אנחנו מתרימים אני לא חושבת שאם לא הייתי במסגרת תנועתית הייתי מתרימה...על דעת עצמי

י ע ל 2

New member
"עוד אחת מהנוע"ל"... סתם....

טוב קודם כל את אמרת שבאת לפה.. בעצם לא ממש הבנתי למה באת לפה.. ולמרות שהבנתי שאת לא באת בכוונה לעצבן.. מצטערת אבל את עצבנת אותי.. קודם כל .. באסה.. הפורום שטחי מדי בשבילך?? (מצטערת אם זה נשמע מתנשא אבל גם מה שאת כתבת לא היה נשמע הדבר הכי נחמד בעולם...) ותדעי שבדיוק כמו שאת כתבת שנכנסים לכם צופיפניקים לפורום גם לפה נכנסים כמה מכם וגם עם מי שנכנס לא הצלחנו לעשות דיון תרבותי ממש.. ואני גם לא רואה שהולך לצאת מפה דיון תרבותי.. קודם כל אני לא ראיתי פה שום שנה טובה מאף אחד מהנוע"ל.. ראיתי מנוער לנוער.. ואני אישית כתבתי על זה תודה.. בוא אני יגיד לך משהו קודם כל יש בפס הזה למעלה את הערכים שלנו.. וכל פעם שמישהו נכנס לכאן מהנוע"ל ומבקש את הערכים מיד אחרי זה מאשים אותנו על הערכים? אז למה שלמישהו יהיה חשק למישהו להתחיל לשבת ולכתוב את הערכים בזמן שאנחנו לא יכולים לדעת למה הוא מעוניין לדעת.. ושחוץ מזה זה מופיע בפס למעלה.. הוא שלפחות פעם זה היה.. ועובדה שאנשים שלחו אותו לראות את הערכים.. ויודעת מה כשחושבים על זה זה אפילו טיפה חוצפה מה שאת אומרת.. אנשים פה שלחו אותו לראות את הערכים.. אף אחד לא חייב לכתוב את זה.. וזה לא כזה קצר לכתוב את זה אז שלחו אותו.. מה את מחפשת על מה להתעצבן?? סליחה?!?!?!? מאיפה את יודעת למה אני בצופים? את רואה זה מה שמעצבן כל פעם בא לפה חכמולוג מהנוע"ל וחושב שהוא יודע כל דבר שנאחנו עושים מה האינטרסים שלנו וכל מיני דברים מעצבנים כאלה.. אז יש לי חדשות בשבילך: אני לא פה בגלל שהחברים שלי בצופים.. כשהייתי קטנה באתי לצופים בגלל החברים כי לא ידעתי מה זה צופים.. אבל זה לא דוגמא כי גם הייתי הולכת לחוגים שחברות שלי היו הולכות.. וגם לפעמים ילדים הולכים לבתי ספר שחברים שלהם הולכים.. אם הייתי פה רק בגלל שהחברים שלי בצופים הייתי עוזבת כבר בכיתה ט... כי כשאתה משקיע כל כך הרבה ואתה לא נהנה ואתה לא מרגיש טוב עם עצמך אחרי שאתה תורם ומעביר פעולה (או במקרה שלי שאני פעילה אז בדברים אחרים שתורמים..) אתה תפרוש.. אז כן הילדים באים חלקם כי חברים שלהם באים והם מכירים שם אנשים חדשים (ודרך אגב גם זאת סיבה שאני בצופים.. אבל לא רק זה..) אבל במשך הזמן בסביבות כיתה ח-ט הלחץ החרתי פחות משפיע... ואני חייבת להגיד שלכתוב כזה דבר זה דיי טיפשי כי זה נראה כאילו את כותבת את זה לחניכים בכיתה ד.. אז את יכולה לחשוב עלי שאני שטחית (בלי להיות סנובית אבל זה לא ממש יזיז לי..) כי גם מה שאת כתבת לא היה כזה לא שטחי.. ומעצבן... אז בואי נעשה כזה דבר לפני שתלכי בדרכם של אלה שבאול פה לפניך (למרות שכבר התחלת..) לכי תבררי פרטים על הצופים ורק שתדעי מה עושים בדיוק בצופים ולמה אנשים באים לצופים תחזרי לפה.. או שתשאלי אותנו למה אל תבואי ותאשימי אותנו בזה ששכב"ג צריך סיבה יותר טובה (זה נכון אבל זה לא הסיבה שלנו...)..

