לפעמים קורים דברים עצובים, אבל כשהם קורים, אני לא עצוב. אני כועס במקום. זה קל יותר.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הסרט הזה הוא "אידיוקרטיה" ואני הדמות הראשית. כולם טיפשים ואני החכם היחיד. וזה מאוד מעייף.

ומילא אם באמת הייתי כזה-כזה חכם ואז אולי זה לא כזה נורא למה אני צריך להתעייף ככה מהטיפשות של כולם כי אולי זה המחיר של להיות כל-כך חכם, אבל מה אם אני בעצם לא כזה-כזה חכם? אולי, והחלק הכי גרוע הוא, שמה אם כמו באידיוקרטיה אני לא באמת כזה-כזה חכם ברמה האובייקטיבית, אלא אני כזה-כזה חכם ברמה הסובייקטיבית כי אלו פשוט כל השאר שהם כל-כך טיפשים?

למי שלא מכיר, הסרט אידיוקרטיה הוא על חייל בצבא ארצות הברית שהוא ממוצע לחלוטין מבחינה אינטלקטואלית, אבל הוא משתתף בניסוי צבאי שבו אמורים להקפיא אותו לשנה, לפחות זאת התוכנית, אבל בסוף הוא מתעורר רק 500 שנים אחר כך ומסתבר שב-500 השנה האחרונות האנושות רק נעשתה יותר ויותר טיפשה במקום יותר חכמה, ולמרות שהוא לא כזה-כזה חכם, הוא עכשיו הבן-אדם הכי חכם בעולם, כי הממוצע של היום מבחינה אינטלקטואלית (שנת 2005 בזמן שעבדו על הסרט) זה בעצם החכמים ברמות מטורפות (באופן סובייקטיבי ובהשוואה לכל השאר) של עוד 500 שנה (שנת 2505).

וזה משהו שיצא לי לחשוב עליו לא מעט בזמן האחרון, כי אני עצמי חושב שאני נורא חכם (אם להשתמש בלשון המעטה), והסיבה שאני חושב ככה היא בגלל כל ההישגים שלי, בעיקר המדעיים, כמו כתיבת עבודות מדעיות רבות חשיבות במגוון נרחב של מדעים. אף-אחת מהעבודות עוד לא פורסמה, אבל כשאני מסתכל עליהן, העבודות המדעיות החשובות ביותר והטובות ביותר שאי-פעם פורסמו, וכשאני קורא את כל הרעיונות שכתבתי, ושבגינן, עם כל הצניעות, אני האדם החכם ביותר בהיסטוריה, וכשאני חושב על כל העבודות המדעיות האלו והרעיונות המדעיים האלו, כשאני באמת-באמת חושב עליהם, אני לא יכול שלא לשים לב, ואני לא יכול שלא להבחין בעצם זה, שהעבודות האלו והרעיונות האלו, העבודות והרעיונות החשובים ביותר והמבריקים ביותר שנהגו מאז ומעולם, הם בעצם לא באמת-באמת כאלו-כאלו מתקדמים ומבריקים מהבחינה המדעית ברמה האובייקטיבית, באותה המידה שברמה הסובייקטיבית, כל שאר התיאוריות, העבודות המדעיות והרעיונות המדעיים הם פשוט חרא טהור, ושכל שאר האנשים שכתבו את כל שאר העבודות הם בעצם ממש טיפשים.

אם נביא רק כמה דוגמאות בשביל להראות על מה אנחנו בעצם מדברים, אז בתור התחלה...האור הוא הדבר הראשון והאחרון ביקום המוכר שלא עוקב אחרי אף-אחד מחוקי הפיזיקה המוכרים לנו, שלא תלוי במהירות המקור ושלא משתנה בין מערכות ייחוס? פשוט כי זה מה שחשבת עליו לפני מה שחשבת שאולי הטכנולוגיה המודרנית לא מתקדמת מספיק בשביל למדוד אותו? ברצינות איינשטיין?

ילדים רוצים לעשות סקס עם ההורים שלהם, ובכלל, באופן כללי, סקס ודחפים מיניים זאת כל הסיבה האחת והיחידה לכל הפעילות האנושית? ברצינות פרויד? (לפחות התיאוריה שלו היא כבר לא זאת השולטת כיום, גם אם התיאוריות הנוכחיות הן גם כן מפגרות לחלוטין. התיאוריה של איינשטיין לשם ההשוואה שולטת בפיזיקה ביד רמה עד עצם היום הזה).

מה שאנחנו צריכים ללמד בבית-הספר אלו דברים חסרי תועלת וחסרי תוחלת שלא יקדמו את הילדים בשום דבר ולשום מקום ושלימוד הדברים האלו הוא בעצם בזבוז הזמן של הילדים? ברצינות רוסו?

ועכשיו אם רק נביא רק כמה דוגמאות של איך שכתבתי את העבודות המדעיות החשובות בהיסטוריה אבל ברמה האובייקטיבית הן לא באמת כאלו-כאלו מתקדמות מבחינה מדעית אובייקטיבית, אז בתור התחלה, השם שלי הוא מאור פז, וכשהייתי בן 16 כתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בתוך שנה בודדת אחת, בין תחילת מחצית ב' של כיתה י' לסוף מחצית א' של כיתה י"א, אבל הקטע הכי מצחיק, או שמא הקטע הכי העצוב, תלוי בסוג חוש ההומור שלכם, הוא שלא נזקקתי לשום לימודים אוניברסיטאיים שקשורים לפסיכולוגיה בשביל לעשות זאת, ואפילו למגמת מדעי החברה של בית-הספר לא קיבלו אותי, ואני הגעתי אל ההישג הזה רק הודות לשכל הטהור שלי, כאשר כל מה שנעזרתי בו אלו אולי כמה ספרי לימוד של פסיכולוגיה לתלמידי תיכון ועמודים בויקיפדיה.

כשהייתי בן 17 כתבתי את הספר החשוב ביותר בהיסטוריה של החינוך, "תוכנית הלימודים הפזית" שמו, ועיקר הספר הוא תוכנית לימודים שכתבתי כי תוכנית הלימודים המקובלת כיום בבתי-ספר מסביב לעולם היא מפגרת לחלוטין, ולחלוטין חסרת תועלת, אז פשוט כתבתי אחת חדשה, ולא נעזרתי לצורך כך בשום דבר למעט האינטרנט, שזה אפילו עוד פחות ממה שנעזרתי בו לצורך כתיבת "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית", כי אם לצורך כתיבת העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה נעזרתי בספרי לימוד של פסיכולוגיה לתלמידי בית-ספר תיכון ועמודים בויקיפדיה, כאשר לא עשיתי תואר בנושא עד לאותו זמן וכאשר אפילו לא הסכימו לקבל אותי למגמת מדעי החברה של בית-הספר, את "תוכנית הלימודים הפזית" כתבתי בלי שום תואר בחינוך, בלי לקרוא ספרים על הנושא משום סוג, ובלי שיש בכלל מגמה או שיעור של לימודי חינוך בבית-ספר, כאשר כל מה שנעזרתי בו, כאמור, זה האינטרנט. וכתבתי את הספר הזה דרך אגב בתוך רק כמה חודשים. את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה לשם ההשוואה, כתבתי במשך שנה, לאורך כל גיל 16.

עוד כשהייתי בן 17, כתבתי את "האסכולה הכלכלית הפזית", שזאת כנראה העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הכלכלה, אבל שוב פעם וכמו עם העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הפסיכולוגיה, ולאחריה העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של החינוך, כתבתי אותה ללא כל השכלה אקדמית בנושא, ללא שלמדתי את הנושא בבית-הספר (לא היה שיעור כזה בבית-ספר בכלל), בלי לקרוא ספרים בנושא, והפעם אפילו לא נעזרתי כזה-כזה הרבה באינטרנט.

