לפרק את ברית נאט"!!

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
לפרק את ברית נאט"!!

לא שמעתם שבריטניה, גרמניה וצרפת רוצות להקים צבא אירופי חזק. אם כך למה צריך את נאט"ו?..

a e q u i t a s

New member
יש לך אסמכתא?

יש לך לינק לאיזשהו מאמר? לא ידוע לי על דבר כזה, אני יודע שצרפת פרשה מנאט"ו מזמן.

a e q u i t a s

New member
הכתבה אומנם ישנה

הכתבה אומנם ישנה משנת 2003, אבל זה בהחלט משהו מעניין, לדעתי לא היתה התפתחות דרמטית מאז, מה גם שנאטו מרובה בנויה ממדינות אירופאיות להוציא את צרפת שבחרה לפרוש, אני חושב שבריטניה וגרמניה אין הרבה אינטרסים בהקמה של כוח חדש, אלא רק לצרפת שהיא ידועה כמתנגדת מסורתית לארה"ב. לא נראה לי שיצא מזה משהו, יש סוגיות ביטחוניות גלובליות יותר מטרידות מאשר הקמה של כוח חדש.

arnolD boy

New member
מה גם..

ששרודר היה מאוד אנטי אמריקני והוא ושיראק בחרו להתנגד למלחמה האחרונה בעיראק. כך שאם כבר רק לגרמניה וצרפת יש זכות להוביל את זה. האיחוד האירופי הוא בראש ובראשונה של גרמניה וצרפת.

arnolD boy

New member
וכמובן היה את היחסים המסורתיים

של שרודר עם העולם הערבי...

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח

אני לא בטוח שגרמניה של מרקל ואנגליה של בלייר ינסו לכרסם בכוחה של נאט"ו, זה נשמע ממש לא הגיוני, והאם סופה של ברית נאט"ו להיות כמו אחותה התאומה ברית וורשה? אמממ..

a e q u i t a s

New member
אני מניח שרק לצרפת

אני מניח שרק לשיראק יש אינטרס ברור ומוהבק לפרק או לרדד את יכולותיה של נאט"ו כי צרפת לא שייכת לנאט"ו.

ne ro

New member
גם לספרד וגם לאיטליה

זפסאטרו רוצה ברית מרכזית באירופה עם שיראק ופרודי, לכן הוא הזדרז.

a e q u i t a s

New member
נכון... אבל

אני לא בטוח שספרד ואיטליה ימהרו לפרק את הברית הקיימת, בניגוד לצרפת. בכל מקרה שיותר ויותר עולים קולות באירופה נגד ההגמוניה האמריקאית באירופה סביר להניח שיגבירו הסיכויים לפירוק מלא או חלקי של נאט"ו, אבל אני לא רואה את זה קורם עור וגידים.

arnolD boy

New member
זה לא בגמוניה אמריקנית

זה נסיון לחזק את הכוח האירופי ואת ההשפעה של המדינות החזקות באירופה כדי לעזור למדינות מתפתחות או למשברים ביבשת ( ע"ע יוגוסלביה).

arnolD boy

New member
וחוץ מזה

NE RO חושב שהתפקיד של נאט"ו נעצר עם תום המלחמה הקרה.

a e q u i t a s

New member
יש לו תפקיד חדש

יש לו תפקיד חדש, לבלום את התפשטות מערבה של רוסיה הפוטינמיסטית

ne ro

New member
אירופה עויינת את ישראל בעיקר

בגלל מדינות ערב.

ne ro

New member
אם תשימו לב

גם צרפת היום מנסה לערער את השיווי המשקל של ארה"ב באירופה *באמצעות* אירופה. זאת אומרת ביחד עם גרמניה ואפילו רוסיה שהתנגדו למלחמה בעיראק. וכמובן יש את היחסים ההיסטוריים של רוסיה עם מדינות ערב. וכו'. בקיצור זפאטרו הספרדי רצה אחדות באירופה עם שיראק ושרודר ולאחר ששרודר נעלם, הוא בוחר אחדות עם פרודי ושיראק. רוב מדינות האיחוד האירופי, כולל בריטניה, גם ככה עויינות את ישראל, כך שזה לא משנה לנו כלום.

ne ro

New member
כמובן יוון

היא גם מאוד פרו ערבית ואנטי ישראלית, אירלנד , מדינות סקנדינביה וכו'.

למעלה