לפני 3 שבועות התגלה שיש לי סוכרת גבוהה, 400

לפני 3 שבועות התגלה שיש לי סוכרת גבוהה, 400

ומיד נתנו לי טיפול באינסולין, לנטוס ואפידרה ורופא המשפחה הסביר לי ש 3 פעמים ביום אני אמורה לבדוק את מצב הסוכרת , ולפי התוצאות להזריק את האיפידרה ,ולאכול רגיל חוץ מסוכרים. עד שאגיע לרופאה המומחית לסכרת . זה היה ביום שישי לקחתי את כל הציוד הביתה, מבוהלת וגיליתי שאני לא יודעת להשתמש במכשיר המורה מה רמת הסוכר אצלי, לכן את האיפידרה לקחתי את המינימום והלנטוס שהוא קבוע לקחתי כמו שנאמר לי. בבוקר חזרתי לאחות קופת החולים כדי שתסביר לי איך מודדים סכרת , היא הראתה לי וצעקה עלי שרמת הסוכר עדיין 400 , אך לא אמרה לי מה עושים כדי להוריד . קבעתי תור לרופאת סוכרת ליום רביעי וגם לדייאטקנית , והתחלתי לחרוש באינטרנט מה צריך לעשות ומה לאכול וניצמדתי לדייאטה שנראתה לי הכי הגיונית , ועד ליום רביעי הצלחתי להוריד את הסוכר ל-250 . ביום רביעי הרופאה הוסיפה לי עוד 2 גלוקומין , והעלתה לי את כמות הלנטוס , והדייטיקנית אמרה לי שהדייאטה שעשיתי היא נכונה ולהמשיך כך , כיום רמת הסוכר שלי בסביבות ה90 ולכאורה אני אמורה להיות מרוצה מעצמי, אך בימים האחרונים נפל לי האסימון, שכך אחיה את שארית חיי כלומר עוד הרבה שנים ונישברתי , האוכל פתאום לא טעים לי, אני כל הזמן רעבה, והיום היה השיא נישברתי ופרצתי בבכי אין סופי ואני לא מצליחה להירגע, אני לא מעיזה לאכול פחממות כמו סוכרים וקמח לבן, אך אני פוחדת מהיום שאומר לעזאזל חיים רק פעם אחת ואתחיל לאכול מאכלים שאסור לי.

deebeebee

New member
מאחלת לך איזון מהיר

ואת זה משיגים בעזרת אכילה נכונה בהדרכת הדיאטנית, טיפול תרופתי ופעילות גופנית מתונה (הליכה, שחיה וכדומה), אבל חשוב גם לא להתדרדר לדכאון וללחץ נפשי, כי גם לאלה חלק באיבוד האיזון.
מאחלת לך שנה טובה ומאוזנת.

חבל שהתחלת את הטיפול בסוכרת אצל רופא המשפחה.

אני מקווה שיש לך תור חדש לאנדוקרינולוגית לעוד חודש.
הסוכרת איננה מחלה אלא עורך חיים. אחרי שתלמדי להסתדר
בעורך החיים החדש, תלמדי כמה אינסולין להזריק בהתאם
לאוכל שאת רוצה לאכול. בסך הכל החיים שלך לא יהיו כל כך רעים.

IrisPeleg

New member
זה בהחלט מבהיל בהתחלה

יקירה

אין ספק שהיתה לך התחלה קשה.
גם רמה מאד גבוהה בזמן האיבחון וגם הסברים לא מתאימים.
אשמח לשמוע עוד פרטים:
מה גילך? האם יש לך עודף משקל?

אין ספק שהיה מיאש ומבלבל.
רוצה לעזור לך לעבור את תקופת האבלות.

רוצה לספר לך בקצרה את סיפורי:
סוכרת מגיל 14 ואני חייה איתה כבר כמעט 40 שנה.
יש לי שלושה ילדים: 28,25 ו-19.
כפי שאת יכולה להבין את כל ההריונות עברתי כשהיתה לי סוכרת.
אם יש רצון הכל אפשרי. לא פשוט אבל אפשרי.

אם את כל הזמן רעבה, את עדין לא בטיפול הנכון.
אין סיבה שלא תאכלי פחמימות ולא תהי שבעה.

עליך ללמוד לספור פחמימות וכן לבקש מהרופא האנדוקרינולוג את המספרים הבאים:
כמה יחידות אפידרה לקחת למנה פחמימה
כמה בדם כל יחידת אפידרה מתקנת.

אם יהיו לך את המספרים הללו, אין סיבה שלא תוכלי לאכול פחמימות (כמובן להעדיף את הטובות).
ככה תחזירי לעצמך את השליטה והגמישות בחיים.

בהצלחה ושנה טובה

להנרי ואיריס תודה על התגובה, הצלחתם להוריד

ממני מעט מהפחד,
לאיריס
אני בת 55 שוקלת 86 קילו לאחר הרזיה של 12 קילו שרזיתי עקב רמות הסוכרת הגבוהות שבו הייתי ללא ידיעתי.

לפני קצת יותר משנה הפסקתי לעשן לאחר שתקף אותי וירוס אלים שתוקף מעשנים , המשפחה הפעילה עלי מכבש לחצים כדי שאפסיק לעשן , שבינהם אמרה לי הבת שהיא לא רוצה שסבתא שמסריחה מסיגריות תחבק את הבת שלה. לאחר שהפסקתי לעשן עליתי מהר מאוד במשקל - 20 קילו. אחרי כ 3 חודשים היה לי אירע מוחי קל ביותר, כיום אני לוקחת אספרין. לאחר חצי שנה הרופא בישר לי שלחץ הדם שלי גבוה ןנתן לי כדור להורדת לחץ הדם.....המצב היה שהאשמתי את כולם כולל את הרופא שהם לחצו עלי להפסיק לעשן , וההשמנה שבאה בעיקבותיה הביאה איתה כל מיני מחלות. הייתי אז בעיצומה של המלחמה בעישון שלא היתה לי קלה.ולאחר חצי שנה הגיעה הסכרת במלוא עוזה., אגב סוכרת ולחץ דם גבוה הם תורשה משני הורי שיחיו.
את השאלות שאמרת לי לשאול את רופאת הסכרת אשאל אותה בעוד חודשיים אבל מצאתי ספר שמפורסם האינטרנט שמסביר את החישוב של האינסולין ביחס לפחממות לא בדיוק הבנתי את החישוב , אנסה לפענך את הנאמר

http://www.files.e-shop.co.il/focus/pdf/סוכרת - פרק דוגמה.pdf

המון תודה, באמת שעזרת לי לגרש את הפחד.

IrisPeleg

New member
אינסולין ופחמימות

יקירה

שמחה שאת קצת פחות מבוהלת ותודה על תשובותיך.

רוצה להבהיר: ספר לא יכול לתת לך את המספרים שאמרתי לך לבקש מהאנדוקרינולוג.
זה אישי.
ספר יכול להסביר לך מה עושים עם המספרים.

בהצלחה

למעלה