לפעמים בא לי

my sTar

New member
לפעמים בא לי

שיהיה פה מנהל רק כדי שהוא ימחוק את כל ה"תפוז אנשים מודיע" .
אז מה שלום כולם פה? שורדים? תכף חנוכה, מה התוכניות? אני מנסה לרדת את הקילו-יים שהוספתי בעקבות החגים ופתאום בא חנוכה עם הסופגניות שלו! מחדל! |אזהרה| טוב. ספרו משהו יא ווארדי שומם פה. >מיכל מייבשת ביצות<

בדיוק היום חשבתי על זה...

נכנסתי בבוקר לפורום ורק ה"תפוז אנשים מודיע" היה עדכני לשבוע האחרון בערך... אמרתי לעצמי: איזה פורום אומלל, אולי מישהו כבר יכתוב משהו... ולא כתבתי. חזרתי עכשיו, אחרי יום עבודה-לימודים-ליגת אלופות, הדלקתי את המסך ו... הנה ההודעה שלך מולי... עוד מעט חנוכה... וואלה! הגיע הזמן. יש לי דווקא משהו לספר - אני מקבל פידבקים מילדים שסיימו אצלנו והלכו למקומות אחרים ועכשיו מטפטפים חזרה הביתה וזה מוזר כי תמיד היה נדמה שזה מסוכן ולא בריא להם, אבל אחרי שנה-שנתיים בפנימייה אחרת פתאום זה נראה שהם כבר מסוגלים... ימים יגידו.

my sTar

New member
מחייה המתים! ../images/Emo129.gif

ציניכאן, טוב לשמוע ממך. זה נראה לי שלב מאוד מפחיד החזרה הזאת לבית, ולפעמים זה יותר מפחיד אותנו מאשר שזה מפחיד את הילדים... אבל שיהיה באמת המון בהצלחה. אני מאמינה שילד צריך את הבית שלו. יש לי ילד במקום שאני עובדת בו [שזה מרכז הורים וילדים] שהבית שלו הפוך לגמרי, ראשית המצב הכלכלי שם על הפנים ברמות ממש מטורפות, [הבית פיצי פיצי. יש שם רק חדר שינה אחד של ההורים וכל שאר הילדים (4) ישנים בסלון על מזרונים וגם זה בקושי. ובכלל..] ובאלגנים עם אמא שיש לה חבר כי האבא ברח וכל מיני סיפורים לא משנה, מה שחשוב שהאמא שונאת את הילד הזה שנאה עזה וכל הזמן מנסה לשלוח אותו לפנימייה.. רק השנה היא כבר ניסתה פעמיים לאשפז אותו במחלקה פסיכאטרית, אומנם הילד מקבל תרופות והוא לא כלכך ילד רגיל, אבל הוא ממש לא צריך אישפוזז.. היא עושה לו ת'מוות ומאשימה אותו בכל תחלואי העולם. שבוע שעבר היא רצתה לפנות שוב לועדת החלטה, לפני זה היא שוחחה עם העו"סית שלנו ואז העו"ס דיברה עם הילד והתפתחה איתו שיחה ממש ממש יפה, בסוף היא שאלה אותו "איך אתה רוצה שאמא תתנהג אלייך?" אז הוא חיבק אותה ממש ממש חזק, אז היא שאלה אותו "ככה אתה רוצה שהיא תחבק אותך?" [כשהיא ממש מחבקת אותו חזק] אז הוא ענה לה "כן, אבל את לא אמא.." וזה ממש חיזק אצלי את הדעה שילד צריך את הבית שלו - נכון, שלא בכל מחיר - אבל עד כמה שאפשר. הילד הזה, לא משנה כמה אמא שלו מתעלת בו גם נפשית וגם פיזית עדיין צריך אותה. וזה לא יעזור לו כמה אנחנו המדריכים נאהב אותו ונחבק אותו.. בסופו של דבר הוא נשאר בבית [- עד השיגעון הבא של האמא...] טוב זיהו קישקושי שכל שלי להיום. יום טוב!

ילד צריך את הבגית שלו

ילד צריך את הבית שלו כל עוד הבית "בונה" אותו. אם הילד לא מתפתח מבחינה רגשית, דחוי ע"י אימו ולא זוכה במינימום אהבה הראוייה לילד, צריך להוציא אותו מהבית. מצד שני ילד צריך להבין מאיפה הוא בא ולא לנתק אותו לגמרי (להוציא מקרים חריגים ביותר). גם ילד שהוצא מהבית חייב לשמור על קשר ואולי אפילו לעזור לבית להשתקם כשהוא בחוץ. לפעמים הוצאה של גורם (הילד) מהמשוואה בבית, נותנת לשאר הגורמים (הורים) אפשרות לחיזוק ואז הוא יכול לחזור בעתיד כשהוא חזק יותר (נפשית-רגשית) והבית מסוגל יותר לקלוט אותו.

ההודעות של תפוז אנשים

אמורות להמחק
אבל לא נורא ... ואצלי הכל בסדר, ראיתי השבוע את הילדים (חלקם לפחות) והיה לי כיף. חוץ מזה משעמםם לי

אם ההודעות של תפוז יימחקו אבוי לנו

היום גיליתי שבשבת הקרובה 27/10 יושבת האתר לשעה. אם הודעה כל כך ישנה עדיין בדף הראשון, מה יהיה אם היא לא תהיה???

me991

New member
בעיני זה חבל...

כבר דובר על זה שאוהבים את הפורום אינטימי, אבל מצד שני לא קורה בו כלום. זה היה יכול להיות מקור מידע ותמיכה גדול להרבה אנשים שעושים עבודת קודש,וגם להעלותך קצת מודעות ציבורית לנושא ילדים בפנימיות והעבודה שאנשי הצוות עושים שם. מה אתם אומרים,אולי מישהו רוצה להרים את כפפת הניהול?... מישהו יודע מה זה בכלל דורש חוץ מלשבת מול המחשב?

למעלה