לפרוסקופיה-תל השומר או פרטי??
זהירות

anat187

New member
לפרוסקופיה-תל השומר או פרטי??
זהירות

שלום בנות יקרות.

אני לא כותבת כאן הרבה אבל כל יום נכנסת לראות מה שלומכן....

פעם אחרונה שכתבתי פה התלבטתי האם כדאי לעבור לפרוסקופיה או לא-ולאחר הרבה (!!!!) התלבטויות החלטתי שכן,ובעצת הרופאה נשים שלי החלטנו שאת הניתוח אעבור כשארצה להכנס להריון בשנית(בתקווה לא לחזור לטיפולים).

עכשיו אני צריכה את עזרתכן- בעלי ואני רוצים ילד נוסף בטווח של שנה, אז החלטנו שאת הניתוח אעבור עוד חצי שנה לערך...

הרופאה שלי המליצה לא לעשות פרטי, אלא דרך תל השומר- מכיוון שיש מעורבות של שלפוחית. היא טענה שבפרטי זה יהיה מסובך למצוא עוד כירורג ואולי אצטרך להוסיף המון כסף...

מה דעתכן? לא כ"כ סובלת את תל השומר אבל יש את ד"ר סוריאנו (אפשרי בכלל לדרוש בציבורי שהוא ינתח?) ואת ד"ר דותן האורולוג שמתמחה באנדו.. מצד שני בפרטי מרגישה יותר "בטוחה" והתנאים הרבה יותר נוחים...

ושאלה אחרונה- אם אני עושה בפרטי -מה תהליך קביעת הניתוח- איך יוצרת קשר עם הרופאים או בי"ח? איזה בדיקות עליי לעבור? בקיצור איך מתחילים בכלל את הפרוצדורה הזאת?

אשמח לכל פיסת מידע שיכולה לעזור בתחילת התהליך הזה... תודה מראש-ענת

liats80

New member
סבלנות

כל אחת נכנסת כשמתאפשר לה ובשעות הבוקר והצהריים פחות בנות נצאות בפורום.
בנוסף לא תמיד בנות יודעות לענות וגם כשכן לפעמים כדיי לענות בפירוט אני באופן אישי דוחה את התגובה לזמן שבו אני יכולה להקדים את מלוא תשומת הלב להודעה.
בכל אופן, יש משהו במה שהרופאה שלך אומרת. בציבורי יש תמיד רופאים מומחים בתחומים השונים ואם יש צורך נייתן להקפיץ רופא (אורולוג וכו') לניתוח. בפרטי אין את האפשרות הזו ולכן ניתוחים מסובכים כדאי לעבור בציבורי.
אני באופן אישי עברתי ניתוח באופן פרטי אצל סוריאנו (ובהקשר לשאלתך, לא ניתן לבחור רופא בציבורי). היה לי מוקד על השלפוחית אבל זו לא היתה בעיה.
את הניתוח השני שלי עברתי בחו"ל בבית חולים ציבורי.
כל הארגון של ניתוח פרטי מנוהל ע"י הרופא המנתח שלך. את בוחרת רופא ואם הוא מחליט לנתח אותך הוא יאמר לך היכן הוא מנתח וכמה זה יעלה. הוא משריין את חדר הניתוח וכו' ויאמר לך מתי עלייך להגיע לבית החולים (הפרטי) לניתוח.ֿ
אני יודעת שסוריאנו מנתח במדיקל סנטר בהרצליה ובאסותא רמת החיל (אני לא בטוחה אם את כל סוגי הניתוחים הוא עושה בשני בתי החולים.
זהו בערך. לציבורי יש את היתרונות והחסרונות שלו. ניתוח מורכב עדיף לעבור בציבורי שיש בו צוות רחב יותר של אנשי מקצוע שניתן לערב אותם. בפרטי לעמת זאת יש את היתרון של יחס פרטני.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לנסות לענות עליהן.
ליאת.

לואי84

New member
הרופאה שלך צודקת

לפני מה שהבנתי (אני בעצמי לא עברתי ניתוח) ברגע שמדובר על סיכוי לניתוח מסובך יותר בגלל מעורבות של שלפוחית, זה קצת יותר בעייתי לעשות בפרטי. בציבורי תמיד אפשר לקרוא לעוד רופא במידה וצריך.
מה שכן, באמת אי אפשר לדרוש מי יהיה המנתח. אבל בתל השומר יש להם אולי את הניסיון הרב ביותר בניתוחי אנדו.
מה שלא בטוח זה שיהיה לך תור לעוד חצי שנה.... לפעמים זה לוקח יותר זמן.

פז08

New member
הי....

