לפת מר

  • פותח הנושא נווהשאנן
  • פורסם בתאריך
נ

נווהשאנן

Guest
לפת מר


סלת לפת ע"פ מתכון ממגזין על השולחן. בישלתי במים קילפתי תיבלתי, יצא מר לאללה
איפה טעינו?
 

shron17

New member
המסקנה הלפת שקנית הייתה מרירה,,,

כשמגדלים את הלפת ,מבלי להשקות בכמות מים הנדרשת ,
התוצאה מרירה.
 
נ

נווהשאנן

Guest
באסה

עד שהשגתי את הירק הנדיר הזה...

האם המרירות במקרה כזה מורגשת גם כשאוכלים אותו חי או רק לאחר בישול,
 
ערב טוב.

ערב טוב.
לפת לא אמור להיות מר.
אני נוהג לקנות לפת כמה שיותר שטוח.
מאיר כרמיאל
 

shron17

New member
בפעם הבאה לקנות לפת טרייה ,,,

לא נורא,
להבא תצליח יותר בקנייה ,
חשוב להקפיד לקנות לפת טרייה צבעה לבן ולא צהבהב,
והפס הסגול שסביב הלפת,יהיה סגול מודגש ולא דהוי.
 
בוקר טוב.נזכרתי בהינו במושב וגידלנו אז

בוקר טוב.
אמי ז"ל היתה לקוחת כמה אחדים ושמה מעל סיר החמין וזה היה טעים חבל"ז.
מאיר
 

פוקסי99

New member
לפת בשבת

כאשר אני מכין ג'חנון .אני מוסיףבתנור סיר של לפת לכל הלילה
בתחילה אני מנקה את הלפת (לא מקלף) חותך ל6 משולשים ממלא את הסיר במים מרתיח מוסיף מספר תיונים (תלוי בכמות המים) מוסיף סוכר או כמו סוכר ממשיך לבשל כחצי שעה ומכניס לתנור לכל הלילה .תענוק לאכול בשבת בבוקר אפילו במיטה
 

פוקסי99

New member
לפת כבושה (מחללה)

לוקחים לפת לפי הכמות שאת רוצה להכין
לא מקלפים, רק שוטפים הייטב וחותכים כל לפת ל8
לוקחים סלק וחותכים ל8
3 פלפלים חריפים
מכניסה לצנצנת וממלאים בכוסות מים תוך ספירה של מספר הכוסות
על כל כוס מים מוסיפה כפית גדושה של מלח גס
מוסיפה 2 כפות של חומץ
1/2 כפית מלח לימון
סוגרת הייטב מניח במקום מוצל
ואחרי 4 ימים נהנים
פוקסי
 
נ

נווהשאנן

Guest
נכון

מאכל עיראקי טעים.
מעניין השבוע טעמתי שוב לפת מבושלת ושוב חלק היה מר. כדאי לכם להיזהר עם הלפתות שמוכרים עכשיו אינעל אביהם
 
למעלה