לפרוק מעל כתפי

lil2tash

New member
לפרוק מעל כתפי

מישהו פה מאמין במר אל? אחד, שתיים? זה הכל? אנה חושבת שמר אל קיים. שהוא בכל מקום. איפה הוא כשאתה צריך אותו? הרי אנחנו יצורים אנוכיים..הוא כביכול יצר אותנו. הוא עשה אותנו אנוכיים. הוא גורם לנו לפנות אליו רק כשאנחנו במצוקה, טוב..רובנו.. (בל נשכח את יפי הנפש הסדיסטים שכורחים סביב עצמם שוטי עור [תפילין]). מה, הוא מערים עלינו מכשולים בכדי לראות את בובות הפרבי שלו מתפתחות בעצמן? אני מריונטה ואלוהים הוא שחקן בגרוש? אני נמלה ואלוהים הוא ילד רשע עם זכוכית מגדלת ענקית? אלוהים יקר שלי, יצרתי אותך בכדי להסביר לעצמי מדוע ואיך נוצרה האש, רעמים וברקים, מוות וכאב, פרח וירח. כל אלה-בדמיוני הם ממך. מתנות שלך, כביכול. אלוהים שלי, עשית אותי כבולה, ותראה-כמה אנשים נלחמים בשבילך, על שטח, נחלה, אמונה. אלוהים שלי, העולם הולך ליפול בגללך. נלקחו חיים שאתה נתת-בגללך. עשית מספיק נזק, אני מתרחקת אחורה ונזכרת שאתה רק פה, בראשי. אלוהים יקר שלי-עכשיו תורי.

ין דהן

New member
שלום שלום!

מי את שתדברי על יפי הנפש שמנחים תפילין אם כואב לך שהם מנחים תפילין אז אחותי בעיה שלך ב. אם את מאמינה באלוקים אז צריך לדעת שהקב"ה עושה הכל לטובה גם אם זה נראה שחור בעיננו גם אצלי לא "גן עדן" אבל אם החיים הם לימון נהפוך אותם ללמונדה למרות שקשה לראות את חצי הכוס המלאה שנמצאים במשבר עמוק וגועלי. ג. אם את לא מאמינה באלוקים אל תפילי עליו תיקים.

ohadoz

New member
הבעייה שלך (חוץ מזה שאת אטומה בפני

אחרים (ועוד משהו)) זה שאת מסתכלת רק על הדברים הרעים. זה מדהים לראות שכשמשהו רע קורה זה מאלוהים, אבל אם משהו טוב קורה אז זה מזל/גורל. במקום להסתכל על מוות תסתכלי על לידה (סתם דוגמא)

mkarin

New member
תגובה-

אני לא באה להגיב במקום מי שפתחה את השרשור, אלא רק במקומי. לפני בערך שנתיים הפסקתי להאמין באלוהים. הפסקתי להאמין שקיים דבר כזה. לא בעקבות דבר רע שקרה, אלא פשוט הפסקתי להאמין. לפני זה הייתי הולכת בחגים לבית-כנסת, אמא שלי עד היום מדליקה נרות בכניסת השבת. אני לא מאמינה במזל, ובקשר לגורל- אני מאמינה שכל אחד נולד עם גורל על הצוואר, אך אני מאמינה שלכל אחד יש את הכוח לשנות את הגורל שלו.

גריני

New member
אמונה באלוהים לא אומרת בהכרח: דת

אפשר להאמין באלוהים ולדבר איתו מכל מקום, לא צריך בשביל זה בית כנסת! כל מקום וכל זמן שהוא מתאימים לשיחה עם אלוהים. ואני גם מאלה שמאמינים שאלוהים לא דורש מאיתנו דבר, לא מצפה מאיתנו לא לתפילות, ולא לכל "שמירת מצוות" שהיא. שמירת המצוות בעיני היא משהו שישנם אנשים שזקוקים לזה - זה נעשה עבורם - לא עבור אלוהים! הוא גדול, הוא כולל הכל, הוא אנחנו ואנחנו זה הוא - ועל כן הוא איננו זקוק לדבר מאיתנו. ומה שכתבת בסוף על הגורל והאפשרות שלנו לשנות אותו - אני מרגישה כמוך, וגם זה הרי כתוב "הכל צפוי והרשות נתונה.

