לפעמים אני חושבת

לפעמים אני חושבת

מה היה קורה אם כל הנשים בעולם היו חושבות בצורה שטחית כמוכן. המין האנושי לא היה מתקדם. ושלא תבינו לא נכון, אני מסכימה אתכם בהרבה מהדברים אני מאוד נוטה לפמיניזם, אבל דווקא אני חושבת שהולדת ילדים היא זכות שניתנה לנו הבנות כאולי אולי אולי ואני מפחדת להגיד את זה אפילו: "קצת יותר טובות מבנים". אתם לא תוכלו בלא להבין ילדים לעולם "להוכיח" לאף אחד שאתן פמיניסטיות. (חלקכן!) ובאשר לכולן- לדעתי, זו מחשבה אגואיסטית. אני מבינה כאלו שלא יכולות מטעמים נפשיים לגדל ילדים או מסיבות בריאותיות. אבל פעם חשבתם על כמה אור מביאים ילדים לעולם הזה? כמה צחוק של ילדים כדבר מקסים? ואני רואה בתור ילדה (אני בת 17) כמה אושר אני ושאר חמשת האחים שלי מביאים להורים שלי. (ולא, אנחנו לא דתיים אנחנו שתי משפחות.. כאילו יש גם חורגים.. לא משנה! חחח) כמות האושר שאני רואה שהילדים שאני עושה להם בייביסטר מביאים להורים שלהם. למה להסתכל על ילד כדבר מגעיל? כפי שקראתי פה בכמה הודעות... ילדים לא נשארים בני שנה לנצח! וגם אתם הייתם ילדים, ותחשבו על זה שיכול להיות שאם הוריכם היו חושבים ככה, אתן לא הייתן זוכות בחיים שלכן, וברגע זה לא הייתן קיימות. (ואני די בטוחה שאם לא התאבדתן עדיין זה לא מה שהייתן רוצות) ואם הבן שלכם הוא זה שיביא את התרופה לסרטן? זו מחשבה אגואיסטית לא להביא ילדים, זה לא רק בשבילכן! זה בשביל האנושות כולה! אפילו שזה ממש גדול לחשוב ככה אבל זה נכון. ולא להביא תינוק כי: "הוא בוכה בטיסה" או כי: "הוא צורח במסעדה". אז תתביישו לכם! זה כל מה שאני יכולה להגיד לכן. אף אחד לא אמר לכן להביא ילד בגיל 20! אתן מדברות כאילו ברגע שהילד בא לעולם נגמרו לכם החיים! זה ממש לא נכון-זה פשוט חיים קצת שונים לתקופה מסויימת. אם אתם חושבים שכשהייתי בת שלוש ההורים שלי לא טסו לחופשות אז אתם טועים. בשביל מה יש סבתא?:) מצטערת על המגילה, אני פשוט לא מבינה את הראש שלכן. והיום יש אפידורל! תינוק=חיים, שבגלל אנשים כמוכם והגישה שתתפתח, העולם הזה ימות.

Kalla

New member
אם כל הנשים בעולם

היו מפסיקות לחוש צורך להביא ילדים פירוש הדבר שזו הייתה הבחירה האבולוציונית של המין האנושי להכחיד את עצמו. תעזבי את האנושות בשקט, היא כבר תדאג לעצמה כמו שהיא אמורה לדאוג. לטבע יש דרכים לאזן את עצמו, וחלק מהדרכים האלה בעידן המודרני, שבו התמותה בלידה וממחלות ירדה מאוד, היא שלא לכל הנשים יהיו רצון ו/או יכולת ללדת. הבחירה לא להביא ילדים זו בחירה אגואיסטית, כמו כל בחירה שהאדם עושה בחייו, כולל כן להביא ילדים. לא סבתא, לא אפידורל ולא הרצון להציל את העולם אינן סיבות טובות להביא ילדים לעולם. הסיבה האמיתית היחידה להביא אותם היא רצון עז ואגואיסטי של האישה ו/או הזוג שרוצים בכך ולא הטפות המוסר של אף אחד אחר זה לא יעזור לך שתצעקי עד מאה - אף אחד לא חייב להביא ילדים.

waterfly

New member
היות ואני ...

היות ואני רוצה לגדל ילדים (נבצר ממני להביא...), אין לי אלה להסכים איתך במאה אחוזים. למעשה, אני חושב שכל הטרולים האלה היו שמחים להצתרף לפורום, (טוב חוץ מאלה שרק מחפשים לעצבן בשביל צומת לב) אך חוקים חברתיים שונים שעליהם מושתת עולמם ובעיקבותם עקבות שונות, יוצרים קונפליטק לא קל להתמודדות. אולי גם הם ישתחררו פעם כמותכן....