הנקודה היא, שאם לא נזקקתי לחומרים הקודמים, כדי לכתוב עבודות בעלות חשיבות, ולא סתם בעלות חשיבות, אלא החשובות ביותר בהיסטוריה של המדעים המדוברים, אז משמעות הדבר היא שהעבודות הן ערימת חרא מהבילה וחסרת כל חשיבות, מה שאומר, ועכשיו תחזיקו חזק כי הנה אנחנו באמת מגיעים אל הקטע המשוגע, אפילו העבודות שלי עצמי, הן לא כאלו-כאלו מתקדמות מבחינה מדעית, כאלו-כאלו מבריקות, או כאלו-כאלו גאוניות, כי הרי כמה מתקדמות הן יכולות להיות כאשר הן העבודות הראשונות, שבכלל שוות איזשהו משהו כלשהו? וכאשר עוד לצורך הדוגמה, הן לא מכילות כמעט שום מתמטיקה חוץ מאולי כזאת שהיא עד רמה של כיתה ו', אפילו אלו שאמורות להיות מתמטיות במובהק והן משתייכות למדעים מתמטיים במובהק, כמו לדוגמה "האסכולה הכלכלית הפזית", העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של הכלכלה, שלא מכילה אפילו משוואה אחת, קל וחומר לא נוסחה מתמטית. וכאשר עוד לצורך הדוגמה כתבתי אותן לבדי, ללא כל עזרה חיצונית או כל אדם אחר.

כמה גאוניות ומתקדמות הן כבר יכולות להיות אובייקטיבית, אפילו אם הן העבודות המדעיות הטובות ביותר והחשובות ביותר בהיסטוריה, סובייקטיבית ובהשוואה לכל שאר החומרים שנמצאים שם בחוץ?

השם שלי הוא מאור פז ואני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה, זה הרי ברור, אבל מה אם להיות הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה, בעולם כמו זה, ועם אנשים כמו אלו, זה בעצם לא באמת להיות כזה-כזה חכם, כמו מה שאלו כל השאר שהם בעצם ממש טיפשים?

מה אם יש לדוגמה עולמות אחרים שם בחוץ, עם גזעי חייזרים תבוניים כמונו, אבל בעוד שאני האדם החכם ביותר בהיסטוריה של גזע בני-האדם, שם בחוץ ובעולמות האלו אני הייתי נחשב ממוצע מבחינה אינטלקטואלית?

לדעתי, וקרוב לוודאי, שאני בטח קצת מגזים, וייתכן שאני עדיין הייתי נחשב לכל הפחות לבחור חכם מאוד אפילו בחכמים שבעולמות ובחכמים שבגזעי החייזרים, אבל בכל זאת נראה לי שיש איזשהו משהו בכל מה שאמרתי פה היום, והפער בין "להיות חכם מאוד" באיזשהו עולם של אנשים הרבה יותר חכמים מאיתנו אי-שם בחלל, לבין להיות "הכי חכם בהיסטוריה" בגזע שלנו ובעולם שלנו, הוא עדיין פער גדול מאוד.

אתם יודעים מה?

בסוף נראה לי שזה שילוב של שני הדברים.

אנחנו באמת עולם מאוד-מאוד טיפש, ובני-האדם הם באמת מאוד-מאוד טיפשים, ובאותה הנשימה עדיין הייתי נחשב לכל הפחות לבחור חכם מאוד, גם אם עוד לא בדיוק-בדיוק מה שאפשר לקרוא אותו "גאון", קל וחומר לא גאון-על כפי מה שאני, גם בעולם אחר שהוא חכם מאוד ועם גזע חייזרים חכם מאוד.

כן, כן. זאת התשובה הנכונה היחידה. זה לא יכול להיות שום דבר אחר. קיצוניות אחת לקצה אחד לא תספיק בשביל להסביר את העובדה שאני הבן-אדם הכי חכם בהיסטוריה.

זאת הקיצוניות המשולבת הזאת אל שתי הקצוות, כמה שהעולם הזה הוא עולם מפגר, והגזע התבוני שאנחנו הוא גזע טיפש, וכמה שאני חכם, לא רק בקנה המידה של העולם הזה והגזע הזה, אלא בכל קנה מידה אפשרי של כל עולם אפשרי, וכל גזע חייזרים אפשרי, שבזכותו והודות לו אני יכול לשבת כאן עכשיו ולטעון בהן צדק שאני האדם החכם ביותר בהיסטוריה.

HBARRIPPLEPINETWORK.png

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שזה מצחיק, כי החלומות מבוססים על חיי היום-יום, לא בהכרח מה שקורה בהם אלא הלך הרוח הכללי, ככה שלאנשים עם חיים טובים יהיו חלומות טובים או ניטרליים, ולאנשים עם חיים רעים יהיו חלומות רעים, והחיים שלי טובים, אז כאילו, מה הקטע?

אני לא זוכר רצף כזה של סיוטים מאז...נראה לי כשהייתי בן 11? וזה אומר הרבה מאוד, כי כשאני הייתי בן 11, השנה הייתה 2009.

אולי זה בגלל מבחן המתא"ם, שאליו ניגשתי היום לקראת המשך לימודיי והתואר השני שאעשה בפסיכולוגיה קלינית?

אבל המבחן והלימוד אליו לא הלחיצו אותי, ריגשו אותי בכל צורה או דרך או היוו בעבורי גורם מעיק.

מוזר.

טוב, נו.

נקווה שזה ייפסק עכשיו 🤷‍♂️

דיברגנט חדש

Well-known member
שזה מצחיק, כי החלומות מבוססים על חיי היום-יום, לא בהכרח מה שקורה בהם אלא הלך הרוח הכללי, ככה שלאנשים עם חיים טובים יהיו חלומות טובים או ניטרליים, ולאנשים עם חיים רעים יהיו חלומות רעים, והחיים שלי טובים, אז כאילו, מה הקטע?

אני לא זוכר רצף כזה של סיוטים מאז...נראה לי כשהייתי בן 11? וזה אומר הרבה מאוד, כי כשאני הייתי בן 11, השנה הייתה 2009.

אולי זה בגלל מבחן המתא"ם, שאליו ניגשתי היום לקראת המשך לימודיי והתואר השני שאעשה בפסיכולוגיה קלינית?

אבל המבחן והלימוד אליו לא הלחיצו אותי, ריגשו אותי בכל צורה או דרך או היוו בעבורי גורם מעיק.

מוזר.

טוב, נו.

נקווה שזה ייפסק עכשיו 🤷‍♂️
סופסוף, קיבלנו את הסיבה האמיתית לשחרורך מהצבא ע"י קב"ן.
זה, כמובן, מתווסף לסיבה הקודמת שציינת "לפעמים אני מרביץ לעצמי בצידי הראש עם אגרופיי הקפוצים כי זאת הדרך היחידה לגרום למחשבות להפסיק."

ai27

Well-known member
סגרת את הממ"ד?
ירי בתל אביב, אסרו על הבן שלי לצאת מתל אביב, מזל שאספתי את הנכדות אלינו.
אחותי יצאה מהגוש שעה לפני שהתחיל מופע הזיקוקים...
כל החברים שלה שולחים סרטונים
מי היה מאמין שההפתעה תהיה בסגנון דיסניוורלד

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אוקלידס עמד במשימה בהצלחה, והידע המתמטי שהצטבר עד לאותו הזמן היה מועט מספיק בשביל שאוקלידס יוכל לדחוף את כולו לחיבור אחד ויחיד, גם אם ארוך במיוחד, ושמו "היסודות".