כמעט הצלחתם

להבריח עוד אחת שניסתה להעלות דיון נורמלי פה... נחמד, אתם ממש טובים בזה! אז עכשיו נגיע לעניין: קודם כל, את לא מכירה אותי, אז בואי אני אספר לך קצת על עצמי, או יותר נכון על החברים שלי, רוב החברים שלי (הטובים באמת) בצופים, אנחנו מדברים המון על מהות תנועתנו ועל מה עושים בתנועה ומה היה בטיול הזה ובמחנה הזה ואני תמיד מתעניינת בתנועה שלכם, כן, תאמינו או לא אני אחת מהנוער העובד והלומד מתעניית בצופים, אני רוצה לדעת על מהות תנועתכם זה מעניין אותי, אני יודעת שזה קצת קשה לעכל אבל זה נכון. כנראה אף פעם לא שקלתם במוחכם דבר כזה וחבל כי לדעתי חבר בתנועת נוער צריך לדעת קצת על התנועות האחרות לפני שהוא שולל אותם. דבר שני, זה נורא קל לשלוח מישהו לאיזה אתר או לאיזה מאמר כדי שימצא את התשובה לבד, את זה הוא יכול לעשות לבד בלי עזרה מכם כי זו באמת לא כזו בעיה למצוא את האתר של הצופים, אבל כנראה שזו בעיה נורא גדולה בשבילכם לענות ברצינות על השאלה הזאת...מעניין לא? דבר שלישי, שאלת אותי את השאלה "מאיפה את יודעת למה אני בצופים?", אף פעם לא אמרתי שאני יודעת למה את בצופים, אמרתי למה ילדים בכיתה ד´ הולכים לצופים או לכל תנועת נוער אחרת כי ככה זה בכל תנועת נוער, אני לא מתיימרת לדעת למה אתם פה, על טעם ועל ריח אין להתווכח (כמו שאמרו חכמים) אז לפני שאת באה בהאשמות תקראי טוב טוב מה כתבתי, כי אולי היה לך קצת קשה, אולי השפה היתה קצת גבוהה. אני חושבת שאני סיימתי פה, אם יש לך איזשהן טענות/ בקשות ושאר ירקות את מוזמנת לכתוב לי לפרטי או לפה, אני מקווה שאני אכנס לפה שוב, קרוב לוודאי שלא כי חבל לי להרוס את החשיבה שלי על החברי הצופיפניקים בדיבורי סרק ולכלוכים פה. עלו והגשימו (אני מקווה)

bogz

New member
פסססט.... יעל...

אם את שואלת אותי יש לענת נקודה... כדאי שתשלימי את השיעורים שלא עשית ב´הבנת הנקרא´ בכיתה ב´

י ע ל 2

New member
טוב אז ככה...

דבר ראשון: חשבתי שאמרת שאנחנו כבר ילדים גדולים... אז מה בדיוק הקטע של הירידות האלה ("השפה הייתה גבוהה מדי בשבילך") אז ני רואה שכן חזרנו להעלבות.. אז את יכולה להגיד שאני אולי הברחתי אותך אבל לפחות לא ניסיתי להעליב אותך.. אני הבנתי מה אמרת על הסיבות לבוא לצופים אבל כנראה שלא נסחתי טוב את מה שאני אמרתי בגלל שאני רואה שלא הבנתם אז - הסבר: היא (את) אמרת שאת חושבת שצריך סיבה יותר טובה לחבר שכב"ג לבוא לצופים חוץ מזה שכל הכיתה בצופים... אז אני מצטערת אבל זה היה נשמע לי קצת טיפשי.. כי חבר שכב"ג לא ישאר בצופים וישקיע את כל הנשמה שלו רק בגלל שכל הכיתה שלו בצופים.. אז הסברתי לך את הסיבות שאנשים באים לצופים בד"כ בגי להשכב"ג..לא חשבתי שאת מאשימה אותי או משהו אבל אם תחשבי על זה שניה כשאת אומרת את זה זה כאילו שלחברי השכב"ג זאת הסיבה שהם באים לצופים.. זה הכל! בקשר לערכים: תראי הוא ביקש את הערכים ומי שזה היה נתן לו דרך לראות את הערכים. הוא רצה לראות את הערכים והוא קיבל את זה.. ובקשר לויכוח התרבותי שניסית לפתוח פה: ויכוח תרבותי לא מתחיל בזה שאת מאשימה פה אנשים בזה שהם מזלזלים בפורום ופשוט שולחים אנשים לאתרים ולא כותבים בפורום.. ולהגיד שאנשים שטחיים.. זה לא ויכוח תרבותי! אולי את חושבת ואולי לא אז אני אכתוב רק להיות בטוחה: אין לי כלום נגד הנוע"ל שכל אחד יהיה איפהשהוא רוצה... ואמרת שאת חושבת שצריך ללמוד על שאר תנועות נוער אני יכולה להגיד שכל חניך עובר לפחות מספר פעולות על שאר תנועות נוער.. לי במשך השנים בתנועה היו לי הרבה פעולות על שאר תנועות הנוער ולמדתי עליהן (אולי לא כל כך הרבה אבל למדתי..)

למעלה