לפרופ' לבנשטיין וכל מומחה לרשתית

Ambitionz

New member
לפרופ' לבנשטיין וכל מומחה לרשתית

לפרופ' ענת לבנשטיין שלום רב אני בן 19 לפני כשנתיים בערך נתגלו אצלי חורים ברשתית במהלך בדיקת עיניים שגרתית, ומאז אני במעקב אצל רופא עיניים מומחה לרשתית. ב-1.12.02 עברתי בדיקת עיניים מספר ימים לפני גיוסי לצה"ל, לפי ממצאי הרופא דבר לא השתנה מאז הבדיקה הראשונה ובנוסף הרופא נתן לי מכתב לגבי מצב העיניים " הנ"ל מוכר לי מזה כשנתיים עכב שינויים קלים בהיקף הרשתית קוצר רואי 1.0- בשתי העיניים. מקף קדמי תקין. בשתי העיניים יש צלקות עדינות בהקף, וכן כמה חורים אטרופים קלים עם אופרקנטות חופשיים, באזורים טמפורלים. הממצאים ניסוים כולם ישנים עם פיגמנטציה. ממליץ מעקב עוד חצי שנה." לפני כשבועיים בערך נבדקתי אצל רופא עיניים עקב דלקת חריפה בלחמית ובבדיקה הרופא אמר שהוא רואה אצלי חורים מרובים חדשים בשתי העיניים והוא ממליץ טיפול aragon laser בהקדם. לאחר מכן נבדקתי אצל עוד כ-3 רופאים מומחים לרשתית בעלי שם בארץ, תשובת שלושתם הייתה זהה " הנ"ל סובל מקרעים רבים ברשתית ההקפית בשתי העיניים ברקע קוצר ראיה ממליץ טיפול ליזר סביב החורים כל עין כ-3 פעמים " בינתיים עברתי טיפול אחד בעין ימין ומאז אני רואה מטושטש במקצת באותה עין אני חש ביובש ותחושה קלה של כאב או חוסר נעימות בעין שאלותי הן מרובות ובעלות ניחוח קל של דאגה מפני שתשובות אני לא מקבל מהרופא המטפל בי. 1.מה הן הסכנות בחורים ברשתית? 2.איך נוצרים החורים ברשתית? 3.מה הן סיבות אפשריות להתדרדרות החמורה במצב בתקופת זמן קצרה כל כך (אחד הרופאים גם ציין חור גדול בשתי העיניים)? 4.מה הסכנות בטיפול הלייזר? 5.האם אני מוגבל בפעילות לאחר כל טיפול שכזה אם כן למשך כמה ימים? האם הטיפול יכול להשפיע על הראיה? 6.האם החורים ברשתית מגבילים אותי, האם עדיף להימנע מסוגי פעילות שונים? 7.איפה אני יכול לקרוא באינטרנט על חורים ברשתית (אשמח לקבל עצות לגבי כמה אתרים)? אודה לך מאוד על תשובתך בכבוד רב

חורים ברשתית

1. הסכנה היא שעלולה להיווצר היפרדות רשתית 2. החורים ברשתית נוצרים בדרך כלל מקוצר ראייה, או מאזורים דקים ברשתית 3. אין סיבה מיוחדת פרט לבעייה הראשונית 4. אין סכנות מיוחדות בטיפול לייזר אם הוא מבוצע כשורה 5. אינך מוגבל בפעילות, הטיפול בדרך כלל לא משפיע על הראייה 6. אין עדות שפעילות גופנית יש לה משמעות, פרט לחבלה ישירה בעיין. 7. לא ידוע לי על אתרים מיוחדים. בברכה פרופ' ענת לבנשטיין

למעלה