לפעמים המוות כבר עדיף

לפעמים המוות כבר עדיף

היום נפטרה סבתא של חברתי הטובה שהיא (כלומר,הסבתא) גם בת דודה של אבא שלי (מסובך? אני וחברתי הטובה גם בנות דודות מקרבה שנייה), היא היתה כבר במצב זוועתי ומאוד מבוגרת ונורא סבלה בשנה האחרונה, ולפנות בוקר היא נפטרה בביתה מתוך שינה ליד המטפלת הזרה שלה, מיטת נשיקה אחרי סבל אינסופי. חברתי היקרה כמובן בכתה אבל אמרה שעדיף ככה. ואני לרגע ממש קנאתי בה שנגמר כל הסבל הזה של סבתה האהובה, וכבר יש מנוח לנפשה ולנפשות כל בני משפחתה. ואז הגעתי לנחם אבלים עם הבת שלי והיו שם קרובים שלנו שישר שראו את הבת שלי אמרו שאם היו רואים אותה ככה ברחוב ישר היו חושבים שהיא הנכדה של בקה (זה הכינוי חיבה של אמא שלי רבקה) מרוב שהיא דומה לה, ואז הוציאו אלבומי תמונות שגם כלולים בהם תמונות של הורי מצעירותם והיתה שם תמונה גם שלהם מהחתונה שלהם, וישר התחלתי לבכות, כי ראיתי איך היא היתה זוהרת, ומאושרת וצעירה ויפה כ"כ ומה נשאר מכל זה היום, כלום, רק זוועה אחת גדולה. כבר שנים שאין משמעות לחייה המיוסרים ואין רגע אחד של נחת, של חיוך, של הנאה בחייה. לפעמים המוות עדיף. תסלחו לי על המורבידיות, אך כך אני מרגישה.

ענתי44

New member
../images/Emo16.gif יהי זכרה ברוך

מבינה אותך כל כך, אם כי חושבת אחרת.אין לנו שמץ של מושג מה מתחולל בנפש שלהם בשלבים כאלה. האם העובדה שהיא שבעה יבשה מוגנת ומרגישה אהובה גם אם היא אינה זוכרת מי זו שמחבקת אותה גורמת לחולים אושר? הרי אין הם מודעים למצבם. אין הם מבינים שהפכו צל של עצמם. זומבי. הם כבר לא זוכרים מה ומי היו.אם אין סבל גופני כמו כתף שבורה או דלקת אז אולי טוב להם. אמא א' שלך, לו היתה יכולה כשהיתה בריאה, לראות כבסרט את חייה עכשיו היתה נחרדת .אמא ב' לא. זה לא מה שמגיע לה. מגיע לה חיים מלאים ובילויים משפחתיים עם הבת האהובה שלה ובעיקר להיות סבתא לנכדה המקסימה שדומה לה מאוד. ומה שכתבתי לא מנחם. מקווה שהחיבוק הענקי שאני שולחת לך קצת מקל. תמסרי תנחומיי לחברתך הטובה.

שכל האנשים האהובים עלינו

ימותו כך, מיטת נשיקה, במיטה שלהם, בלי החיאות וכאלה. ובעיקר, כל אחד בזמנו.

למעלה