לפרופסור בוסקילה - פיברו' וסרטן

זוהרה7

New member
לפרופסור בוסקילה - פיברו' וסרטן

מנסיונך כאשר חולה בפיברומאלגיה חולה גם בסרטן. האם הרגישות לתרופות משפיעה גם על התרופות האונקולוגיות? או איך מטפלים בסרטן כאשר יש רגישות מאוד גדולה לתרופות בכלל ולתרופות האונקולוגיות? תודה בעד תשובה. זוהרה*

פיברו וסרטן

הטיפול בחולי סרטן עם פיברומיאלגיה אינו שונה מאשר בחולים ללא פיברומיאלגיה. כמובן שחולי פיברומיאלגיה רגישים יותר למגוון של תרופות וחומרים. בדרך כלל, אפשר למצוא את הקומבינציה התרופתית המתאימה ותרופות למניעת תופעות הלוואי. אם הטיפול כולל סטרואידים, מנסיוננו זה מחמיר את הכאבים של פיברומיאלגיה. בנוסף הסטרס הכרוך בגילוי וטיפול הסרטן בוודאי שיכול להחמיר את התסמינים של הפיברומיאלגיה.

נאן

New member
היי זוהרהו לפרופסור בוסיקילה שלום

זוהרה אהלן ושלום לפרופסור בוסקילה עכשו יותר מובן למה כואב יותר ולמה צריך להזהר מתרופות נוגדות סרטן שמחלישות וגורמות לכאבים במיפרקים. בזכות השאלה שלך קבלנו תשובה. אני חוזרת על שאלתי מהדפים הקודמים האם נערכו מחקרים לאנשים עם פיברו שחלו גם בסרטן(ללא קשר או בגלל שהם חולים בפיברו).המידע הזה יעזור לנו לדעת למשל איזה שילוב של תרופות לא מתאימות לנו. כפי שגם אני וזוהרה התנסנו בתרופה מסוימת שעשתה בלגן בגוף. נאן

זוהרה7

New member
נאנוש יקרה../images/Emo24.gif

אחרי שהאונקולוגית אמרה לי להפסיק עם הטמוקסיפן היא אמרה לי שהאירימדקס לא טוב לחולי פיברומיאלגיה כי היא מחריפה מאוד את הכאבים. ואין תרופה אחרת שיכולה להתאים. יכול להיות שיש רופאים שמבינים בזה ויש רופאים שלא מבינים. כי הרופאה הקודמת אמרה לי להמשיך עם הטמוקסיפן למרות שזה בפירוש הזיק לי. לגבי פרופ' בוסקילה. נראה לי שהיה כדאי שתפתחי שאלה חדשה. הנושא חשוב מאוד ויהיו עוד שישמחו לדעת באם יש נסיון מחקרי. נראה לי שפרופ' בוסקילה לא קורא את הכל אלא מגיב לשאלות אליו. חיבוקים. זוהרה*

למעלה