"היסודות", המכיל בתוכו את כל הידע המתמטי שהצטבר בעולם עד למאה השלישית המוקדמת לפני הספירה, ובעריכתו מודרנית, נמכר בשלושה כרכים נפרדים, המגיעים יחדיו לכדי 1,500 עמודים (שזה ממש מגניב כשאני חושב על זה, כי זה האורך של "תיאוריית האישיות הקוגניטיבית" שלי).

מאז עברו כ-3,000 שנה, ואני לא יכול שלא לתהות לעצמי, אילו כיום מתמטיקאי כלשהו היה מחליט על פרויקט שאפתני דומה, כמה ספרים ועשרות ספרים, וכמה אלפים ועשרות אלפים של עמודים היו נדרשים לו, על מנת לאגור את כל הידע המתמטי שנאסף על-ידי האנושות מאז תחילתו של מדע המתמטיקה ועד עצם היום הזה.

בהחלט שאלה מסקרנת שמדי פעם בפעם יוצא לי להשתעשע בה (לדוגמה היום).

12450410-Euclid-Ancient-Greek-mathematician.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אבל אחרי זה אני בחוץ.

אבל אני לא פשוט אסרב לקבל מטופלים וזהו. הדרך שבה אני אעשה את זה, תהיה שאני אגבה מחיר גבוה באופן מגוחך ואבסורדי ככה שאף-אחד לא יבוא, ואם בכל זאת ובגלל שאני איוודע בכל העולם בתור גדול בני-האדם בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה בגלל שכתבתי את העבודה החשובה ביותר בהיסטוריה של מדע הפסיכולוגיה כשהייתי בן 16, בכל זאת יהיו בן-אדם אחד, או שניים או שלוש, שמוכנים לשלם את המחיר השערורייתי הזה, אז בסדר, אז אני אקבל אותם ואטפל בהם, אבל בגדול-בגדול, אחרי שאני עושה את כל התארים ומקבל את רישיון הפסיכולוג, אני בחוץ.

אנשים אחרים פשוט לא מעניינים אותי.

אנשים אחרים.

פשוט.

לא.

מעניינים אותי.

בכל מקרה, חשבתי על תעריף של 20,000 דולר ל-45 דקות. סכום גבוה ושערורייתי אפילו בהתחשב בעצם כך שאני אהיה הפסיכולוג הכי טוב בעולם. ככה כמעט אף-אחד לא יבוא אם בכלל, נכון?

כלומר, תחשבו על זה, החמש-עשר פסיכולוגים הכי יקרים בעולם לוקחים 1,000 דולר ל-45 דקות עד שעה, אז הנה אני בא ודורש פי עשרים. אני מקווה שזה יעבוד.

ואם זה לא יעבוד, אז כאמור, בסדר, בשביל 20,000 דולר ל-45 דקות, אני מוכן לטפל.

מה גם, שכאמור, גם אם זה לא יעבוד, אני עדיין מצפה ללא יותר ממטופל אחד, או שניים או מקסימום שלוש. אנסה לדחוף את כולם באותו היום, אולי כבר יום ראשון של כל שבוע כדי להזיז את זה מהדרך שלי כמה שיותר מהר.

ועכשיו, ובאופן טבעי, אם לא טיפול, או אם כן טיפול אבל הכי בקטנה, מה אני אעשה בדיוק עם חיי? במה אעבוד? מה יהיה העיסוק או העיסוקים שלי?

טוב, בעיקרון, חשבתי על כל מיני דברים. לא כל מיני דברים שמתוכם אני צריך להחליט בסוף מה לעשות, אלא חשבתי יותר כמו...כל מיני דברים, ואני פשוט אעשה את כולם.

קודם כל ובתור התחלה, אני מניח שיש את שאר הדברים שפסיכולוג יכול לעשות.

במקרה שכזה, אני מניח שגם אבחונים נמצאים על השולחן, אבל זה גם כן לא באמת מעניין אותי, ואקח סכום מוגזם של 20,000 דולר לאבחון כדי שיהיו לי כמה שפחות לקוחות שכאלו. למרות שבעצם, אבחון לוקח שלוש שעות רק לעשות את הבדיקות ועוד נגיד...לא יודע...עוד שעה לכתוב את הדו"ח? אז זה ארבע שעות, ואם אני לוקח 20,000 דולר על 45 דקות של טיפול אז, 4 שעות כפול 60 זה 240 דקות, לחלק ל-45, זה יוצא 5.333 שעות. אתם יודעים מה? נגיד הבדיקות עצמן לוקחות שעתיים ו-45 דקות ולא 3 שעות, זה מביא אותנו ל-3 שעות וארבעים וחמש דקות, שזה 225 דקות, שזה מתחלק ל-5 שעות של 45 דקות. 5 שעות של 45 דקות כפול ה-20,000 שאני אקח על טיפול לדוגמה, אז זה יוצא 100,000 דולר לאבחון. יאללה בסדר, אין בעיות, אז על אבחון אני אקח 100,000 דולר. אפילו אם נגיש שזה נכון שאני הכי טוב בעולם, כפי מה שיש חשד סביר להאמין, במחיר כזה, לא יבואו הרבה אנשים, אבל זה הרי הרעיון בסופו של דבר, כי זה לא באמת מה שמעניין אותי או מה שאני רוצה לעשות.

חוץ מטיפולים ואבחונים, גם כתיבת חוות דעת פסיכולוגיות (שלא לאחר אבחונים, אלא אפשר לאחר טיפולים או כמה פגישות שהן במיוחד בשביל שאכתוב חוות דעת לאיזשהו מקום) זה אפשרי מבחינתי (אבל לא לבתי משפט), אבל גם זה לא באמת מעניין אותי, וגם פה ועל זה אקח סכום מוגזם כדי שיהיו כמה שפחות לקוחות, למרות שבעיקרון זה כן משהו שאהיה מוכן לעשות בשביל הסכום המבוקש, כמו טיפולים ואבחונים. השאלה היא כמה לדרוש פה. חוות דעת פסיכולוגית היא משהו יותר רציני מטיפול ופחות רציני מאבחון. זה יושבים עם הבן-אדם שלושת רבעי שעה עד שעה ואז לוקחים עוד שלושת רבעי שעה עד שעה בשביל לכתוב את חוות הדעת. אוקיי אז נגיד, שעה וחצי, שעה וחצי של 60 דקות ולא 45 דקות, כלומר 90 דקות ולא 120, לפי 20,000 דולר ל-45 דקות אז...40,000 דולר.

ועכשיו, ואחרי כל זה, ועדיין בתוך עולם הפסיכולוגיה והשירותים הפסיכולוגיים, אבל משהו שכבר קצת יותר מעניין אותי למרות שזה עדיין לא "הדבר" בשבילי, אני חושב שזה יכול להיות יפה, וזה יכול להיות מעניין, אם ממשלות מסביב לעולם ישכרו את שירותיי כדי לכתוב חוות דעת פסיכולוגיות על מנהיגים של מדינות אחרות. אל תצחקו, זה פשוט משהו שממשלות עושות. אז...למה לא אני? למה שלא אני אהיה הבחור שהם ישכרו בשביל זה? הרי בואו לא נשכח שאני הטוב ביותר בעולם בתחומי.

על זה אני מתכוון לקחת סכום של 1,000,000 דולר. סכום גבוה מאוד, אבל האמת שזאת עבודה שאני אשמח לעשות, והאמת שהפעם אני לא מתכוון לזה בתור "אני אגבה סכום גבוה מאוד כדי שלא ירצו ואני לא אצטרך לעשות את זה", אלא אני באמת חושב שזה מחיר נכון וראוי וכן הייתי רוצה שהממשלות ישכרו את שירותיי ושנעשה את הדבר הזה.

