לפרוסקופיה וכריתת רחם

גלגולה43

New member
לפרוסקופיה וכריתת רחם

אני אמורה לעבור לפרוסקופיה להוצאת ציסטה שהיא כפי הנראה אנדו...ת
הרופא אמר לי שכדאי לי לשקול את הוצאת הרחם, שכן אני לא יכולה לקבל גלולות, והוצאת הרחם תמנע מהאנדו לחזור.
הייתי רוצה לשמוע מכן, האם הניתוח הוא קשה? (גם ללא הוצאת הרחם) האם ההחלמה ממנו והכאבים הם נסבלים ? האם זמן ההחלמה הוא ארוך? והאם הכאבים בטבור הם משמעותיים או שאני סתם פוחדת יתר על המידה.
כמו כן, למי מכן שעברה כריתת רחם, האם אתן חושבות שכדאי לי לעשות את זה? כי אני לא מתכננת ילדים, כך שמהבחינה הזו אין לי בעיה. החשש שלי הן ההשלכות שלאחר מכן, מבחינת זמן ההחלמה, הכאבים והחשש הגדול יותר שתהיה לכך השפעה הורמונלית ניכרת מבחינת מצב רוח, דיכאון וכו'.
אשמח לתשובתכן, כי אני מאוד חוששת ומבולבלת.
תודה רבה מראש
והמשך שבוע נפלא, ללא כאבים

vanilachip

New member
הי גלגולה

בעברי ניתוח לפרוסקופיה אבל ללא כריתת רחם,
הניתוח עצמו היה נסבל מבחינת רמת הכאבים אח"כ ותקופת ההחלמה. לא זכורים לי כאבים בטבור. אני זוכרת שמה שעזר לי זה לרדת מהמיטה כמה שיותר מהר ולהתחיל להזיז לאט לאט את הגוף. זה מזרז את ההחלמה.
לעניין כריתת רחם אני לא יודעת בת כמה את , אבל ממה ששמעתי ולמדתי כדאי מאוד לקחת בחשבון שהדבר ככל הנראה יביא למנאפאוזה מוקדמת, כולל כל התופעות של גיל המעבר, אז מציעה לקרוא קצת , להתייעץ שוב עם הרופא ולקבל יותר מידע טרם קבלת החלטה.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה
ונילה

liats80

New member
היי :)

עברתי שני ניתוחים לפרוסקופים. זמן ההחלמה של אחד היה כמה ימים ושל השני כשבועיים.
לא סבלתי מכאבים בטבור.
היו כאבים אחרים אבל נסבלים ונשלטים ע"י משככי כאבים.
לא עברתי כריתת רחם כיוון שרציתי הריון.
הוצאת רחם לבדה אינה פותרת את הבעיה לגמרי ויש להוציא גם את השחלות.
ההשלכות מבחינה הורמונלית הן רבות. למעשה הוצאת הרחם ו/או השחלות מכניסות למצב של מנופאוזה. זה עלול לגרום לגלי חום, למצבי רוח, לעייפות וחרדה. כמו כן זה עלול לגרום לבעיות נוספות כמו אוסטאופורוזיס, עליה בסיכון להתקפי לב, קשיים בזכרון, ובעיות נוירולוגיות.
*לדעתי* הוצאת הרחם ו/או השחלות זו אופציה כפתרון אחרון - כלומר רק אם אין ברירה אחרת. תופעות הלוואי גם לתווך הארוך הן רבות וזה גורם לעיתים להדרדרות משמעותית בבריאות הכוללת ובאיכות החיים.
לפעמים, עם אנדו, באמת אין ברירה והיתרונות עולים על הסיכונים.
גם לי אסור לקחת גלולות בגלל עודף קרישה. אני כרגע עם התקן מירנה ולא סובלת.
הכל תלוי במצב הספציפי שלך.
מיהו ברופא שהמליץ על הכריתה? האם הוא מומחה לאנדו?
אולי כדאי לגשת לקבל חוות דעת נוספת לפני? בכל זאת מדובר בצעד דרסטי.
וכמובן כדאי לקרוא חומר מקצועי בנושא וללמוד את הסיכונים האפשריים כדיי לדעת לקראת מה את הולכת.
מאחלת ניתוח קל, מוצלח ויעיל!
ליאת.

liats80

New member
אוקיי

אז הוא בהחלט מרופאי האנדו המוכרים והמוערכים פה בפורום :)
בכל זאת, באופן אישי הייתי ניגשת לשמוע עוד חוות דעת.
פשוט כי הפחד שלך מתופעות הלוואי הוא מאוד מוצדק לדעתי.
ליאת.

גלגולה43

New member
תודה

אני מנסה לקבוע עם עוד רופא מומחה, וקבעתי שוב עם ד"ר שיינמן לשיחה יותר מעמיקה בנושא.
כמו כן,שוחחתי עם כמה נשים שעברו כריתת רחם (ללא שחלות) והן אמרו לי שזה שינה להם לגמרי את איכות החיים לטובה והן לא הרגישו בכלל תופעות לוואי ללא הרחם.
אני מקווה שזה אכן כך. בינתיים אני נוטה לכיוון הזה, ואני מאמינה שההחלטה הסופית תהיה ממש לפני הניתוח...
חבל שאין פה סמיילי של "מאוד מבולבלת"...
אני מאמינה שעוד אזדקק לייעוצכן ותמיכתכן עד הניתוח :)
אתן מקסימות אחת אחת, וזה מאוד מחמם את הלב לדעת שיש פה בנות כ"כ פתוחות ותומכות !!!

למעלה