ראשית, מצטערת שלא עניתי אתמול, עבדתי עד מאוחר, חזרתי הביתה לקראת 01:00....
לגבי מה שהרופאה שלך אמרה, בהחלט מצטרפת לבנות שכתבו שיש משהו במה שהיא אומרת....
היתרון בבית חולים ציבורי הוא שאם משהו מסתבך, ניתן להזעיק מיד מנתח מכל תת התמחות, מה שלא ניתן כל כך בבית חולים פרטי.
לעומת זאת בבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את המנתח.
לא נראה לי שזה כל כך בעיה לבצע ניתוח בבית חולים פרטי כשצריך מנתח נוסף ויודעים על כך מראש. הרבה ניתוחים מתבצעים בפרטי עם צוות מנתחים שמורכב מיותר תת התמחות אחת. התשלום, זה כבר סיפור אחר. יש לך ביטוח פרטי? או שמא את מתכננת לקבל סיבסוד דרך ביטוח מושלם של הקופה?
אני יכולה להגיד לך שאחותי למשל, עברה ניתוח פרטי שבו נדרשו גניקולוג ומנתח כירורג כללי, אבל היה לה ביטוח פרטי. אז הביטוח שילם את שכר המנתח.
אני מציעה שבתור התחלה, אם את רוצה לבדוק את האפשרויות השונות, תקבעי באופן פרטי עם אותו מנתח שאת מעוניינת בו (ד"ר סוריאנו). תשבי איתו, תבדקי איתו את כל האופציות, תקבלי את כל המידע.
הוא יסביר לך מה השכר מנתח, ואת תוכלי לבדוק האם זה רלבנטי עבורך.
בכל מקרה ניתוח בציבורי זה לא כל כך נורא, בטח לא בתל השומר. אני אישית עברתי שם את הניתוח הראשון שלי, והייתי מאוד מרוצה.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות, שיהיה לך המשך לילה נפלא

anat187

New member
תודה רבה לכל העונות!!!

בהחלט עשיתן לי סדר בראש...
נראה לי שבאמת אלך על ניתוח בציבורי,לאור מה שכתבתן -גם כדי למנוע סיבוכים וגם פחות טירטור...
הסיבה שקראתי לפז היא מפני שפתאום התחלתי היום בצהריים לדמם
... האמת שכל אתמול הרגשתי רע ולא הבנתי מה יש לי (עכשיו אני מבינה שזאת התסמונת הקדם ויסתית)...
אני עם דיכוי של סיזוניק כבר חצי שנה- ולצערי מרגישה שהדימום הולך לקראת מחזור...
מה עושים? זה שכיח שפתאום מקבלים מחזור בזמן לקיחת גלולות ברצף?

מקווה שאם זה זה לפחות שיעבור בשלום בלי חום וכאבים מיותרים

למישהי זה קרה????
לילה טוב בינתיים...

שמיץ1

New member
לפחות זה מה שאמרו לי לעשות...

אם מתחיל דימום שנראה כמו מחזור, לעשות הפסקה של שבוע ואז להתחיל שוב את הגלולות. זה היה עם גלולות רגילות, ואולי יש הנחיות שונות עם סיזוניק, אז כדאי להתקשר למרפאה ולשאול.

מורנקה28

New member
שלי יש דימומים אז הרופא מציע

לקחת במשך 5-6 ימים 2 גלולות ביום במקום אחת.
ואם בכל זאת הדימום לא נפסק, אז יש לעשות הפסקה של שבוע כמו ששמיץ רשמה לך.

בכל מקרה לפני שאת עושה אחד מהדברים האלה - תדברי עם הרופא שלך.

anat187

New member
תודה בנות יקרות!!!

אני באמת מחכה לשיחת טלפון מרופאת הנשים. ( בתל השומר אין היום רופאים... מוזר...)

כבר הרגיע אותי לדעת שקרו מקרים כאלה וזה לא חריג...

מקווה שזה רק דימום מעצבן למרות שכבר התחילו מעט כאבים- אעדכן אותכן...

שוב תודה על הכל,ענת

אריאל1810

New member
גם אני

עברתי ניתוח שערב שלפוחית וסוריאנו בשום אופן לא הסכים לנתח בפרטי בגלל מעורבות של כמה רופאים!

קוקישלי

New member
הי אריאל. איפה עברת את הניתוח? והאם את מרוצה?

אני ממש לחוצה מזה.כי גם לי יש בעיה עם השלפוחית,אבל לא יודעת איפה לעשות את זה.
בציבורי אי אפשר לבחור את המנתח. אז מה עושים?

אריאל1810

New member
סוריאנו

לא הייתי נותנת לאף אחד לגעת בי חוץ ממנו. מצבי היה ממש קשה צינור השתן האורטר היה חסום הוכנס סטנט ונפרוסטום הייצה ציסטה עצומה ועוד גוש רקטוגינאלי שלא נדבר על הדבקויות רבות. אם סוריאנו אז לכי אליו קודם פרטי כיון שאם תלכי לציבורי הוא לא יסכים להעבירך לפרטי!. בציבורי תחכי המון זמן לניתוח. אני כאן לכל שאלה את גם יכולה להתקשר אלי בכיף.

למעלה