לפעמים אני מרגישה שלא בנוח לכתוב

גליה13

New member
לפעמים אני מרגישה שלא בנוח לכתוב

בפורוםה הזה מרגישה שהבעיות של הבן שלי קטנות הוא "רק" לקוי למידה- עם בעיות התנהגות- בעיה שבאמת מתגמדת ליד ילדים עם קשיים רציניים יותר- בלי לתת הגדרות-או אבחנות- אז רציתי לדעת אם יש פה הורים (אמהות כנראה) לילדים שבחינוך המיוחד- כתות קטנות- או כל שם שיקרא- בגלל לקויי למידה? ואם כבר כתבתי- מציקה לי מאד העובדה שעד היום שבוע לפני שנת הלימודים- המורה המיועדת של הבן שלי עוד לא יצרה קשר- (הוא מקבל מורה חדשה) עד עכשו המורים נהגו לפגוש את הילדים של החינוך המיוחד- דבר שהוא לדעתי א´-ב´ של הפחתת החרדות אצל הילד- לא ממש יודעת מה לעשות- אני כמובן יכולה להרים לה טלפון- אבל לא נראה לי שכך אמורים הדברים להתנהל

גליה 13 טובת הילד במקום ראשון

את לא צריכה לעשות חשבון נפש של המערכת אם תמיד נמתין שיעשו את הדבר הנכון !!! בעדינות בצורה מנומסת צרי קשר עם המועצה או בית הספר וקבלי את מספר הטלפון שלה ותקבעי פגישה - כי את מרגישה שזה מה שנכון לגבי הילד שלך לדעתי אפילו בלי לציין את העמדה שלך לגבי איך דברים אמורים להיות אפשר לחשוב שהם לא יודעים מה אמורים לעשות ! בהצלחה לבנך בשנה החדשה ודרך אגב אין לך שום סיבה להרגיש באי נוחות בגלל סוג הקושי אן רמת הקושי הרי הקושי הוא קודם כל של הילד ואף הורה שאוהב את ילדו/.תו לא רוצה לראות אותו/.תה מתמודדים עם קשים כאלו או אחרים. בי!

לגליה13 שלום רב!

אל תרגישי שלא בנוח לכתוב בפורום הזה, כי הפורום הזה נועד בדיוק למצוקות שבאות מאוכלוסיית החינוך המיוחד, אני ממליצה לך להצטרף אלינו, יהיה לך כיף, ואני יודעת זאת מנסיון. אולי תצחקי כשתקראי את הודעתי, אבל יש לי נסיון בחינוך המיוחד עקב נכותי C.P. בנקודה זו, יש לציין שאני נכה 100%, ומתמודדת עם זה די יפה. [אגב, אני נכה מלידה]. אני מאחלת לך בהצלחה בהתמודדות הקשה, מקווה לשמוע ממך עוד, ממני, ליאת.

Diana M

New member
גליה את אולי מיעוט, אך מייצגת רוב.

שלום גליה יקרה, שמחה שהעלית את הסוגיה. אז כך, האחוז הגבוה של אוכלוסיית תלמידי החינוך המיוחד, הם תלמידי הכתות המקדמות: ליקויי למידה, רב תחומיים, הפרעות התנהגות, פיגור קל ועוד קשת רחבה של ליקויים וקשיים המונעים מתלמדים אלה להשתלב בחינוך הרגיל. ואת בהחלט מייצגת בכבוד כקבוצה זו. אמנם בפורום יתכן כי את בשלב זה במיעוט אך באוכלוסיה המצב הפוך להחלוטין. אני שמחה מאוד על שאלתך לקוראים הפאסיביים ואני מניחה כי יש לא מעט כאלה. מקווה כי יענו לפנייתך ונשמע גם מהם. כמו כן חשוב לי להגיד שאל לך להרגיש "לא נח" מפני שבנך "רק לקוי למידה" הרי לא נערכת כאן תחרות מי מתמודד עם הקשיים הגדולים ביותר. כמו כל דבר אחר גם ילד בעל צרכים מיוחדים הוא ענין יחסי. ישנם הורים אשר מתמודדים עם ילדים קשים במיוחד ועדיין רואים את החיוב וגישתם אופטימית וישנם הורים אשר מתמודדים עם ילד לקוי למידה והעול קשה להם מנשוא. אין חוקים ואין הגדרות למה "קשה יותר". ונכון שכך יהיה. בענין המחנכת החדשה שלכם, אני מניחה כי השבוע תקבלו טלפון. מסכימה איתך זה בהחלט יוצר סיטואציה מלחיצה. לדעתי טוב היה לו בחינוך המיוחד לפחות הילדים היו יוצאים לחופשה לאחר שעשו כבר הכרות עם המחנכת החדשה. לא תמיד זה אפשרי מסיבות מערכתיות. אך פעמים רבות זה בהחלט אפשרי ונכון לעשות כך. שלך

מה פתאום../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

היי, גליה. היות שאני מורה בכיתה מקדמת של ילדות דומות לבנך, אני יכולה להגיד שלקויי הלמידה, ובעיות ההתנהגות זה בכלל לא "רק". חוץ מזה, אני פה בתור מורה של ילדים כאלו (אם זה עוזר לך...) אני אישית אשמח מאד אם תוסיפי ותשתפי אותנו מעל הפורום בהתמדדות שלכם עם קשייו של הבן. ולשאלתך השנייה, האם כבר יודעים מי המורה? יש בתי ספר שנערכים ממש קרוב לשנת הלימודים, גם אני חושבת שכדאי לך לחכות עוד כמה ימים, אבל את בהחלט יכולה גם באופן ידידותי ונעים (לא מלחיץ או ביקורתי) לנסות לפנות כבר אל המורה.

גליה12

New member
אני יודעת יפה מאד מי המורה

בית ספר קיבוצי - כל אחד מכיר את כל אחד- והיא שובצה לכיתה כבר לפני מעל חודש .... בוודאי שאני אתקשר- אבל לא בטוחה שאהיה נורא נחמדה (חסרון שלי-לא יכולה להיות חביבה אם מישהו שלדעתי עושה ופועל לא נכון בדברים כל כך משמעותיים) ולא רוצה להתחיל ברגל שמאל בשנתיים הקודמות גם ביקשנו להפגש עם המורה לפני תחילת השנה- כדי שתדע איפה לשים את הדגשים החשובים לנו...וזה נראה לי חשוב מאד.

למעלה