לפני 55 שנים הסתיים מבצע "על כנפי

אנימו

New member
לפני 55 שנים הסתיים מבצע "על כנפי

נשרים" - מבצע העליה של יהודי תימן. על תרומת היחודית של יוצאי תימן לאמנויות בישראל שמענו וחזינו . זמרים, רקדנים, לחנים וזמירות המבוססים על מסורת בכתב ובע"פ והועברו מדור לדור העשירו את תחום האמנות בארצנו. בין הידועים שלנו: בועז שרעבי, אחינועם ניני, עופרה חזה, ברכה צפירה, שרה לוי תנאי (שנפטרה לא מכבר ובטכס הקבורה שלה התכנסו זמרים מלהקת ענבל ושוררו - כמדומני , קינה). ואם אינני טועה יש לנו לפחות 2 נציגות של העדה המופלאה הזאת,כאן בפורום. יעלו נא ויבואו ויספרו חוייות ומידע אישי. עליה מרבד הקסמים

אפי 7

New member
כל מה שאני זוכרת מהעליה הזו

הייתי תלמידת בית ספר יסודי. וזוכרת שהעבירו את העליה התימנית למעברות בקרבת העיר בה גרתי. היה חורף גשום מאוד - ואי אפשר היה להשאיר אותה באוהלים. פשוט נתנו לנו כמה ימי חופש - והכניסו את העולים לחדרי בית הספר ודאגו להם לחום ומזון. ייסלח לי אם אני אומרת זאת: קודם כל בעליה הזו - רק השבוע אמרתי למישהו - היו האנשים הכי נחמדים שהגיעו לארץ (כולם היו נחמדים - אולם הם במיוחד) - אנשים צנועים וחביבים. הייתה בעיה בימים ההם - אם חס וחלילה אשכנזיה הייתה יוצאת עם בחור תימני חביב - ההורים לא היו שבעי נחת - וחבל - ואני בתור אשכנזייה אומרת שהם היו הרבה יותר נחמדים מאתנו. זה מה שזכור לי. היום כבר הכל נכנס למיקסר אחד גדול של תרבויות ואין הבדלים. יום נעים אפי

bimbo.

New member
אפי, אני בהחלט מסכימה איתך.

אנשי העליה הזו היו מקסימים ביותר, והיה מה ללמוד בהם בנושאי צניעות, כיבוד הזולת ושקט. כיום כולנו מעורבבים, לטוב ולרע. תמיד הקסימו אותי המלים "מרבד הקסמים", כי הן הזכירו כל מיני סיפורי ילדות קסומים...

כמו שאמרת אפי - מיקסר אחד גדול

מה שמאד איפיין את התימנים הללו, היה חוסנם מפני מחלות לב, וכמה הם היו רזים, זוכרים?

../images/Emo128.gif מרבד הקסמים = העליה מפרס, לא

מתימן. העליה מתימן נקראה "על כנפי נשרים" והעליה מפרס מרבד הקסמים ע'ש השטיחים הפרסיים המפורסמים. חבל שגם באינציקלופדיה כמו "ויקיפדיה" נפלה טעות מחוסר ידע.

אנימו

New member
רות-המבצע כונה "מרבד הקסמים"

כנראה בגלל האסוציאציה למרבד המעופף ובעקבות הרכבת האוירית שבה הובאו העולים מתימן. התימנים העדיפו לכנות את המבצע : "על כנפי נשרים". אין כאן טעות.

שירז7

New member
המבצע להעלאת יהודי תימן

הוא "מרבד הקסמים", התימנים בקיאים בספרי הקודש, והם קראו מספר ישעיה: "ואשא אתכם על כנפי נשרים", כי זה היה הדימוי שנתנו למטוסים שהביאו אותם ארצה. חברתי, בת ליוצאי תימן, שרתה יחד איתי בצבא כאחות, והיא נשלחה עם המטוסים ללוות את העולים התימנים ארצה.

הענאלע

New member
אין כאן טעות

"מרבד הקסמים" = "על כנפי נשרים". מבצע להעלאת יהודי תימן בשנים 49-50.

יכול להיות, אנימחסל סחוג בכמויות

ובריא טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, חמסה.

ואיפה כל הסיפורים על חטיפות ילדי

תימן חמתי שתחייה עד היום מחפשת את הבת שלה.ואנחנו יושבים ורק מקשיבים

אנימו

New member
שולי-זה באמת סיפור טראומטי . על אף

התקופה הקשה במדינה - חבל שלא נתגלתה רגישות אנושית גדולה יותר. אבל זה לבכות על חלב שנשפך!

אנימו, זה לא חלב שנשפך, זה חלב

שעדיין רוטח בלבבות האמאות, שלקחו את ילדיהם מהם ללא רגשות, הייתי אומרת חטפו את ילדיהם, אמא זה אמא בכל מצב, תראי עד היום האמהות עדיין מחפשות את ילדיהם, זו הרגשה נוראה לחיות עם זה, הן לא יודעות מה עלה בגורלן של ילדיהן, האמיני לי אינני יודעת איך לכנות את האנשים שעשו את המעשה הנפשע הזה.

י מ י ת 2

New member
../images/Emo141.gifהיי אנימו

כבר נפגשו לפני זמן מה בפורום אחר, ובעיקר במסרים. והנה נקלעתי לפורום הזה, ואני מזהה פה מכרים ממקום אחר, ובעיקר שאת מנהלת את הפורום הזה המראה סימנים מאד רעננים. כל הכבוד לך. התוכלי לעדכן אותי מה קורה והאם יש תכניות מיוחדות. אני שומעת על איזה מפגש. זה כאן? ומה זה צריך להביע.

אנימו

New member
ימית-ברוכה הבאה לפורמנו . השתלבות

נעימה וברוכה. כן, זכורה לי ההתכתבות והיו גם כמה שמחות כמדומני במשפחתך. בינתיים האירוע הכי חשוב ומשמעותי שקרה בשבועיים האחרונים (מחר יש לנו יום הולדת - אנחנו בני שבועיים!
). שולחת לך מסר בדבר המפגש שכל יעודו הכרת החברים החדשים ופגישה חברתית מחודשת בין הוותיקים.פגישות מעין אלה הן לחם חוק אצלנו.

למעלה