אז אם כך, למה תעריף כל-כך גבוה? יש כמה סיבות. קודם כל, אני הכי טוב בעולם, ועל הכי טוב בעולם צריך לשלם, והרבה. הסיבה השנייה היא שגם הממשלות מצידן עשירות מאוד ויש להן כסף לשלם. הסיבה השלישית היא שזאת באמת עבודה מאוד גדולה ומאוד חשובה שראויה לתשלום גבוה. הסיבה הרביעית והאחרונה היא שזה לא כמו החוות דעת הרגילות עבור אנשים רגילים שאני אעשה את זה "חפיף", 45 דקות שיחה עם הבן-אדם ואז עוד 45 דקות לכתוב את חוות הדעת. כאן לא עומדת להיות פגישה עם הבן-אדם ככה שזה 0 דקות עם הבן-אדם עצמו, אבל דווקא בגלל זה, ודווקא בגלל חשיבות האישיות הבכירה וחשיבות העבודה שנעשית ואני מתבקש לעשות, יהיה צורך בעבודת מחקר מקיפה ומעמיקה, מה גם, שבשביל מיליון דולר, אני צריך ומן הראוי שאכתוב יותר מ-1,000 מילים של חוות דעת רגילה על בן-אדם רגיל, נכון? למרות שת'כלס אני יכול לחלק את זה לכמה רמות ולהגיד להם "לפי רמת העומק וההשקעה שאתם רוצים את העבודה, ככה תשלמו".

אז אתם יודעים מה? כן. אני אציע להם את זה בכמה רמות. חוות דעת של 1,000 מילים על מנהיג של מדינה או שר כלשהו? על כך אשקיע שלוש שעות ו-45 דקות של מחקר וכתיבה, אכין ואגיש את העבודה בתוך ארבע שעות, ואגבה 100,000 דולר.

חוות דעת של 10,000 מילים? על כך אשקיע 37.5 שעות בקירוב של מחקר וכתיבה, אכין ואגיש את העבודה בתוך כ-10 ימים, ואגבה 1,000,000 דולר (אני מניח שזאת תהיה הרמה הנפוצה שרוב הממשלות ילכו עליה בנוגע לרוב המנהיגים והשרים שהם רוצים חוות דעת פסיכולוגיות עליהם? אבל זאת רק הערכה).

הרמה השלישית והאחרונה, הרמה הכי מושקעת, שם כבר אכתוב חוות דעת של כ-100,000 מילים, או קצת פחות מזה, אבל בעיקרון אני אכתוב ספר שלם, אשקיע כ-375 שעות בקירוב של מחקר וכתיבה, אכין ואגיש את העבודה בתוך כ-94 יום בקירוב, ואגבה 10,000,000 דולר.

דבר נוסף ואחרון שאעשה עם התארים בפסיכולוגיה ורישיון הפסיכולוג, והרעיון הנוסף והאחרון שאני משתעשע בו בתחום, הוא הרעיון של הקמת וניהול בית חולים פסיכיאטרי פרטי משלי. מן הסתם יש לנו סיבות סבירות להאמין שכל בית חולים פסיכיאטרי שיוקם וינוהל על-ידי יהיה הטוב בעולם, נכון? אז מה אם אקים בית חולים פסיכיאטרי בשביל האולטרה-עשירים? ועלות ההתאשפזות בו תהיה...בואו נתחיל ממיליון דולר לשנה ונמשיך לחשב את זה משם. בואו נגיד 1,000,000 דולר לשנה, אז זה יוצא...2,739 דולר. לא לשעה של 45 דקות אלא לכל 24 שעות. טוב, נו, למרות שאצלי ובבית חולים שלי האנשים האלו יקבלו את הטיפול הפסיכולוגי הכי טוב בעולם, הרוב הגדול של האנשים האלו לא באמת יטופלו על-ידי אישית, אז אם אתה בן-אדם לא בריא נפשית, שלא מטופל על-ידי הפסיכולוג הכי טוב בעולם, אבל מתאשפז בבית החולים הפסיכיאטרי הכי טוב בעולם, כי שם מתרחש הטיפול הפסיכולוגי הכי טוב בעולם, ובראשו עומד הפסיכולוג הכי טוב בעולם, אז...2,739 דולר ליממה זה דווקא די סביר, לא?

ועכשיו, מה יהיו שאר הדברים שאעשה ומה יהיו שאר עיסוקיי? דברים שלא קשורים אל ההשכלה בפסיכולוגיה.

טוב, בתור התחלה, אני מתכוון להתפרנס בין היתר גם מכתיבה. כתיבת ספרים. כבר עכשיו אני כותב. אני כותב הרבה שנים לאחור אבל עוד לא פרסמתי שום דבר.

אני חושב שהייתי רוצה להיות פרופסור, אולי באוניברסיטת תל-אביב, אבל מבלי לחקור או להרצות. אני רק רוצה לשבת במשרד שלי ולכתוב תיאוריות.

הייתי רוצה להקים בית-ספר ולנהל אותו, וליישם בו את "תוכנית הלימודים הפזית", תוכנית הלימודים הטובה ביותר שאי-פעם נכתבה, ושאותה כתבתי בגיל 17.

הייתי רוצה להקים בנק ולנהל אותו, וליישם דרכו את רעיונות "האסכולה הכלכלית הפזית" (לפחות אלו על בנקאות), שהיא העבודה הכלכלית הטובה ביותר שאי-פעם נכתבה, ושאותה כתבתי גם כן בגיל 17.

הייתי רוצה להיות מנהיג של מדינה.

הייתי רוצה להיות חקלאי.

אני רוצה גם לברך אנשים ולהתפלל בשבילם (אבל בשביל תשלום, כן?). אני לא חושב שזה יהיה רעיון כל-כך גרוע. כלומר, תסתכלו עליי. ותסתכלו על פועלי. ותסתכלו על הישגיי העל-אנושיים בטבעם ובאופיים. אני לא חושב שזה סוד כזה גדול או שאני אפתיע אף-אחד אם אני ספר לכם את מה שהמעריצים שלי והסוגדים שלי יודעים כבר ממזמן-אצבע האלוהים נגעה בי. אז מה אתם אומרים, כמה עליי לגבות על ברכה או תפילה? נגיד...20,000 דולר? לדעתי זה דווקא סכום נכון. זאת לא נראית לי הגזמה כמו עם המחירים על הטיפולים הפסיכולוגיים והאבחונים וחוות הדעת שאינן על מנהיגים.

אבל הדבר העיקרי שאותו הייתי רוצה לעשות, והדבר העיקרי שעליו אני חושב, הוא ייעוץ. לא סתם ייעוץ. ייעוץ לאנשים ברומו של עולם ובכך אשפיע גם על ענייני העולם וסדר היום העולמי. מה גם, שתחשבו על זה, ייעוץ מהאדם שכבר הוכח זה מכבר שהוא האדם הכי חכם בעולם? אני אהיה להיט. בנוגע לסכום שאותו אגבה, חשבתי על 20,000 דולר לשעה.

קשה להאמין שממש כל הדברים האלו יצאו לפועל. פשוט ננסה הכול ונראה מה תופס 🤷‍♂️

בינתיים, כל העולם פרוש בפניי :)

992a6a233979481f98be0aa50c6a6279.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לאחר מה שלפני זמן מה דובר על הטרגדיה של הילד המחונן, כעת נדבר על הטרגדיה של האדם דובר האמת בעולמם של השקרנים.

