לפרגן, לפרגן, לפרגן

דורי 1981

Active member

פולגאר

Well-known member
עושה את עבודתו בצורה טובה ומקצועית עפ"י ההוראות שמקבל מלמעלה.
אלו שרוצים להקטין אותו משווים אותו למרגיע הלאומי וטוענים שנחמן שי היה הרבה יותר טוב.

Harrington

Well-known member
מנהל
עושה את עבודתו בצורה טובה ומקצועית עפ"י ההוראות שמקבל מלמעלה.
אלו שרוצים להקטין אותו משווים אותו למרגיע הלאומי וטוענים שנחמן שי היה הרבה יותר טוב.
לטעמי אכן שי עשה את זה יותר טוב. אבל זה נובע בין השאר מכך שהוא התבטא בעיקר ברדיו (הערוץ הזמין יותר בתקופתו). אולם לא הבנתי על מה מגיע לאיש (מי מהם) פרס מיוחד. בס"ה מונו לתפקיד מסוים וביצעו אותו, ברמת הצלחה כזו או אחרת. אישית אני לא מהמתלהבים מהגרי ולא חושב שהוא משרד לא אמינות ולא רוגע (שאת זה שי בהחלט כן עשה לטעמי). אבל זה עניין סובייקטיבי. בכל מקרה, פרס על ביצוע תפקיד באופן אולי ראוי, נראה לי פר הגדרה משהו מופרך קצת.

פולגאר

Well-known member
לטעמי אכן שי עשה את זה יותר טוב. אבל זה נובע בין השאר מכך שהוא התבטא בעיקר ברדיו (הערוץ הזמין יותר בתקופתו).
ממש לא רק ברדיו, שמעתי אותו רק ב-TV, ייתכן שהיה גם ברדיו.

אולם לא הבנתי על מה מגיע לאיש (מי מהם) פרס מיוחד.
בדיוק כמו שמקבל חייל מצטיין מהנשיא, אין כל בעיה לקבל פרס על עבודה טובה.
בס"ה מונו לתפקיד מסוים וביצעו אותו, ברמת הצלחה כזו או אחרת. אישית אני לא מהמתלהבים מהגרי ולא חושב שהוא משרד לא אמינות ולא רוגע (שאת זה שי בהחלט כן עשה לטעמי). אבל זה עניין סובייקטיבי. בכל מקרה, פרס על ביצוע תפקיד באופן אולי ראוי, נראה לי פר הגדרה משהו מופרך קצת.
הוא משדר אמינות, למרות שברור שהוא בסה"כ אומר את מה שנדרש להגיד.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ממש לא רק ברדיו, שמעתי אותו רק ב-TV, ייתכן שהיה גם ברדיו.
ממש לא אמרתי "רק". אמרתי "בעיקר" :).
בדיוק כמו שמקבלים חייל מצטיין מהנשיא, אין כל בעיה לקבל פרס על עבודה טובה.
פרס חייל מצטיין הוא פרס של היחידה. זה כמו עובד מצטיין בסופרמרקט, רק שבמקרה הנשיא מעניק את הפרס. זה משהו אחר לחלוטין מארגון לאומי שמעניק פרסים.
הוא משדר אמינות, למרות שברור שהוא בסה"כ אומר את מה שנדרש להגיד.
מן הסתם סוגיה סובייקטיבית. אני לא קולט ממנו אמינות. ממש לא. לגבי הסיפא, זה כמובן מאוד לא מדויק, לשון המעטה. ברוב העניינים הוא מקבל ההחלטות בנושא.

דורי 1981

Active member
לטעמי אכן שי עשה את זה יותר טוב. אבל זה נובע בין השאר מכך שהוא התבטא בעיקר ברדיו (הערוץ הזמין יותר בתקופתו). אולם לא הבנתי על מה מגיע לאיש (מי מהם) פרס מיוחד. בס"ה מונו לתפקיד מסוים וביצעו אותו, ברמת הצלחה כזו או אחרת. אישית אני לא מהמתלהבים מהגרי ולא חושב שהוא משרד לא אמינות ולא רוגע (שאת זה שי בהחלט כן עשה לטעמי). אבל זה עניין סובייקטיבי. בכל מקרה, פרס על ביצוע תפקיד באופן אולי ראוי, נראה לי פר הגדרה משהו מופרך קצת.
קצת קשה להשוות. מלחמת המפרץ הייתה קצרה יחסית. אגב, הגרי למד משחק ואמא שלו ז"ל הייתה מנהלת מחלקת המינויים של הבימה. לא אתפלא אם התכונות האלה עוזרות לו, דובר צה"ל זה סוג של תפקיד שהוא משחק.

mיטלמן

Well-known member

גם נחמן שי קיבל אז פרס,
ולהשוות בין המלחמות זו טעות לדעתי,
שום דמיון,
והתמונות של השבעה באוקטובר ישארו צרובות אצל כולנו, שום מסביר, גאון ושלו ככל שיהיה לא יצליח למחות אותן ולהחזיר לנו את תחושת הביטחון (אמיתית או לא, לדיון אחר).
ועוד רגע יום הולדת לנחמן, מזל טוב.
ועם שם כמו נחמן, בטח שמנחם.

למעלה