לפעמים אני מתיאשת

לפעמים אני מתיאשת

שלום לכם אני חדשה כאן, כבר מחפשת זמן מה את הפורום המתאים ואולי.. בעלי חולה כבר שנה וחצי. ובחודשים האחרונים זה נעשה רע.מכל הבחינות. הוא חולה בלימפומה. ואנחנו שניים עם הסיפור הזה. הוא לא מסכים שנגלה את זה לאף אחד,ביוחד כי הוא דואג שמה זה יגיע להוריו הזקנים שגם כך מתמודדים עם סרטן ריאות של האב. אני אופטימית מיסודי, לא מוכנה להכנע לשום גזירה,מחפשת פתרונות, ואם צריך אני יטוס לירח כדי להביא משם עזרה. אני יודעת שאני האור שלו כל זמן שהוא רואה אותי נלחמת בשבילו הוא מרים את הראש. אנחנו כל כך צעירים וזה כל כך קשה. זו פעם ראשונה מזה הרבה זמן שאני בוכה- ככה מול המחשב בוכה כשאני כותבת. הוא לא רוצה טיפול, הוא לא רוצה שאני יחליט בשבילו. הרופאים דוחים גם הם את הטיפול הקשה(כימותרפיה אגרסיבית ומיד השתלת מח עצם-בידוד של חודש וכד'), עברנו בשנתיים האחרונות מקצה הארץ לקצה שני, החלפנו רופאים. המתח לפני הבדיקות הוא נוראי והנפילה אחרי כן היא בלתי נסבלת. יש לציין שבעלי כבר לא עובד, הוא סובל מתשישות,כאבים. העול כולו נופל עלי. אני משתדלת לא לקטר אבל אני "קורעת את התחת" 6 ימים בשבוע כל יום עד ממש מאוחר ועדיין לא רק שאין רווחה כלכלית- להפך אנחנו שוקעים ושוקעים. אנחנו נשואים כבר 10 שנים (אנחנו בשנות השלושים לחיינו) ואין לנו ילדים, יש לי קשיים להכנס להריון, וכמובן שזה הדבר האחרון שהוא מעונין בו עכשו (טיפולי פוריות) לאחרים הוא מקסים, אני סופגת את השתיקות הארוכות,העצבים כשכואב לו,את חוסר האונים שלו. אני רואה איך מגבר חסון וחזק שהיה לי הוא מתמוסס לסמרטוט שדוף ורגוז. אני בוכה עכשיו כי הוא לא פה, לידו אני תמיד חזקה ובטוחה שהכל יהיה בסדר ואיני מוצאת בימים אלו איזה שביב של תקווה אסור להתייאש נכון?

אדומה2

New member
אסור ומותר

אני כמוך מלווה אדם קרוב אליי- אצלך זה בעלך, אצלי זה אבא, אומנם שונה אבל הליווי דומה בהיותו בבסיסו קשה. וגיליתי, שאין כל כך דברים שנשפטים באסור ומותר. הם פשוט קיימים, ובעיקר זה חל על התגובות שלנו לכאוס המטורף שסובב אותנו, כשאנחנו רואים את האנשים האהובים עלינו ביותר מתמודדים עם הדבר הבלתי נסבל הזה. אני מבינה את הצורך שלך להיות עם בעלך מהמקום שלו, אבל אני חושבת שעבור עצמך, יש מקום לבדוק אולי סוג של עזרה שלאו דווקא קשורה באנשי משפחה אם יש עם זה בעיה בשלב זה. אולי שיחות עם איש מקצוע על מנת לעזור לך עם ההתמודדות שלך עם הדברים, אולי קבוצת תמיכה... ואולי הדברים הללו יכולים גם לעזור לבעלך, עם ההתמודדות שלו. אני מקווה שתמצאי בפורום הזה מקום בו תוכלי כן לקטר, כי לקטר זה לא דבר רע, לפעמים זה חשוב כל כך על מנת להקל על מעמסת הלב שהיא כל כך כבדה שאין מספיק מילים לתאר אותה. אין אסור ומותר. יש מה שמרגישים, וזה לגיטימי ותקף וטבעי. בבקשה אל תשפטי את עצמך על הדברים הקשים שאת חווה במסגרת הטירוף הזה שנקרא סרטן. יעל

שלום לאלה

נראה שבתוך כל הבלגן הזה, את מצליחה למצוא את הכוחות לחשיבה מסודרת כדי לארגן ולדאוג לכל הדברים. יש כמה רבדים של התמודדות. מול המחלה, את והוא. כבר הרבה שנים ובכל זאת לבד בדרך. הייתי מציעה לכם לפנות לעובדת סוציאלית במחלקה בה מטופל בעלך. כדי שלו יהיה עם מי לדבר וגם לך אולי גם לשניכם יחד. עזרה מקצועית יכולה לתת לכם עוד קצת מקור לכוח להמשיך וגם מקום בטוח להיות חלשים בו. חוצמזה, היא גם יכולה לבדוק לכם לגבי קצבה כספית מביטוח לאומי שוודאי לא תוכל להזיק. אני מאמינה שבעלך סומך עליך יותר מכל אדם אחר. לידך הוא יכול להיות חלש וכואב, ואצלך לשחרר את כל מה שבאמת מציק לו. כרגע זה עובד רק בכיוון אחד, ולך אין את ה"מותרות" האלה. אולי זה משהו לדבר ביניכם, להחליט על אדם אחד או שניים ששניכם סומכים עליהם, לשתף אותם כדי שבזמן שלך קשה, הם יוכלו להיות לך מקור לכוח. מעבר לזה אני גם מקווה שפורום כאן יוכל לתת לך קצת חיזוקים. יום טוב גלי