אני זה מה שקוראים אותו "אדם דובר אמת". אני אדם כנה מאוד-מאוד. כמה שנים שאני כותב בתפוז ועד היום מעולם לא נתפסתי בשקר; אלו שטענו שאני משקר והביאו "שקרים" שלי, הסתבר שהשקרים לא היו ולא נבראו, אלא שהם היו טיפשים מידי מכדי להבין את הכתוב, או בדו את השקרים מתוך דמיונם, וכאשר הועמדו על טעויותיהם, הושפלו עד אפר ועפר; יותר מפעם ויותר מפעמיים, יותר מבן-אדם אחד ויותר משניים נאלצו לחזור בהם מטענות לשקרים שלי; אנשים שטענו שאני משקר נאלצו לחזור בהם כאשר דחקתי אותם לפינה עם טענותיהם המופרכות לשקרים מצדי, עד שלבסוף נאלצו להודות, בושים ונכלמים, שהם לא באמת תפסו אותי בשום שקר, אלא הם פשוט מניחים שאני משקר, וכן הלאה וכן הלאה.

אתם מבינים, אני לעולם לא משקר בנוגע לכלום ואני מאוד נאמן למציאות, וזה מאוד עצוב שכל-כך קשה לאנשים מסוימים להאמין, וזה רק מראה באיזה עולם של שקרנים אנחנו חיים, כי הבעיה היא, שכולם כאלו שקרנים, שעד שיש מישהו שאומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה, כי כולם כל-כך שקרנים כל הזמן, ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!".

לצורך הדוגמה, רק היום גולש מסוים נאלץ לחזור בו מהאשמתו אותי בשקר מסוים, אבל אנחנו חיים בכזה עולם של שקרנים, שבו כולם משקרים כל הזמן, עד כדי כך ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!", עד כדי כך שכשעניתי לו "אז אתה מודה שאני לא שקרן?", הוא טען שהוא לא אמר את זה וביקש שלא אכניס לו מילים לפה, למרות שלא היה לו שום "שקר" נוסף שלי להציג אותו ולדבר עליו על-מנת להוכיח שאני שקרן.

עוד לצורך הדוגמה, עוד רק היום, גולש נוסף, המתנגד הטיפש ביותר מבין מתנגדיי, וזה אומר הרבה כי כמה מהם ממש טיפשים, מישהו שעלה מאפריקה במהלך ילדותו, עברית היא שפתו השנייה, אדם שמגיע מרקע חסר השכלה אקדמית, אקדמאי חדש, האיש הראשון במשפחתו ללמוד באקדמיה, מישהו רדיקלי מבחינה פוליטית, מישהו שכל האתר ואשתו מעידים עליו ללא הבדלי מין, גיל ומחנה פוליטי שהוא מפגר עם תעודות ויש לי כמות דו-ספרתית של תמונות בשביל להוכיח את עצם הדבר, עוד לצורך הדוגמה, ועוד רק היום, אותו מישהו טען שוב פעם שאני שקרן כפי מה שטען זאת פעמים רבות בעבר, שוב פעם וכהרגלו ללא כל כיסוי כלשהו וואט סו אבר להאשמות, וכל זאת למרות העובדה שהוא מעולם לא תפס אותי בשקר, כל השקרים המדומיינים שלי שהוא המציא עבורי לאורך הזמן, ואנחנו מדברים על כמות דו-ספרתית, הופרכו כולם מן הראשון ועד האחרון, מאל"ף ועד תי"ו, תיכף ומיד עם הצגתם, והוא הושפל עד אפר ועפר כמות דו-ספרתית של פעמים על טיפשותו זאת ושקרים מדומיינים אלו שמעולם לא היו ולא נבראו.

למרות שכפי מה שנאמר כבר בהתחלה, אני אדם כנה מאוד וישר כמו סרגל שמעולם לא נתפס בשקר בתפוז וכל הטוענים לשקרים מצדו הועמדו על טעויותיהם והושפלו עד אפר ועפר, הסיבה לכך שכולם כל-כך בטוחים שאני שקרן ללא כל בדל של ראיה באמתחתם, היא שכאמור, הבעיה היא, שכולם כאלו שקרנים, שעד שיש מישהו שאומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה, כי כולם כל-כך שקרנים כל הזמן, ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!".

אתם יודעים, באיזושהי צורה עצובה מאוד, או מצחיקה מאוד, תלוי בחוש ההומור שלכם, זה מזכיר לי סרט ששמעתי עליו פעם אך עוד לא הזדמן לי לראות, ושלפי התקציר שלו הוא מתאר מציאות הפוכה וכולם תמיד אמרו אך ורק את האמת ויום אחד מישהו מעלה את הרעיון להגיד דברים לא נכונים ולשקר ולאף-אחד אין מושג כי אף-אחד לפניו אף-פעם לא חשב על הרעיון של לשקר, ככה שעד שיש מישהו שמשקר, אף-אחד לא מאמין שהוא משקר, כי כולם אומרים רק את האמת כל הזמן. כמו העולם שלנו והסיטואציה שלי, רק הפוך לגמרי.

איזה עולם נחמד זה היה יכול להיות בשביל לחיות בו. עולם שבו כולם אומרים את האמת.

בכל מקרה, ואם עוד קצת להיכנס בעובי הקורה, ולהסביר את הדברים ואת הטרגדיה של האדם דובר האמת בעולמם של השקרנים עוד קצת לעומק, בעיקרון, הבעיה היא כזאת: יש את העולם האובייקטיבי, והמציאות האובייקטיבית, כפי מה שהם באמת, ואז יש אותם כפי מה שהם נתפסים סובייקטיבית, והם תמיד נתפסים סובייקטיבית, כי כל אדם אינדיבידואלי לא באמת מחזיק במספיק ידע, והוא לא מספיק מודע, כדי להכיר את העולם והמציאות והאנשים כפי מה שהם באמת, אז אנחנו יודעים את מה שאנחנו יודעים, ואז אנחנו פשוט משלימים את החסר בהתבסס על הניסיון הסובייקטיבי והלוקה בחסר שלנו, ואז כמובן שהתוצאה רחוקה ממושלמת.

ומכיוון שכל אדם מכיר את עצמו יותר טוב מאשר מה שהוא מכיר כל אחד אחר, בבואנו להכיר אנשים אחרים, אנשים שאנחנו לא מכירים, וברצוננו להשלים את החסר בכל הנוגע לכל מה שאנחנו לא יודעים עליהם, אנחנו משליכים עליהם את עצמנו, ונוטים לחשוב שהם כמונו בכל מקום ונקודה שבהם אין לנו את המידע האמיתי והאובייקטיבי, פשוט כי את עצמנו אנחנו מכירים הכי טוב, ולכן אנחנו עצמנו זה מודל האדם הכי נגיש ומוכר לנו בשביל להשתמש בו בשביל להבין אנשים אחרים, להשליך על אנשים אחרים באמצעותו ולהשלים את החוסרים.

הבעיה מתחילה כאשר עם כל הכבוד ל"אני" האינדיבידואלי של כל אחד, ה"אני" האינדיבידואלי של כל אחד הוא לא בהכרח אנשים אחרים, והוא איננו בהכרח תמונה מייצגת.

הבעיה הולכת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז ה"אני" שהוא משתמש בו בשביל להשלים חוסרים בייצוג ובתפיסה שלו אנשים אחרים הוא לא מייצג בעליל.

אבל זה גם עובד הפוך.

עוד הבעיה הולכת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז גם אנשים אחרים מצידם משליכים מעצמם עליו, כאשר הם, ממש לא תמונה מייצגת, של אותו האיש ההוא.

זה למה אנשים חושבים שהאדם דובר האמת בעולמם של השקרנים הוא שקרן. כי הם עצמם שקרנים. וזה למה אנשים חושבים שאני עצמי שקרן ללא כל ראיות תומכות כלשהן וואט סו אבר. כי אלו המאשימים אותי בשקרים ללא כל ראיה תומכת הם עצמם שקרנים, כפי מה שהם נתפסו בשקרים, כאלו אמיתיים, לא שקרים ממוצאים שמעולם לא היו ולא נבראו כמו השקרים שלי.