Infinite Ends

New member
תגובה לפורקן

שלום, איני מכיר את הספר שיחות עם אלוהים, אף אל פי שקראתי ממנו קצת ולא התחברתי אליו יותר מידי, אך זו לא הנקודה. יש לך טעות יסוד בכל נקודת המבט שלך, אותו כוח עליון לא זקוק לכבוד בני אדם, אלא לקשר איתם. ככל שהאדם יותר מקפיד להתחבר לאותם חוקים רוחניים הוא מחזק את הקשר אם אותו כוח עליון לפי דרגתו של אותו האדם. אז אנחנו אגואיסטים, אבל מה פסול בכך? תחשבי על זה לרגע, מה עדיף אלטרואיזם? :) אם הכוח העליון היה מסוגל להרע לבריותיו אז כבר ממזמן לא היינו כאן, אולי אפשר לחשוב שההשגחה שלו כלפי האדם היא השגחה מטרתית האמורה להוביל את האדם לקשר אם אותו כח עליון, מכוון שרק כשרע לאדם הוא מחפש את הקשר, וכשטוב לו הוא מודה על כך שהצליח למשוך מאותו הכוח איזו טובה. החברה החרדית אינה חברה של יפי נפש סדיסטים (מה זו ההגדרה הזו בכלל??) אך דרכם היא לא מבוררת עדיין, כי "מצווה בלי כוונה כגוף בלי נשמה" לכן אם אדם שם על עצמו עור של בהמה וקורא פסוקים, זה לא עושה אותו לצדיק , כי הרי בזמן התפילה הוא יכול לחשוב על לזכות בטוטו, אז איפה בדיוק כוונתו והתקשרותו עם אותו כח עליון אם הוא "משתמש" בו לצרכיו האגואיסטים? זה כמו שפעם שמעתי שאותו כח עליון הוא בעצם שחקן סוני פלייסטשיין שמשחק בנו כמו במשחק. אבל זו נראית לי כתפיסה אנושית/בהמית, שממנה התרחקתי מהר מאוד, כי אם אכן קיים כוח עליון הוא אמור להיות קצת יותר חכם מאיתנו ולכן רואה אותנו בשלבי התפתחות ומתייחס אלינו בהתאם. כמו שאת תראי את הנמלה ואת סגנון חייה, תדעי איך לשים לה מכשולים, או לצ'פר אותה כשצריך.

lil2tash

New member
בהמיות?

