לפרוסקופיה לאר הריון מחוץ לרחם

אני1123

New member
לפרוסקופיה לאר הריון מחוץ לרחם

הי לכולן
אני לאחר הריון מחוץ לרחם (קיבלתי זריקות להמסתו). וכעת הבטא ממש קרובה להתאפסות. המליצו לי לעבור לפרוסקופיה כדי לברר מה מצב החצוצרה- אם היא חולה ואז- לכרות אותה או לקשור אותה, ואם היא ניתנת לתיקון- אז יתקנו.
אני מאד חוששת מלפרוסקופיה בגלל שהבנתי שהפרוצדורה של קשירת חצוצרה או כריתתה או תיקונה, עלול לגרום להידבקויות מסביבה ולפגיעה ברחם.
הבנתי גם שהריון חוץ רחמי זה דבר שעלול לחזור על עצמו בעתיד ולכן מליצו לי על הטיפול הנ"ל. מצד שני, הבנתי גם, שגם כשמוציאים חצוצרה או קושרים אותה, עדיין יש סיכוי להריון חוץ רחמי (שהושג ב-ifv) כי אז לפעמים העובר מתיישב בתוך התעלה שנותרה לאחר הפעולה הכירורגית.
האם מישהי מבינה טוב בדברים האלה שרשמת ויכולה להסביר לי מהן ההשלכות?
והאם יש בנות שעברו לפרוסקופיה לתיקון חצוצרה- עד כמה זה יעיל?
כאלה שעברו כריתת חצוצרה אוקשירת חצוצרה- האם למישהי היו הידבקויות ברחם כתוצאה מזה? או- אם מישהי חווה הריון מחוץ לרחם לאחר שתיקנו לה חצוצרה או הוציאו לה אותה?
תודה מראש על כל התשובות :)

anguly

New member
זו הבחלט דילמה

הריון חוץ רחמי זה משהו שיש לו נטייה לחזור

במקרה של אירועים חוזרים, באמת אחת ההמלצות היא לנסות למנוע את זה ע"י כריתה או קשירה.
השאלה אם להסיק מסקנות על סמך אירוע אחד בלבד.
אני חושבת שההמלצות הן בד"כ להמשיך רגיל ולא ללכת על פתרונות דראסטיים בגלל אירוע אחד.
כמובן שאם זה חוזר על עצמו אז בהחלט כדאי לחשוב על פתרונות כירורגיים.
שיהיה בהצלחה

אני1123

New member
תודה רבה..

נכון את צודקת.. זו באמת דילמה ואכן יש לזה נטייה לחזור.. לכן זו התלבטות האם למנוע את זה מראש, או שמא זו רק תקלה אחת... אני הולכת השבוע להתייעץ עם שני רופאים כדי לקבל שתי חוות דעת נוספות. את באמת צודקת מבחינת השאלה אם להסיק מסקנה על סמך אירוע אחד או לתת צאנסים נוספים. לכן נראה לי שכדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע.. אני אתייעץ עם ד"ר ברקוביץ' וגם עם פרופ' לסינג בנושא.
האם את מכירה את אחד מהם?

למעלה