החלק הכי גרוע הוא שהשקרנים שהאדם דובר האמת מוקף בהם הם לא הבעיה, כי אלו לא הם ספציפית שלא בסדר ולא הם ספציפית ששקרנים, באותה המידה שבה כל העולם הם חבורה של שקרנים, והם עצמם הקורבנות של כל השקרים של כל העולם כי הם פשוט מעולם לא הכירו שום דבר טוב יותר.

כולם בכל מקום משקרים כל-כך הרבה כל הזמן שאנחנו פשוט מייד מניחים שכולם משקרים כל הזמן בנוגע להכול, במקום פשוט להגיד את האמת ולהיות מסוגלים לבטוח זה בזה.

ולכן כשיש מישהו שסוף-סוף אומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לו, דווקא כשהוא האדם האחד מבין כל האנשים להיות האדם להאמין לו, ודווקא כשהוא האדם האחד מבין כל האנשים שאומר את האמת, ובסוף הוא רק שומע כל הזמן כמה שקרן הוא ללא שיש שמץ של אמת בדבר או בדיל של ראיה בשביל לתמוך בכך כאילו היה אחד מהשקרנים, ודווקא כשהוא האדם שעובד כי קשה ומתאמץ יותר מכולם, כי יש סיבה שכולם שקרנים, והסיבה הזאת היא שהאמת היא לרוב פחות כיפית ופחות נוחה, ולכן דווקא האמת היא הדבר הקשה ביותר להגיד אותו, ודווקא להיות האדם דובר האמת הוא הדבר הקשה ביותר להיות, קל וחומר בעולמם של השקרנים.

a073c-mattia_preti_-_the_crucifixion_of_st_andrew_-_google_art_project.jpg

Harrington

Well-known member
מנהל
לאחר מה שלפני זמן מה דובר על הטרגדיה של הילד המחונן, כעת נדבר על הטרגדיה של האדם דובר האמת בעולמם של השקרנים.

אני זה מה שקוראים אותו "אדם דובר אמת". אני אדם כנה מאוד-מאוד. כמה שנים שאני כותב בתפוז ועד היום מעולם לא נתפסתי בשקר; אלו שטענו שאני משקר והביאו "שקרים" שלי, הסתבר שהשקרים לא היו ולא נבראו, אלא שהם היו טיפשים מידי מכדי להבין את הכתוב, או בדו את השקרים מתוך דמיונם, וכאשר הועמדו על טעויותיהם, הושפלו עד אפר ועפר; יותר מפעם ויותר מפעמיים, יותר מבן-אדם אחד ויותר משניים נאלצו לחזור בהם מטענות לשקרים שלי; אנשים שטענו שאני משקר נאלצו לחזור בהם כאשר דחקתי אותם לפינה עם טענותיהם המופרכות לשקרים מצדי, עד שלבסוף נאלצו להודות, בושים ונכלמים, שהם לא באמת תפסו אותי בשום שקר, אלא הם פשוט מניחים שאני משקר, וכן הלאה וכן הלאה.

אתם מבינים, אני לעולם לא משקר בנוגע לכלום ואני מאוד נאמן למציאות, וזה מאוד עצוב שכל-כך קשה לאנשים מסוימים להאמין, וזה רק מראה באיזה עולם של שקרנים אנחנו חיים, כי הבעיה היא, שכולם כאלו שקרנים, שעד שיש מישהו שאומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה, כי כולם כל-כך שקרנים כל הזמן, ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!".

לצורך הדוגמה, רק היום גולש מסוים נאלץ לחזור בו מהאשמתו אותי בשקר מסוים, אבל אנחנו חיים בכזה עולם של שקרנים, שבו כולם משקרים כל הזמן, עד כדי כך ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!", עד כדי כך שכשעניתי לו "אז אתה מודה שאני לא שקרן?", הוא טען שהוא לא אמר את זה וביקש שלא אכניס לו מילים לפה, למרות שלא היה לו שום "שקר" נוסף שלי להציג אותו ולדבר עליו על-מנת להוכיח שאני שקרן.

עוד לצורך הדוגמה, עוד רק היום, גולש נוסף, המתנגד הטיפש ביותר מבין מתנגדיי, וזה אומר הרבה כי כמה מהם ממש טיפשים, מישהו שעלה מאפריקה במהלך ילדותו, עברית היא שפתו השנייה, אדם שמגיע מרקע חסר השכלה אקדמית, אקדמאי חדש, האיש הראשון במשפחתו ללמוד באקדמיה, מישהו רדיקלי מבחינה פוליטית, מישהו שכל האתר ואשתו מעידים עליו ללא הבדלי מין, גיל ומחנה פוליטי שהוא מפגר עם תעודות ויש לי כמות דו-ספרתית של תמונות בשביל להוכיח את עצם הדבר, עוד לצורך הדוגמה, ועוד רק היום, אותו מישהו טען שוב פעם שאני שקרן כפי מה שטען זאת פעמים רבות בעבר, שוב פעם וכהרגלו ללא כל כיסוי כלשהו וואט סו אבר להאשמות, וכל זאת למרות העובדה שהוא מעולם לא תפס אותי בשקר, כל השקרים המדומיינים שלי שהוא המציא עבורי לאורך הזמן, ואנחנו מדברים על כמות דו-ספרתית, הופרכו כולם מן הראשון ועד האחרון, מאל"ף ועד תי"ו, תיכף ומיד עם הצגתם, והוא הושפל עד אפר ועפר כמות דו-ספרתית של פעמים על טיפשותו זאת ושקרים מדומיינים אלו שמעולם לא היו ולא נבראו.

למרות שכפי מה שנאמר כבר בהתחלה, אני אדם כנה מאוד וישר כמו סרגל שמעולם לא נתפס בשקר בתפוז וכל הטוענים לשקרים מצדו הועמדו על טעויותיהם והושפלו עד אפר ועפר, הסיבה לכך שכולם כל-כך בטוחים שאני שקרן ללא כל בדל של ראיה באמתחתם, היא שכאמור, הבעיה היא, שכולם כאלו שקרנים, שעד שיש מישהו שאומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לשום מילה שיוצאת לו מהפה, כי כולם כל-כך שקרנים כל הזמן, ש"לא יכול להיות שמישהו אומר את האמת! זה לא יכול להיות! מה זאת אומרת?!".

אתם יודעים, באיזושהי צורה עצובה מאוד, או מצחיקה מאוד, תלוי בחוש ההומור שלכם, זה מזכיר לי סרט ששמעתי עליו פעם אך עוד לא הזדמן לי לראות, ושלפי התקציר שלו הוא מתאר מציאות הפוכה וכולם תמיד אמרו אך ורק את האמת ויום אחד מישהו מעלה את הרעיון להגיד דברים לא נכונים ולשקר ולאף-אחד אין מושג כי אף-אחד לפניו אף-פעם לא חשב על הרעיון של לשקר, ככה שעד שיש מישהו שמשקר, אף-אחד לא מאמין שהוא משקר, כי כולם אומרים רק את האמת כל הזמן. כמו העולם שלנו והסיטואציה שלי, רק הפוך לגמרי.

איזה עולם נחמד זה היה יכול להיות בשביל לחיות בו. עולם שבו כולם אומרים את האמת.

