לפני

• פותח הנושא k.d.
  • פורסם בתאריך

Phenomenal

New member
יפה..

התנוחה של הדרקון האדום יצאה ממש יפה! אבל הרקע הכחול של ההר פשוט "בולע" את הדרקון הכחול! היית צריך להבהיר אותו קצת... אהבתי את העשן Phenomenal

כמה הערות...

א. אני מצטרף לקריאה להחליף את רקע ההר, הוא בולע את הדרקון הכחול יותר מדי. ב. לגבי העבודה הכללית: 1. הדרקון האדום מאבד קלות את הפרופורציה ככל שהוא מתקרב לזנב. אמנם אין חוק אחיד לגבי עיצוב דרקונים, אבל נהוג לעצב דרקונים (גם מכונפים) מבחינה אנטומית ככאלו שהולכים על רגליהם האחוריות יותר מאשר הקדמיות. כמו כן הראש מוטה בזוית קצת מעלה לעומת חיבור הצוואר כאילו הוא מרים את האף - אם זה בכוונה אז תתעלם! עוד דבר לגבי האדום נוגעת לסנפירי הגב שלו ושריון הבטן - אלו מאבדים את הכיוון בהטיית הגוף שלו לכיוון הצירות (תהליך הפיכה לצר) הזנב. פשוט צריך להעמיד אותם חזרה בקצה הזנב ולישר את קווי הבטן. 2. לגבי הדרקון הכחול - בהנחה שהוא לא למה שיורקת או גמל, אני מניח שצריך להראות את האש בוקעת מפיו, הרווח מטעה. לגבי החיבור של הצוואר לבטן - יש שם קטע שמוסתר על ידי הכנף, הוא מאבד איפוס ונראה כאילו הוא צר יותר ממה שהוא אמור להיות בהנחה שהכנף לא היתה שם. כמו כן, מבחינה אנטומית, נהוג להראות את היד הקדמית של הדרקון יוצאת מנקודה גבוהה יותר בהנחה שהוא הולך על 2 ולא מכונף או ממש קטנות ומנוונות כמו של T-REX אם הוא מכונף. אם בכל זאת אתה מתעקש שהוא יהיה בעל 4 גפים וגם מכונף... בדוק באתרי D&D כיצד הם מציירי ומעצבים את השילוב הזה יחד. בכל מקרה, הכנף וה יד לא בוקעות מאותה הנקודה או בסמיכות של אחת מעל השניה. 3. לגבי הצביעה: אינני יודע איך ציירת, איך סרקת ואיך צבעת אבל, אם היית דואג לפני הצביעה לנקות את האינקינג ככה שלא ישארו פיקסלים באפור 25% או 50% אז הקו היה נראה יותר נקי ומדוייק. לגבי הרקע: התפרצות הר געש מזקירה יותר פיצוץ מאשר מדורה... העשן אמנם עולה מעלה אבל האש פורצת ב 270 מעלות מסביב+ צינורות קטנים שנוזלים מהפיה כלפי מרגלות ההר... מלבד אלו: קבל ח"ח על התמודדות עם זוויות דרקון קשות מאוד. גם עיצוב הראשים יצא מצויין. הרעיון מוצלח וחביב אם כי הוא רפליקה על כמה ציורים של בוריס ואלייחו. הצביעה נראית טוב, וממש מוצלחת יחסית למה שרואים פה לפעמים... ובכל מקרה, לעצות לגבי עבודה בצביעה ממוחשבת לך לארכיון הפורום יש שם הרבה הסברים כמו גם לשאול כאלו שעושים את זה באופן מקצועי כמו: CHATENOIR , DREAMSPHERE או GIRI (אם טעיתי בשם של מישהו סליחה..) אבל בסך הכל נאה!

chatenoire

New member
ואלייחו...

אז ככה מבטאים את השם שלו?.. בקשר לציור - אני מצטרפת לרוב ההערות, ומוסיפה קצת משלי: הדרקון האדום: אם הוא דרקון ללא ידיים (אלא שהכנפיים שלו הן תחליף לידיים), אז סבבה, אבל אם כן, אני אישית הייתי שולחת את הידיים שלו קדימה באקט הסתערותי משהו. דרקון כחול: אמנם דרקונים זה לא מה שרואים כל יום בשינקין, אבל לפי ה"מסורת", הקטעים הבהירים - מה שאצלך תכלת מפוספס - נמצאים בדרך כלל בצד הפנימי (האחורי, התחתון, תקרא לזה איך שאתה רוצה) של האיברים, בעיקר הבטן והחזה. אפשר לראות את אותו הדבר גם אצל בעלי חיים (אצל טיגריסים, למשל, יש פרווה לבנה מתחת לבטן, באזור החזה, ומאחורי הרגליים הקדמיות והאחוריות). אם התכוונת לדפוק את המערכת וללכת הפוך, אז סחתין, תמיד טוב; אבל אם לא שמת לב, מומלץ לזכור. דבר אחרון: אמנם הרקע הוא רק רקע (נסה להגיד את זה חמש פעמים מהר), אבל מומלץ להשקיע גם בו. המטרה שלו היא לתמוך באובייקט הראשי, והוא עושה את זה הכי טוב אם הוא מתאים מבחינת הטכניקה, הסגנון ורמת ההשקעה. על ההר כבר העירו, ואני מוסיפה שאפילו גרדיינט קליל במשטח הצבע המת של השמיים יכול להוסיף המון. מעבר לכל זה, הציור בהחלט מרשים. ציור דרקונים הוא בעייתי, ומשלב את כל הקשיים האנטומיים של ציור בעלי חיים; ההבדל הוא, שאי אפשר לפתוח אינצקלופדיה לתמונות רפרנס. התמודדת יפה עם האנטומיה והתנוחות, והציור גם מצליח להעביר תחושה של תנועה - שזה בכלל טוב. למרות מה שעופר העיר על הלבה, אני אישית אוהבת את הצבעים והדרך שהשתמשת בהם. דבר אחד אחרון - המפגש בין ה...אשים (אשות? רבים של אש?) מעוצב יפה, ויכול גם היה להיות סמל מעניין.

Phenomenal

New member
אשות?!

ממתי לאש יש צורת רבים? עוד כמה הערות ששכחתי להוסיף: האש שהדרקונים נושפים נראית כאילו היא בכלל יוצאת מההר, הזווית יצאה ממש מוזר.. ובאמת היית צריך להוסיף לרקע השמים איזה עוד שינוי גוון או עננים או משהו, השמים הם לא בצבע אחיד..

למעלה