לפעמים חלומת מתגשמים- מתי שר סשה

arivederci

New member
לפעמים חלומת מתגשמים- מתי שר סשה

היום הגשמתי חלום. לכל אחד יש את ההחמצות שהוא לא סולח לעצמו עליהן. במשך השנים החמצתי כמה וכמה הופעות שעד היום אני אוכלת לעצמי את הלב עליהן: ארץ טרופית יפה, שיר אהבה רחוק, המופע המשותף של גידי גוב ויודית רביץ, ויש עוד כמה. וכך, לפני כ-20 שנה, הצלחתי לפספס את ההופעה המשותפת של מתי כספי וסשה ארגוב. אני זוכרת כמה אהבתי להקשיב לשירים ברדיו, ואני זוכרת בבירור את הפוסטרים של ההופעה תלויים ברחוב, ועד היום לא ברור לי למה לא הלכתי וקניתי כרטיסים. אז הערב, סוף סוף, השלמתי את החסר. הלכתי לראות את מתי שר סשה. אמנם סשה לא ישב ליד הפסנתר, אבל רוחו בהחלט שרתה על המופע, וכלתו גבי ליוותה את מתי ברגש רב ובכשרון. היה מופע מעולה. מתי שר כמעט את כל השירים משני התקליטים. כולל השירים הפחות מוכרים והקשים יותר לעיכול- מה ששימח אותי במיוחד. מיותר לציין שהוא שר את השירים המורכבים ביותר בלי לזייף אפילו פעם אחת. והוא שר כל כך יפה. לא שהיה לי ספק בקשר ליכולתו כזמר, אבל הערב הוא השקיע את כל כולו בשירה, והצליח לרגש בכל שיר ושיר. בסוף המופע מתי אמר שהוא ניגש להרמת הערב הזה בחרדת קודש, וזה בהחלט ניכר בשירה שלו. ב"וידוי" וב"שיר משמר" פשוט הצטמררתי (ויש לציין שהביצוע של "שיר משמר" בדיסק לא מדבר אלי בכלל). ראיתי די הרבה הופעות של מתי בשנים האחרונות, ובחלק מהן גם התאכזבתי. לא תמיד הוא הצליח לרגש אותי ,ולפעמים הוא גם נראה קצת שחוק. הערב מצאתי כל מה שהיה חסר לי בהופעות הקודמות. מתי היה מרוכז, ביצע את השירים מעומק הלב, וניכר היה שגם הוא מתרגש מהמוזיקה. אז מתי, אם אתה קורא כאן- תודה על ערב מופלא. ולכולכם- אני מקווה שתהיה לכם הזדמנות ללכת ולראות את המופע המיוחד הזה אני , בכל אופן, שמחה שהצלחתי לא לפספס אותו הפעם.

caspit

New member
תודה על התיאור המרגש

מאחר ואני נמנעת בתקופה זו מנסיעות ארוכות, לא יכולתי להגיע למופע, שבהחלט חלמתי לראות זמן רב. אני מתנחמת בעובדה שהוא אמור לרוץ עוד כמה פעמים ברחבי הארץ ואולי יגיע לפה קרוב... ועד אז אסתפק בדיסק. אוף.

סאביבית

New member
מצטרפת ל-אוף ../images/Emo4.gif

גם אני באיזור חיוג 04 ולא יכולתי להגיע, אני שמחה לשמוע שיהיו עוד הזדמנויות. תודה ארי על התיאור.

האגס 1

New member
לפעמים, כשה-../images/Emo23.gif עוד ../images/Emo85.gif

בכלל, עושה רושם שמתי כספי חוזר להיות במיטבו אחרי כמה שנים של נסיגה. זה ניכר באלבום החדש, והתיאור שלך לגבי ההופעה רק מחזק את ההתרשמות. נשמע ממש מפתה להגיע להופעה כזו אם תהיה עוד... ו-
קטן: התיאור שלך לגבי ההופעה המקורית ההיא שהפסדת לפני כ-20 שנה, הזכיר לי את המקרה הפרטי שלי, שכאשר הייתי קטן סיפרו לי על ההצגה האגדית 'בוסתן ספרדי' שהועלתה כמה שנים לפני שנולדתי. כשבסוף שנות התשעים ההצגה הועלתה בהפקה חדשה, זו הייתה בשבילי הזדמנות דומה להשלים את החסר.

גרי רשף

New member
הוא שר גם שירים שאינם בתקליטים?

חוץ מהקלאסיקות המוכרות, יש לסשה המון שירים שאיכשהו נשכחו בפינה..

arivederci

New member
בתקליט השני-מתתיהו ואלכסנדר

יש די הרבה שירים שאינם נחשבים ל"קלאסיקות מוכרות". לדוגמה: "מילים"- נתן יונתן "מחכה עד הקיץ", "את ואני"-קובי לוריא "כן היו הדברים מעולם"-תרצה אתר. "אהבה אחרונה"- חיים חפר. מדובר בשירים לא ממש קליטים, ומסובכים מאוד לשירה, ומתי עמד יפה מאוד במשימה לשיר אותם ההופעה חיה. אני לא יודעת אם הם נכתבו במיוחד לתקליט, או אם אלה היו שירים שסשה כתב לפני כן, ומתי בחר לבצע. אני גם לא יודעת אם לשירים האלה התכוונת בשאלתך. בכל מקרה, הם הרבה פחות מוכרים מהשירים האחרים.

ilanbm

New member
דווקא למדתי מהמופע

שהיו שירים שלא ראו אור לפני המופע של מתי וסשה. למשל "עד" ו"ערב".