טל קר

New member
זו מחשבה מאוד שטחית

לומר למישהו שהוא טועה בגלל ש"מה היה קורה אם כולם היו חושבים כמוהו". אני לא זוכרת איפה קראתי את זה, אבל פעם נתקלתי בתשובה של "אם כל הגברים היו חושבים כמוני, היה לי מאוד צפוף במיטה ליד אשתי".

צ פ ו נ ה

New member
לא מתביישת!

אני מסכימה איתך שילדים יכולים להביא אושר, תרופות למחלות, את המשך האנושות ומה לא. אבל זה עדיין לא אומר שאני צריכה להתבייש בתחושה שלי שלא מתאים לי להביא ילים לעולם. זה לא שאני לא רוצה ילדים כי הם מלכלכים, עולים הרבה כסף ועושים רעש. יש לי כלבה שעושה את כל זה ואני מאוד אוהבת אותה. זה מסיבות הרבה יותר מורכבות. כי אני לא חושבת שיהיה לי טוב להיות אמא. כי מפחיד אותי לחשוב על עצמי בתור אמא. כי אני רוצה שאם יהיה לי ילד יהיו לו את החיים הכי טובים. ואני לא מרגישה שאני יכולה להעניק לו כזה דבר. לא מחשבה מאוד אגואיסטית, נכון? כמו שמישהי כאן כתבה לפני, יש מספיק נשים בעולם שכן רוצות להביא ילדים, אז זה לא כ"כ נורא אם כמה לא ירצו. האנושות לא תבוא אל קיצה. וגם אם כן, תחשבי על זה רגע מבחינה פילוסופית - כמו שכשאדם מת הוא לא מרגיש שהוא מפסיד משהו (לפחות ככה נראה לי), ככה גם האנושות. זה שאת מרגישה טוב עם הרעיון של להיות אמא - זה טבעי ונהדר. אבל את לא צריכה לשלול בגלל זה תחושות של אחרים. לא ניסינו להמיר את דתן של כל הנשים, לא ניסינו לשכנע אף אחד. פשוט אמירות כמו שלך יש המון, וכאן זה המקום היחיד שאפשר לשמוע משהו אחר. בכל אופן, אני לא חושבת שיש לאף אחת/ד כאן במה להתבייש. אולי לך, על השטחיות.

../images/Emo95.gifלצפונה

לדעתי, את עדיין ממש צעירונת בשביל להחליט כזאת החלטה חשובה בחיים! גם אני בגילך, לא חשבתי אפילו להביא ילדים לעולם, ובאמת ילדתי את בני הבכור כשהייתי כבר בת 29 שזה לא הכי צעיר ולא הכי מבוגר. אבל, חכי עוד מספר שנים ואולי תשני את דעתך. וגם אם לא... זאת בהחלט זכותך המלאה.

ט ו ש ה

New member
לא מסכימה בענין הגיל בכלל

בגיל 18 אנחנו נחשבים למבוגרים, כולנו יודעים שלמדנו כמה דברים מגיל 18, גם אם מדובר רק בעוד שנה אחת של ניסיון חיים. אני בת 26, ואני עדיין לא יודעת אם אני רוצה ילדים או לא - אז מה? עוד שלוש שניפ תיפול עלי ההשראה? יש אנשים שיודעים שהם כן או לא רוצים ילדים מגיל צעיר מאד, יש אנשים שלומדים לדעת מה הם רוצים בגיל מבוגר יותר. אני חושבת שאישה בת 19 היא אישה בוגרת, עם רצונות ואג'נה משל עצמה, ולנסות להסביר את אי הרצון שלה בילדים בזה ש"את נורא צעירה, וזה עוד יעבור לך" זה ממש לא במקום.

צ פ ו נ ה

New member
לא שללתי לחלוטין

לא החלטתי עדיין שום דבר ואני מודעת לגילי הצעיר. באופן כללי אני אדם הגיוני שלא נתפס להצהרות נחרצות. אבל בניגוד להרבה בנות שכבגילי כבר מדמיינות את החיים שלהן בעתיד עם בעל וילדים וכל המשתמע מכך, אני מסוגלת גם לחשוב על אופציות -אחרות-, ואני נוטה לדמיין את חיי נטולי ילדים..... גם בגילי הצעיר אני מכירה את עצמי מספיק טוב כדי לדעת שזה לא הדבר שהכי מתאים לי בעולם. אבל יש מצב שמתישהו בעתיד אני אשנה את דעתי ויהיו לי ילדים. הכול אפשרי

habubnik

New member
לא מסכימה.