בכל מקרה, ואם עוד קצת להיכנס בעובי הקורה, ולהסביר את הדברים ואת הטרגדיה של האדם דובר האמת בעולמם של השקרנים עוד קצת לעומק, בעיקרון, הבעיה היא כזאת: יש את העולם האובייקטיבי, והמציאות האובייקטיבית, כפי מה שהם באמת, ואז יש אותם כפי מה שהם נתפסים סובייקטיבית, והם תמיד נתפסים סובייקטיבית, כי כל אדם אינדיבידואלי לא באמת מחזיק במספיק ידע, והוא לא מספיק מודע, כדי להכיר את העולם והמציאות והאנשים כפי מה שהם באמת, אז אנחנו יודעים את מה שאנחנו יודעים, ואז אנחנו פשוט משלימים את החסר בהתבסס על הניסיון הסובייקטיבי והלוקה בחסר שלנו, ואז כמובן שהתוצאה רחוקה ממושלמת.

ומכיוון שכל אדם מכיר את עצמו יותר טוב מאשר מה שהוא מכיר כל אחד אחר, בבואנו להכיר אנשים אחרים, אנשים שאנחנו לא מכירים, וברצוננו להשלים את החסר בכל הנוגע לכל מה שאנחנו לא יודעים עליהם, אנחנו משליכים עליהם את עצמנו, ונוטים לחשוב שהם כמונו בכל מקום ונקודה שבהם אין לנו את המידע האמיתי והאובייקטיבי, פשוט כי את עצמנו אנחנו מכירים הכי טוב, ולכן אנחנו עצמנו זה מודל האדם הכי נגיש ומוכר לנו בשביל להשתמש בו בשביל להבין אנשים אחרים, להשליך על אנשים אחרים באמצעותו ולהשלים את החוסרים.

הבעיה מתחילה כאשר עם כל הכבוד ל"אני" האינדיבידואלי של כל אחד, ה"אני" האינדיבידואלי של כל אחד הוא לא בהכרח אנשים אחרים, והוא איננו בהכרח תמונה מייצגת.

הבעיה הולכת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז ה"אני" שהוא משתמש בו בשביל להשלים חוסרים בייצוג ובתפיסה שלו אנשים אחרים הוא לא מייצג בעליל.

אבל זה גם עובד הפוך.

עוד הבעיה הולכת וגודלת בכל פעם שיש אדם ספציפי אינדיבידואלי שהוא לא כמו הרוב של האנשים האחרים, ואז גם אנשים אחרים מצידם משליכים מעצמם עליו, כאשר הם, ממש לא תמונה מייצגת, של אותו האיש ההוא.

זה למה אנשים חושבים שהאדם דובר האמת בעולמם של השקרנים הוא שקרן. כי הם עצמם שקרנים. וזה למה אנשים חושבים שאני עצמי שקרן ללא כל ראיות תומכות כלשהן וואט סו אבר. כי אלו המאשימים אותי בשקרים ללא כל ראיה תומכת הם עצמם שקרנים, כפי מה שהם נתפסו בשקרים, כאלו אמיתיים, לא שקרים ממוצאים שמעולם לא היו ולא נבראו כמו השקרים שלי.

החלק הכי גרוע הוא שהשקרנים שהאדם דובר האמת מוקף בהם הם לא הבעיה, כי אלו לא הם ספציפית שלא בסדר ולא הם ספציפית ששקרנים, באותה המידה שבה כל העולם הם חבורה של שקרנים, והם עצמם הקורבנות של כל השקרים של כל העולם כי הם פשוט מעולם לא הכירו שום דבר טוב יותר.

כולם בכל מקום משקרים כל-כך הרבה כל הזמן שאנחנו פשוט מייד מניחים שכולם משקרים כל הזמן בנוגע להכול, במקום פשוט להגיד את האמת ולהיות מסוגלים לבטוח זה בזה.

ולכן כשיש מישהו שסוף-סוף אומר את האמת, אף-אחד לא מאמין לו, דווקא כשהוא האדם האחד מבין כל האנשים להיות האדם להאמין לו, ודווקא כשהוא האדם האחד מבין כל האנשים שאומר את האמת, ובסוף הוא רק שומע כל הזמן כמה שקרן הוא ללא שיש שמץ של אמת בדבר או בדיל של ראיה בשביל לתמוך בכך כאילו היה אחד מהשקרנים, ודווקא כשהוא האדם שעובד כי קשה ומתאמץ יותר מכולם, כי יש סיבה שכולם שקרנים, והסיבה הזאת היא שהאמת היא לרוב פחות כיפית ופחות נוחה, ולכן דווקא האמת היא הדבר הקשה ביותר להגיד אותו, ודווקא להיות האדם דובר האמת הוא הדבר הקשה ביותר להיות, קל וחומר בעולמם של השקרנים.

צפה בקובץ המצורף 117802
אהבתי את הכותרת. בין השאר מאחר ואני 'סובל' מבעיה דומה באתר (לאו דווקא בפורום ספציפי זה), אם כי אני ממש לא רואה בזה "טרגדיה". אולם דבריך ארוכים מכדי לקרוא אותם עד הסוף. חבל.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לאיטן תחת המשקל העצום ושובר העצמות של חוכמתי האדירה שאיננה נגמרת לעולם ושגודלה כגודלם של גרמי השמיים, שעם כל הצניעות זאת סיבה מאוד טובה ומאוד מחמיאה עבור מישהו בשביל שיהיה משהו לא בסדר איתו, וזה עוד בהנחה שהמתנגדים צודקים.

במילים אחרות, לא משנה מה התשובה, אני יוצא טוב מהסיפור הזה.

לא משנה מה התשובה, המתנגדים מפסידים.

לא משנה מה התשובה, אני מנצח.

אני תמיד מנצח.

139789f3ed4c221fe272b38a463384be.jpg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אלכסנדר גרהם בל המציא את הטלפון, טים ברנרס-לי את האינטרנט וצוקרברג את הפייסבוק, ואפשרו לאנשים מכל העולם לתקשר זה עם זה.

לקשר בין אנשים אנחנו יודעים, אבל מה בנוגע ללדעת לקשר את האנשים הנכונים אלו עם אלו כך שאנשים יוכלו לדבר ולהחליף רעיונות ודעות עם דומיהם, או עם אלו שהחלפת הרעיונות והדעות האלו איתם, הם אלו שאיתם זה יהיה הכי יעיל ויביא לתוצאות הכי טובות? אז כבר הומצאו כל מיני דברים שכאלו. כבר הומצאו אתרים שכאלו, וקבוצות בפייסבוק, ואתרי הכרויות לאנשים בעלי מכנה משותף מסוים וכדומה'. אבל מה בנוגע למשהו שכזה עבור אנשים חכמים ומוכשרים?

לדוגמה, הרבה יותר מידי פעמים, אנשים גאונם ומוכשרים, כדרכם של אנשים גאונים ומוכשרים להיות מועטים בהשוואה לאנשים רגילים ואנשים טיפשים, מוקפים מכל עבר באנשים טיפשים, ואנשים ממוצעים, ודבריהם נופלים בעיקר על אוזניים ערלות. אבל מה בנוגע להמצאה, שמקשרת בין האנשים החכמים והמוכשרים יחדיו, ועדיף שגם לוקחת בחשבון את המיקום הגיאוגרפי כך שהיא מקשרת בין אנשים חכמים ומוכשרים מאותם מקומות, ערים ומדינות?

יכולים להיות לדוגמה אתרים שכאלו, פורומים שכאלו, וזה יעזור לאנשים דומים להחליף רעיונות ודעות, לשתף פעולה ולהגיע להישגים למען עצמם ולמען האנושות.

יותר מכך, ואם ניקח את זה קצת יותר לקיצון, מה בנוגע לאתר ופורום, שהוא לא סתם עוד אחד מהאתרים האלו והפורומים האלו, אלא אתר של פורום סגור של ה-200-300 אנשים הכי-הכי בעולם.