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif

לזכותו של מתי כספי יאמר שחוץ מלספק עוד גרסה לוידוי או לשיר ערש, הוא ביצע מספר שירים לא מוכרים (או שאני לפחות לא הכרתי אותם קודם ששמעתי אותם בביצועו). תהיתי אם הוא הוסיף משהו חדש לרפרטואר שבינתיים הפך למוכר..

ilanbm

New member
לא

כל השירים לקוחים משני התקליטים בהם מתי שר סשה. למעשה הוא שר את הכל חוץ מ- חופשה באדום אנחנו לא רקדנים שיר ההפלגה אני לא בטוח לגבי- אהבה אחרונה האהבה אשר איתי

אח, תחושת ההחמצה...

ועוד הייתי בת"א, ואפילו בסוזן דלאל, אבל לא היו כרטיסים... מסתבר שנזכרתי להתקשר להזמין כרטיסים מאוחר מידי, וכבר היה sold out לגמרי. עצוב מאוד. בכל אופן, אני מאוד מקווה שהמופע הזה ימשיך לרוץ, ואולי אף יגיע לי-ם... עוד מישהו היה? ספרו חוויות, משהו. יעל |קוף|ה (אני עוד מקווה שהאמוטיקון יגיע)

סלויון

New member
עוד מילה על מתי שר סשה

מי שלא היה אכן החמיץ, אבל לאור התלהבות הקהל, נדמה לי שיש סיכוי שיהיה לזה המשך. ברור שהיתה הופעה יוצאת מן הכלל. ניכר שהושקעה הרבה עבודה בהכנת הערב - הביצועים היו קולחים, מתי זכר כמעט את כל המילים, ומה שיותר חשוב, שר באופן מדוייק ומרגש כתמיד. גבי ארגוב מנגנת נהדר, נדמה לי שטוב יותר אפילו מהמקור (סשה), או שמא זה חילול הקודש... התחושה היתה שהמופע יכול היה להנות מתוספת של שיר או שניים, אולי כי הזמן חלף כל כך מהר. אישית הצטערתי שמתי לא בחר לבצע את שירו של דוד אבידן 'אנחנו לא רקדנים', מה גם שהביצוע הקולי המופלא שלו לשיר זה זכה כבר לפרשנויות וציטוטים מצד אלו ואחרים. מי שזכה להיות בקהל ולראות את מתי מחקה את סשה (כמובן ב"אולי בכל זאת רבע עוף") שמע את אחד מקטעי הקישור המצחיקים ביותר שנשמעו אי פעם בהופעותיו של מתי - וזה לא מעט... רק במילה, מתי הסביר לנו את ההבדלים בין המבטאים השונים של עולי רוסיה, כי "מבטאים רוסיים יש הרבה", וחשוב לדעת לחכות בדיוק את המבטא של סשה (שמתי גילה לנו שהוא היה ה"עולה הראשון מרוסיה"!). אין ספק שכשרון החיקוי של מתי לא נופל מהכשרון המוסיקלי שלו. השירים כאמור היו נפלאים כרגיל, וניכר היה במתי שהוא נהנה ביחד עם הקהל, למרות המאמץ הכרוך בוודאי בכמויות החומר המורכב שאליו היה צריך לחזור, ועוד לעשות כל זאת בלי ארוחות הבוקר המשובחות שסשה היה מכין לו כשעבדו על הערב המקורי בשנות השמונים. לסיכום, למי שתהה, אין ספק שלו סשה היה זוכה, הוא היה בוודאי מתמוגג מהמחווה המרגשת ליצירתו לה זכה ביום שישי בערב. נקווה שעוד רבים יוכלו להנות מהקלאסיקה הישראלית הזו בקרוב. לחלקנו היה אפילו תירוץ טוב להעדרות (ילדנו!)...

סאביבית

New member
אחלה סיכום ../images/Emo45.gif

אני ממש מתבאסת שלא באתי אבל הסיכום שלך נשמע נהדר ובעיקר הצחיק אותי הסיום

elod

New member
גם אני הייתי שם !

והיתה באמת אחלה הופעה !! חוץ מהעובדה שזה חומר שמעולם לא שמעתי אותו בהופעה (והייתי בלא מעט הופעות של מתי), אני חושב שזו אחת ההופעות המשועשעות ביותר שלו שראיתי. מתי שיתף את הקהל, ניסה ללמד אותו קולות כדי להדגים את הסיבוכיות בלחנים של סשה אבל היה סלחני לאלה שהצליל גבוה להם והציע להם "לעשות עם הגבות" במקום, הוא דיבר על סשה "שנבצר ממנו להגיע הערב", ניסה ללמד את כולנו להגיד "אולי בכל זאת רבע עוף" במבטא סשאי, וכו'. בקיצור - מאוד נהניתי, אבל לא רק מהמוסיקה אלא גם מהאוירה הכללית הבלתי-מכופתרת, וזאת במקביל לחרדת הקודש של החזרה לחומרים של סשה אחרי 21 שנה. אגב, אני חייב להודות, שציפיתי לראות שם מלאאאאא חברי/ות פורום, אבל מצאתי רק אחת.

למעלה