לפעמים תוך כדי...

eliela

New member
לפעמים תוך כדי...

לפעמים תוך כדי טיפול בילד לקוי למידה, כהורה שלומד על כל מה שבא ליד בנושא אי די די, גיליתי שכל הקשיים שנתקלתי בלימודים, היו כתוצאה שגם אני לקויית למידה. (לא מצליחה עד היום לקרוא את הספר של התאוריה לרישיון נהיגה, וכ`ו.) והבן גדל ובחר בדרך החולה של התמכרות לסמים והיום אני תקועה עם לקוי למידה שהתדרדר עם בן מכור וכשמדברים איתו, השפעת הסמים וליקוי הלמידה ביחד גורמים לתחושה שגידלתי אוטיסט קטן בבית

sarag

New member
נכון, זה לא קל.....

שלום - אני אנסה לענות במקום איקס (מנהל הפורום) שמבלה בצפון כרגע. ואולי אוכל להזדהות איתך, כי גם אני אמא (לקויית למידה) לשלושה ילדים עם ליקויי למידה. אז במשך השנים הגעתי למסקנה אחת- בשלב מסוים חייבים לתת לילד אחריות על חייו, גם אם אנחנו לא בטוחים שהוא יצליח. אצל ילדי זה מתישהו לקראת סוף התיכון. אנחנו עדיין יכולים לתמוך בהם (נפשית) אבל הם אחראים למה שקורה. ואם הם לא רוצים ללמוד ולכן יכשלו בבגרויות (או אף לא יגשו) - אז זה מה שהחליטו. אני וכולה להציע שעורי עזר ועצות - אבל אני לא יכולה ללמוד במקומם. לא כתבת בן כמה בנך ובאיזה ליקויי למידה הוא אובחן. אבל - עלה לי רעיון נוסף לראש - הרבה פעמים, נערים עם ADD (הפרעת קשב וריכוז) מתמכרים לסמים או אלכהול או קפאין (קפה או קולה) כי זה עוזר להם להתרכז. (באנגלית זה נקרא self-medication - שימוש עצמי בתרופות). אז אולי - אם זה המקרה אצלו - כדאי שיעבור אבחון ל- ADD? (אם את רוצה עוד פרטים, תכתבי שוב...). וחוץ מזה - את אמא טובה ואכפתית - עובדה שהגעת לפורום :cool: ! אז תמשיכי לנסות לעזור לבנך - ואל תשכחי למצא זמן גם לעצמך!

למעלה