מה האפשרויות שלך?
1. את יכולה לבקש מבעל הבית להיפגש אתו. בפגישה את יכולה להגיד לו שאת סובלת, ואת מבקשת שיוריד את שכר הדירה לתקופת הבנייה. במקרה כזה מה הסיכון שלך? (תלוי באישיותו וביחסים שביניכם). א. אם את עושה את זה עכשיו והוא נענה, מיד את מתנחמת שלפחות יש לך פיצוי על הסבל שלך. ב. אם את עושה את זה עכשיו והוא אינו נענה, את צריכה לבחור בין שתי אפשרויות: ב.1 אם על פי החוזה הוא אינו מחויב להאריך אותו, עלייך לעזוב את הבית. במקרה זה את יכולה לבדוק אם ירידת ערך הבית מחמת הרעש נחשבת להרעת תנאי החוזה מצדו ומאפשרת לך לתבוע פיצוי. זה עניין משפטי, ועליו או שיש לך תשובה, או שמישהו יכול לייעץ לך. ב. 2 אם על פי החוזה הוא אינו רשאי להפסיק את החוזה, עלייך לדעת אם באופן משפטי יש בידייך אפשרות לתבוע בבית המשפט את הורדת מחיר השכירות מכיוון שאינך רוצה להפסיק את השכירות אבל ערך הבית ירד. גם זה עניין משפטי, ועליו או שיש לך תשובה או שמישהו יכול לייעץ לך. בשני המקרים אינך צריכה להכניס את המהלך הזה לפגישה המיידית שלך עם בעל הבית. אחרי שביקשת בקשה, אם הוא ענה בשלילה, את יכולה ללכת הביתה ולחשוב ולהתייעץ ולהחליט איזו פעולה ברצונך לנקוט. 2. האפשרות האחרת העומדת לרשותך היא להיכנס כבר עכשיו לשלב תקיף יותר של הדיון: להזהיר שאת מפסיקה את החוזה, שאת הולכת לתביעה משפטית, לאיים, וכו'. לדעתי מכיוון שכל מה שאת יכולה לעשות ב-2 יישאר פתוח לפנייך גם אם תעשי את 1, אין סיבה לא להתחיל ב-1. אם הגישה הנעימה והפשוטה של בקשה תיענה, זו תהיה דוגמה יפה להפחתת עימות על ידי שימוש בבקשה. אם לא, אז ניאלץ לראות דוגמה למקרה שקורה לפעמים, שבו אין אנו מקבלים את מבוקשנו גם כשאנו מבקשים בקשות. שורה תחתונה, אין סיבה לא לנקוט טקטיקה של בקשת בקשה, ולראות מה יקרה בעקבות זאת. ונוסח הבקשה נראה לי פשוט. הנה הצעה אחת, ונראה מה יציעו חברינו בפורום: "איציק, זה בקשר לבנייה שבבית שליד הבית שלנו. אתה יודע שזה גהינום לחיות ברעש הזה (וכו': כמה שאת רוצה רגשות וצרכים). האם אתה מוכן להוריד מהשכירות XXX שח לתקופת הבנייה ובכך יהיה לי פיצוי-מה לסבל שאני סובלת?"