ה-200-300 אנשים הכי חכמים בעולם, מוכשרים בעולם, חשובים בעולם. שם המשתמש של כל אחד יהיה שמו האמיתי, ומתחת לשמו יהיה כתוב למה הוא ראוי לכתוב שם. לדוגמה, מתחת לשם של נשיא ארצות הברית, יהיה כתוב "נשיא ארצות הברית". מתחת לשם של אילון מאסק יהיה כתוב "האיש הכי עשיר בעולם". מתחת לשם שלי יהיה כתוב "האיש הכי חכם בעולם" וכדומה'.

והדבר למעשה יקשר את כל האנשים הכי-הכי בעולם ויאפשר שיתופי פעולה ברמה מקיפה וגלובאלית של כל האנשים הכי וואו בעולם כולם יחדיו, מה שיביא להחלפת רעיונות יצירתית ומיזמים מבריקים ברמות הגבוהות ביותר ובאיכות הגבוהה ביותר בין אנשים שבלי האתר הזה והפורום הם סתם מוקפים בקבוצה הקטנה שלהם בחיים האמיתיים, נפרדים אחד מהשני על-ידי מרחקים גיאוגרפיים, כאשר דווקא שיתופי פעולה בין כל האנשים הכי וואו בעולם, האנשים האלו ספציפית, יכולים להביא לכדי תוצאות מופלאות שמעולם לא נתקלנו בהן בעבר.

עד עכשיו אין שום דבר שכזה והדבר הכי קרוב הוא כל מיני ועדות של כמה ימים כמו ועדת בלומברג או כינוסים מסוימים, ואפילו רוב הדברים האלו הם בעיקר בשביל פוליטיקאים.

אני חושב על משהו הרבה יותר רציף, ממושך, מסודר, ושכולל לא רק את השלושים-ארבעים ראשי מדינות הכי חשובים בעולם אלא גם את ה-30-40 אנשים הכי עשירים בעולם, ה30-40 אנשים הכי חכמים בעולם, ה-30-40 יזמים הכי חשובים בעולם, ה-30-40 תעשיינים הכי חשובים בעולם וככה עד שנגיע ל-200-300 אנשים.

כולם ביחד, במקום אחד, באתר אחד, בפורום אחד, מדברים זה עם זה, מחליפים דעות, רעיונות, הארות ויוצרים שיתופי פעולה ומיזמים.

Raphael_School_of_Athens-e1442057053298.jpg

SupermanZW

Well-known member
אלכסנדר גרהם בל המציא את הטלפון, טים ברנרס-לי את האינטרנט וצוקרברג את הפייסבוק, ואפשרו לאנשים מכל העולם לתקשר זה עם זה.

לקשר בין אנשים אנחנו יודעים, אבל מה בנוגע ללדעת לקשר את האנשים הנכונים אלו עם אלו כך שאנשים יוכלו לדבר ולהחליף רעיונות ודעות עם דומיהם, או עם אלו שהחלפת הרעיונות והדעות האלו איתם, הם אלו שאיתם זה יהיה הכי יעיל ויביא לתוצאות הכי טובות? אז כבר הומצאו כל מיני דברים שכאלו. כבר הומצאו אתרים שכאלו, וקבוצות בפייסבוק, ואתרי הכרויות לאנשים בעלי מכנה משותף מסוים וכדומה'. אבל מה בנוגע למשהו שכזה עבור אנשים חכמים ומוכשרים?

לדוגמה, הרבה יותר מידי פעמים, אנשים גאונם ומוכשרים, כדרכם של אנשים גאונים ומוכשרים להיות מועטים בהשוואה לאנשים רגילים ואנשים טיפשים, מוקפים מכל עבר באנשים טיפשים, ואנשים ממוצעים, ודבריהם נופלים בעיקר על אוזניים ערלות. אבל מה בנוגע להמצאה, שמקשרת בין האנשים החכמים והמוכשרים יחדיו, ועדיף שגם לוקחת בחשבון את המיקום הגיאוגרפי כך שהיא מקשרת בין אנשים חכמים ומוכשרים מאותם מקומות, ערים ומדינות?

יכולים להיות לדוגמה אתרים שכאלו, פורומים שכאלו, וזה יעזור לאנשים דומים להחליף רעיונות ודעות, לשתף פעולה ולהגיע להישגים למען עצמם ולמען האנושות.

יותר מכך, ואם ניקח את זה קצת יותר לקיצון, מה בנוגע לאתר ופורום, שהוא לא סתם עוד אחד מהאתרים האלו והפורומים האלו, אלא אתר של פורום סגור של ה-200-300 אנשים הכי-הכי בעולם.

ה-200-300 אנשים הכי חכמים בעולם, מוכשרים בעולם, חשובים בעולם. שם המשתמש של כל אחד יהיה שמו האמיתי, ומתחת לשמו יהיה כתוב למה הוא ראוי לכתוב שם. לדוגמה, מתחת לשם של נשיא ארצות הברית, יהיה כתוב "נשיא ארצות הברית". מתחת לשם של אילון מאסק יהיה כתוב "האיש הכי עשיר בעולם". מתחת לשם שלי יהיה כתוב "האיש הכי חכם בעולם" וכדומה'.

והדבר למעשה יקשר את כל האנשים הכי-הכי בעולם ויאפשר שיתופי פעולה ברמה מקיפה וגלובאלית של כל האנשים הכי וואו בעולם כולם יחדיו, מה שיביא להחלפת רעיונות יצירתית ומיזמים מבריקים ברמות הגבוהות ביותר ובאיכות הגבוהה ביותר בין אנשים שבלי האתר הזה והפורום הם סתם מוקפים בקבוצה הקטנה שלהם בחיים האמיתיים, נפרדים אחד מהשני על-ידי מרחקים גיאוגרפיים, כאשר דווקא שיתופי פעולה בין כל האנשים הכי וואו בעולם, האנשים האלו ספציפית, יכולים להביא לכדי תוצאות מופלאות שמעולם לא נתקלנו בהן בעבר.

עד עכשיו אין שום דבר שכזה והדבר הכי קרוב הוא כל מיני ועדות של כמה ימים כמו ועדת בלומברג או כינוסים מסוימים, ואפילו רוב הדברים האלו הם בעיקר בשביל פוליטיקאים.

אני חושב על משהו הרבה יותר רציף, ממושך, מסודר, ושכולל לא רק את השלושים-ארבעים ראשי מדינות הכי חשובים בעולם אלא גם את ה-30-40 אנשים הכי עשירים בעולם, ה30-40 אנשים הכי חכמים בעולם, ה-30-40 יזמים הכי חשובים בעולם, ה-30-40 תעשיינים הכי חשובים בעולם וככה עד שנגיע ל-200-300 אנשים.

כולם ביחד, במקום אחד, באתר אחד, בפורום אחד, מדברים זה עם זה, מחליפים דעות, רעיונות, הארות ויוצרים שיתופי פעולה ומיזמים.

צפה בקובץ המצורף 117935
סתם שאלה, שמעת פעם על Mensa?

אולי אתה לא רוצה לשמוע, כי אינך עומד בתנאי הקבלה.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
סופסוף, קיבלנו את הסיבה האמיתית לשחרורך מהצבא ע"י קב"ן.
זה, כמובן, מתווסף לסיבה הקודמת שציינת "לפעמים אני מרביץ לעצמי בצידי הראש עם אגרופיי הקפוצים כי זאת הדרך היחידה לגרום למחשבות להפסיק."
לא, אין שום קשר בין הדברים :)

שוחררתי כי אני מלך ומלכים לא משרתים, הם נותנים פקודות 🤴

enfant_garcon_roi.jpg

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
למעלה