קודם כל, קבלו את התנצלותי הכנה מעומק ליבי הרדוד אם פגעתי בכם. באמת. 2-לא ידעתי שתתיחסו לכך ברצינות רבה כל כך. לכל פרט ופרט והרי שהדבר מעודד במקצת. אם כך תנו לי להסביר ולמחות. אינני מאמינה באלוהים, לפחות לא אמונה שלמה ומלאה. יש יותר מידי חורים בנושא. אני כן מאמינה באבולוציה ובמפץ הגדול. [לגבי יפי הנפש הסדיסטיים אני אפילו לא אתחיל. רק אתנצל בפני מי שנעלב] עכשיו-לגבי אותה יישות שאתם מתעקשים שקיימת ומכנים 'אלוהים', מה מטרתה? לקיים אותנו? לעזור לנו? זה כל כך טיפשי להתפס על כאלה דברים. על אותו משקל-אבא מעביר לבנו והוא לבנו והוא גם כן לבנו וכך הלאה "סיפור אמיתי" על זאב שהיה אוכל ילדים רעים ונותן חיים מלאי אושר לטובים מבינהם. כל 'דבר טוב' הנקרא בדרכם הם יגידו: "אה! זה בזכות אותו זאב אלמותי! הייתי טוב!" לא? רק שהסיפור הזה על אלוהים הרבה יותר מורכב. יש הסבר פשוט לכל התופעות כמו חציית ים סוף כמו למשל-גאות ושפל. עכשיו אני לא אמשיך לכתוב על כל אותן תופעות שאפשר להסביר רק על אמונתי החלולה. אותו מכתב שקראתם קודם לא נכתב בחמת זעם, אלא מתוך ייאוש. על מה שלדעתי קורה פה וזה 'עיוורון'. קשה כל כך לראות אלפי ומאות אלפי, אומות שלמות, נלחמות על דברים חסרי היגיון, ואנשים נהרגים. אנשים שלא הייתה להם כוונה להיות חלק מכל אותו הרס עצמי. אנשים נשפטים לפי חוקים שאחרים קבעו, דת וכו'-לא לפי מה שהם באמת. אני כבר מדברת על סדר גודל אחר אבל הקנאות הזו יצאה מכלל שליטה, לחלוטין. אני יודעת שלכם אין חלק בזה אבל אחרי שתקראו את המכתב הזה תקראו את הראשון שוב. מישהו הכיר פה מישהו שנפצע\נהרג בפיגוע? אתם יודעים מה כוונתי. האדם המציא את אלוהים בשביל להקל על פחדיו ולהסביר לעצמו תופעות שלא יכל להסביר לאשורן. כמו שיוונים המציאו את האלים היוונים וכדומה. מקווה שנתתי לכם מבט קרוב יותר לעולמי.

גריני

New member
שותפה לדעתך בעניין הדת

שגרמה ועדיין גורמת להרבה פירוד, כעס, שנאת הזר ושאר חוליים! (אגב, נדמה לי שספרו החדש של ניל דונאלש וולש שנקרא: Tomorrow's God - עוסק בדיוק בזה. הספר אמור להיות בדרכו אלי - בדואר,ואשמח לחלוק קטעים ממנו, בבוא הזמן). דעתי היא שהדת יצאה ממקור "נכון" - שורשיה הם העקרונות הרוחניים! (אני מתייחסת כאן לכל הדתות, באשר הן!) הבעיה היא שבאיזשהו מקום היתה סטייה מהדרך הנכונה, ונכנסו אל הדת שיקולים מוטעים - שנובעים מאנושיות רגילה ומוכרת לכולנו, מה שכולנו מכירים במונח אגו. ייתכן שגם כאן, ההתחלה היתה מכוונות טובות: אנשים לא ידעו לקרוא, אז היה צורך שמישהו יעביר להם את הידע. אבל מישהו/מישהם - קלטו שיש פה כלי נהדר באמצעותו ניתן לשלוט באנשים... ואז אותו "חכם" אמר דברים כמו: אלוהים יעניש אותך אם לא תעשה כך... או אם להיפך - כן תעשה כך... ואני- החכם שיודע לקרוא ולכן יש לי קו ישיר לאלוהים, יכול להראות לך את הדרך, יכול אפילו להיות "מחליף אלוהים" ולהעניק לך סליחה ומקום בעולם הבא...
הדבר שמושך אותי אל ספרי העידן החדש, אל סדרת שיחות עם אלוהים - וספרים דומים - הוא ההבנה שאינני זקוקים למן רב עובדיה שכאלה ש"יתווכו" ביני לבין אותו אלוהים, או כוח עליון, או "כל היש".... קראו לו באיזה שם שתרצו (אני, למשל מעדיפה להתייחס אליו כאל "אנרגיה גבוהה" או "היקום" - זה פחות פרסונאלי!). בשורה התחתונה - כולנו - כל אחד ואחד מאתנו - יכול להגיע לתקשורת עם אותה אנרגיה חכמה! יש בנו - בכולנו - משהו מתוך אותה האנרגיה ולכן איננו זקוקים כלל למתווכים - לאנשים ש"יסבירו לנו" - איך עלינו לחיות את חיינו. אשר למחשבתך על אלוהים כעל "ישות מסויימת" - נדמה לי שכאן אולי הטעות שלך. עבורי אלוהים איננו ישות - אלוהים הוא סך כל מה שיש ביקום שלנו ובעוד אינספור יקומים שאיננו יודעים עליהם! אלוהים הוא תהליך, אלוהים זה אנרגיה - אנרגיה עצומה, או אולי נכון יותר להגיד: סך כל האנרגיות שהיו קיימות אי פעם ושתהיינה קיימות... אם תצליחי לנתק את הקשר בין "אלוהים" לבין "פרסונה" מסויימת ש"רוצה ממך משהו" - יהיה לך קל יותר, אולי, להאמין. ואם לא... אז לא
- אין זה הכרחי בכלל. אדם יכול לחיות נפלא - ללא אמונה (אם כי, ניסיון החיים שלי הוא כזה שמרגע שנפתחתי אל האמונה האישית שלי - איכות חיי השתפרה פלאים!!!). על התנצלותך והסבריך אני יכולה רק לברך