אני בגיל 19 ידעתי יפה מאוד לבטא את הרצונות שלי, המחשבות שלי והרגשות שלי בנושא הזה. בינתיים עברו 4 שנים, ושום דבר לא השתנה, אלא רק התחזק. באיזה גיל לפי ספר החוקים שלך "מותר" למישהי להחליט החלטות כאלה?

habubnik

New member
את רואה כמה אושר את ואחיך

מביאים להורים שלך, כי ההורים שלך רצו אותך. אני לא מאחלת לך או לאף אחד אי פעם להוולד להורים שלא רוצים אותו או לא מוכנים אליו....ואז לכי ותגידי לילד לא רצוי שאמא הייתה חייבת להביא אותו לעולם, כדי שימציא תרופה לסרטן או כדי שאנשים כמוך לא יגידו לה שהיא אדם נורא.

דנטל

New member
אין לי בעיה עם זה שאני אגואיסטית

אז מה? אני אמורה לעשות ילד למרות שזה לא מוצא חן בעיני ואולי בגלל זה אחר כך להיות חרא אמא בשבילו ולנטור לו על כך שגזל לי את החופש? לא נראה לי. בנוסף, זה גם אגואיסטי כן להביא ילדים. אם זה ממש היה נעשה למען הילדים, היו משאירים אותם ברחם - מוגנים.

nili6

New member
לשאלה הראשונה,

לשאלה הראשונה- ברור שלא. זה ברור מאליו, שאת צריכה לעשות רק מה שנראה לך. יחד עם זאת: אנשים לא מביאים ילדים מתוך אגואיזם. בהרבה מקרים לא מביאים ילד מתוך תיכנון בכלל ככה שקשה לדבר על שיקול אגואיסטי או אחר לבד מזאת, לאחר שהילד נולד, אין נתינה כנתינת הורים, ואני מדברת כמובן על הורים סבירים. וגם אם הילד נוצר כתוצאה משיקולים שהוזכרו כביכול אגואיסטיים לחלוטין הרי מרגע שהילד נולד חיי ההורים סובבים סביבו כל משאביהם- הנפשיים והאחרים- עבורו הילד- כל עולמם, חייהם אינם חיים בלעדיו, ואין מילה רחוקה יותר מתיאור הדברים כמו המילה אגואיזם.

1שייכת

New member
מסכימה עם כל מילה.

אני רוצה להוסיף שהמילה אגואיסט היא פשוט פירוש מרושע להגדרות יותר מתאימות ופחות נחרצות: קושי, פחד, סתם חוסר רצון ("לא בא לי שיהיו לי ילדים") או חוסר נוחיות ("לא נוח לי שיהיו לי ילדים). אין מה להתנצל כשמוטחת המילה אגואיזם. כתשובת מחץ לטענה הזאת אפשר פשוט לומר: נכון, אני אגואיסטית. אז מה תעשו לי?

nili6

New member
נכון.

אכן כבר כתבתי כאן אגואיזם בהרבה פעמים בא בשילוב עם חרדה ומסמן אותה. אין שום קשר לרוע. אנשים נוטים לשגות בזה.

efroch99

New member
ומה אם...

הבן שלך יהיה רוצח סדרתי, סוחר סמים או אנס? איך את יכולה לעשות את זה לאנושות? אגואיסטית! זה שאת רוצה ילדים אומר שכל העולם צריך לסבול? התביישי לך!

מחשבה אגואיסטית?????

זה בדיוק להיפך. אנשים מולידים ילדים בגלל אגואיזם טהור. תחשבי רגע, למה אנשים עושים ילדים? כי הם רוצים ילד. כי הם רוצים להגשים את עצמם, כי הם רוצים להנות מהגידול של הילד. כי הם רוצים מישהו שימשיך את המשפחה וכו וכו... אף אחד לא חושב על הילד. אף אחד לא חושב על הקשיים והבעיות שמעמידים לפני האדם החדש שנולד. וגם אף אחד לא שואל אותו אם הוא מעוניין להתמודד עם העולם הזה. אז אם כבר מדברים על אגואיזם...

למעלה