תמר 26

New member
../images/Emo24.gifואת../images/Emo35.gif

כמו שכתבו לפני את תומכת ותומכת ותומכת בו בלי סוף... ומי תומך בך? ההסתרה של המחלה היא מובנת לי, אבל יוצרת המון המון קושי ועומס עלייך. אולי חברה קרובה ואולי פה תוכלי קצת לאסוף כוחות ותקווה . בינתיים
.

ha4

New member
אלת הקשת בענן שלום

אני ממש מצטערת לשמוע על מה שקורה לכם! אך רציתי להגיד לך שאת לא לבד... אני בת של מישהו שחולה סרטן ולא מזמן נודע לי שנותר לו זמן קצר לחיות... גם אנחנו מתמודדים עם המחלה מס' שנים (משהו כמו 3), ואסור לך לאבד תקווה אני בת 15 והיו לי הרבה נקודות משבר אבל חייבים לדעת שאין ברירה אלא להתמודד עם הכל... בקשר לסגירות של בעלך, לדעתי זהו הדבר הכי נורא לעשות, במחלה כזו אנשים רבים נכנסים לדיכאון ואין כמו תמיכה ועזרה של משפחה וחברים ולא רק הוא צריך את העזרה אלא גם את, כדי שתוכלי להמשיך לחיות. עם כל הכאב והצער שבדבר והדיכאון את חייבת לדעת שייאוש ורחמים עצמיים זה הדבר הכי גרוע לעשות... את צריכה לספר ולשפוך את הלב מול אנשים שאוהבים אותך ואת יודעת שיהיו לצידך כי לבסוף מה שיהיה או לא הם תמיד יהיו איתך ויכולו להקל עלייך... אני מקווה שהכל יהיה בסדר... ושהוא יחלים ולא יגיע למצב של אבי שאין כבר מה לעשות... בהצלחה, ha4

ornusha

New member
אלה...

נכון, אסור להתייאש, תמיד צריך להיות מלאי תקווה. אבל זה חשוב לדבר, להוציא הכל החוצה. אני מבינה את הרצון להסתיר מהוריו את הידיעה אך זה לא נכון להסתיר. זה חשוב שיש עם מי לדבר, ולא רק עם עובדת סוציאלית. את צריכה לדבר על הרגשות שלך עם חברות שלך, וגם בעלך צריך לדבר על זה עם חבר טוב. אפשר לספר בלי שעדיין זה יוודע לאחרים. כשלא מדברים המתח והרגשות מתעצמים ובסוף הם אלה שהורסים אותך מבפנים. דבר אחר לא הבנתי, וסליחה על החדירה לפרטיות. הבנתי מדברייך שבעלך לא מעוניין בכימוטרפיה, אבל האם הוא מטפל במחלה בדרכים אחרים? ותזכרי, אנחנו בפורום גם פה בשביל לשפוך את הלב ו"לשמוע"

תודה תודה לכולכם../images/Emo24.gif

תודה. כל כך הרבה זמן התלבטתי אם להכנס לפורום- והיום אני יודעת שזה שווה!,תודה על כל העצות והתמיכה אני אוהבת אותכם
יש ימים כאלו ויש ימים של אור וחיוך, אני עובדת על זה כל הזמן שיהיו יותר ימי אור מימי חושך. אני אפנה לתמיכה - לפחות בשבילי כי אני מרגישה שאני משתגעת... בקשר לטיפול של בעלי- מצאנו דרך חסן- איזו הרצאה של פרופסור מירושלים על "יוגי סרטן" הדרך ללמד את הסרטן לחיות עם הגוף בשלום. ולהאריך חיים עם איכות חיים ו.. עם הסרטן.זה מתאים להשקפתנו- ןוהאמת שעוד לא הצלחנו ליצור איתו קשר אבל אנחנו מנסים. לגבי המוות שנמצא כל הזמן מאחור ואנחנו לא מעיזים להזכיר- אז יש ספר ששינה את הדרך בה אנחנו מתיחסים לענין- ד"ר אליזבת קובלר-רוס:המוות חשוב לחיים- מסביר את הצורך לסיים ענינים בעולם זה, נותן -לי לפחות- דרך קלה יותר להסתכל על הענין. אוהבת את כולכם

מלמלה

New member
כמו כל קודמי

גם שולחת הרבה תמיכה ואלת היקרה נשמע כאילו את הולכת לאיבוד את חייבת לתת גם לעצמך ולראות זאת כנתינה לעצמך ולא כאילו לקחת ממישהו משהו הא שיתפת את בעלך בקושי הרב שיש לך בכך שאת התומכת הקרובה הבלעדית שלו?

תודה../images/Emo51.gif

תודה לכולם - לא ידעתי עד כמה זה עוזר לראות את המסרים שלכם,אני לא מרגישה לבד כמו קודם. בקשר לשאלתך מלמלה,לעיתים אדם חולה משקיע את כל האנרגיות שלו פנימה אל עצמו ואין לו בכלל מקום לראות את מצוקת בן הזוג- אני ממש לא מעונינת להעיק עליו גם עם זה, בשביל זה אני צריכה מקומות מפלט אחרים ,כמו פה למשל. אוהבת את כולכם הקשת

למעלה