avital24

New member
היי ../images/Emo9.gif../images/Emo141.gif../images/Emo41.gif../images/Emo77.gif../images/Emo23.gif../images/Emo56.gif|שמש

המכתב שלך העלה בי רעיון מה דעתך אם המצב נראה לך כ"כ קשה/כואב/עצוב/טרגי לקום ולקחת חלק מרכזי בשינוי המצב להקים דרך חדשה עם השקפה משלך לדרך שבה אנשים צריכים לחיות , לנסות לפתח קודם כול את ההשקפות שלך בצורה אישית מה נראה לך עוול בחיים (ונראה שיש הרבה) ומה את מציעה בשביל לשנות את המצב הקיים , לקום ולעשות משהו אני אגיד לך תאמת אלוהים יברך אותך כי נראה לי שזה די קשה להיות אלוהים הרי אנחנו במצב של מלחמות משחר הקיום אלפי שנים (אין לי מושג כמה) ונראה שהבורות לא השתנתה כלל וכלל ונשארו אותם אנשים בעלי כוח שמשתמשים בו לרעה לניצול אזרחים "נחותים" יותר לצורכיהם האישיים או הפוליטים זה משהו שקיים המון זמן ולא השתנה תנסי לחשוב מה אלוהים היה חושב על זה ואיך הוא מרגיש שהעולם שהוא ברא הוא כזה אנוכי , נצלן , לא מתחשב , אכזר , קר לב , טיפש וכו ושאף אחד או הרבה לא נשמעים לחוקים הרוחניים , לחוקי האהבה אני חושבת שממרומי דרגתו לראות את כול התוהו ובוהו בעולם זה קשה , קשה מאוד נראה לי גם לאלוהים ואם יקומו עוד אנשים כמוך וכמוני שסולדים מהעולם הקיים ורוצים לשנות אותו ולעשות אותו יפה יותר אז זה יהיה רק מבורך אם באמת נקום ונעשה משהו וזה יכול להתחיל כאן , ממש כאן , בפורום הזה אפשר לדון ברעינות חדשים על דרך חיים חדשה , על אומה חדשה ומי יודע לאן זה יגיע , יהיה אפשר להפיץ את זה בין אדם לאדם ובסוף כשזה יהיה עצום אז גם הזרמים החזקים מבחינה פוליטית או מבחינת כוח גם הם יצטרכו לוותר כשהכוח של העם יהיה חזק יותר וזה מה שנקרא POWER TO THE PEOPLE ואני דוגלת בסיסמא הזו בכול ליבי , אז שתפי , נראה לאן זה יגיע.

avital24

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo141.gif|כוכב|../images/Emo77.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif../images/Emo56.gif

mkarin

New member
אומרת שוב- את צודקת.

אני אומנם לא מכירה מישהו שנפצע/ נהרג בפיגוע, אבל החלטתי על עצמי שאני לא ממציאה דברים במוחי כדי לעזור לעצמי להסביר תופעות שלאף אחד אין תשובה עליהן.

למעלה