לפעמים אין לי מושג למה השתדלתי

rainbow i

New member
לפעמים אין לי מושג למה השתדלתי

כל כך להיאחז במושגים "אמון" "אתיקה" "יושרה" ... נו, אלו...
ניתוח פסיכולוגי בשקל? אני מתארת לעצמי שגדלתי עליהם והם מצאו חן בעיני, משהו בעל ערך ממשי לתת ולקבל. וכנראה ההיקסמות ממילים יחד עם המחשבה האווילית שמילה שאומרים אותה (או כותבים אותה) היא מילה של כבוד.
הנה:
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3676096,00.html?ref=ynet

שימו לב למילים ולביטויים, כי הם נותנים פרספקטיבה לאיך נראה ה"פציינט" בעיני האל-רופא החדש:

* לרופאים אין כלים לעקוב
* הפציינטים לא מצייתים
* המטופלים חורגים ממרשמים
* התוצאה היא טיפולים חוזרים ש..... עולים למערכת !!!

ניסיון העבר מלמד היטב מה קורה כשיותר מדי שליטה וכוח יחד עם כסף מופעלים ע"י ידיים לא נכונות.

בול פגיעה!

היהירות כל כך מוטמעת בהלך הרוח והמחשבה של מרבית הרופאים, שהם בכלל לא מבינים מה לא בסדר עם הגישה הזו...

rainbow i

New member
יהירות? אולי...

למתבונן מהצד, למי שלא נזקק לעזרה רפואית...
יהירות היא לשון המעטה להונאה החדשה שנקראת "מבוסס מדע" - שהרי מדובר במבוסס חשבון (בעיקר כלכלי). ואני מתקשה מאוד להאמין שמרבית הרופאים אינם חשים את הדחיפות והנחיצות בטיפול מתאים (ואישי) כשהם נזקקים לו בעצמם.
אני מהרהרת בסיפור של הנער שביקש להפסיק את טיפולי הכימותרפיה (בידיעת והסכמת הוריו), והחוזר לשם בכוח בית המשפט והמשטרה בשם-הקדוש "מבוסס מדע". והרי זו ציניות שאין כדוגמתה שאם הטיעון של הנער והוריו היה מבוסס כדאיות כלכלית, אז יש סיכוי שזה היה נראה ככה.
הנה דוגמה נוספת, הפעם על תינוקות וילדים שלפחות חלקם (לא אחשב כמה מתוכם) הם נפגעי חיסונים:
http://www.nytimes.com/2015/12/11/u...ng-prescribed-to-infants.html?ref=health&_r=2
ההורים מבקשים? לטענת ההורים?
ממתי להורה יש את היכולת או הכלים לאבחן ממה סובל תינוק ולאיזו תרופה הוא זקוק? הרי את זה רק לרופא יש סמכות לקבוע. האם ייתכן שאיבדנו את זה לגמרי?
זו לא יהירות אלא שפלות והתנהלות מתועבת - במיוחד כשמי שטורח לבדוק קצת הלאה יכול למצוא שהסיבה שעומדת מאחורי הקלעים היא "כמה כסף זה יעלה למערכת".
יש לי חדשות לא כל כך טובות. רוב זה יכול היה להיחסך מאיתנו. קוראים לזה "רפואה מונעת", זה מושג שקשור בקשר הדוק עם המושג "בריאות הציבור". איכשהו טעיתי לחשוב שהביטוי "לא תגרום נזק" היה אמור להוביל את כל העגלה הזאת...
עגלת הבריאות חולה.

למעלה