לצאת או לא לצאת?

רעוּת

New member
לצאת או לא לצאת?

טוב, אני מניחה שהרבה יודעים שיש גדוד עתודה, שבמקרה הצורך יקפיצו אותו להתנתקות. מהיחידה שלי יש הרבה שיוצאים לגדוד הזה, חלק אמרו לי שיש הרבה סיכויים שיקפיצו אותו, חלק אמרו לי שלא...בכל מקרה, עוברים ראיונות והכנה של כמה ימים. אני יודעת שיש הרבה חיילים שהיו מתים להתחלף איתי, והיו אומרים לי שאני משוגעת שאני בכלל מתלבטת ואם לא מכריחים אותי אני לא צריכה לצאת. היום המפקדת שלי הציעה לי להחליף את אחת החיילות ולהיות חלק מהעתודה, ואמרה שיש סיכוי טוב שיקפיצו אותי. עד עכשיו היה לי ברור שאני לא הולכת, מה למשקית ת"ש ולהתנתקות?! ואני עוד בבסיס פתוח, הפעם האחרונה שראיתי אוהלים היתה בטירונות וגם זה היה מהאוטובוס..אבל התנאים זה לא השיקול העיקרי פה, מן הסתם. למרות שאני ג'ובניקית מפונקת, אני מסתגלת מהר, ואפילו לא סבלתי הרבה בטירונות..במילא אמרתי תמיד שאני רוצה בסיס סגור. ויש בזה המון שבירת שגרה, וזה יתרון ענק, בעיקר בגלל שאני די שונאת את התפקיד והבסיס שלי. חשבתי כבר להגיד לא וזהו. מה אני צריכה את הכאב ראש הזה?! מצד שני, אני מאמינה בהתנתקות. מצד שלישי, אני לא יודעת אם אני אהיה מסוגלת לפנות אנשים מהבתים שלהם, או אפילו לעמוד במחסומים ולא לתת להם להיכנס או לצאת. עם הקריאות של "חייל סרב פקודה", אני אוכל להתמודד, כי אני באמת מאמינה שחייבים לצאת משם, ואין לי התנגדות אידיאולוגית להתנתקות. אבל לפנות אנשים מהבית שלהם...ילדים, נשים...אני אבכה ביחד איתם, זה ברור לי. אבל האם אני אוכל באמת לפנות אותם? בכוח? כשזורקים עלי כדור במשחק ספורט אני בורחת, אז לפנות אנשים, בכוח? ועוד משהו- אני בת למשפחה שכולה, אחי נהרג בלבנון. זאתאומרת שאני צריכה חתימת הורים בשביל ללכת לשם. ההורים שלי דווקא הפתיעו ואמרו לי שהם לא יעמדו בדרכי (את המלחמות על החתימה על הטופס כבר עברתי כשהייתי בקורס, הם כנראה הבינו אז שאין להם ברירה אלא לחתום..), אבל אני לא יודעת אם אני רוצה שהם יעברו את זה בגללי, את הדאגה, החרדות, ההסטריה (ואמא שלי, בתור פולניה, מתמחה בזה). אני לא מפחדת שיקרה לי משהו, אבל הם, מן הסתם, כן. ואני לא יכולה שלא לחשוב שאני אפגע בהם אם אני אהיה שם, ובאחותי הקטנה, שבאמת קשה לה כשאני רחוקה. הפילו את זה עלי לפני שעה וחצי. אמרו לי "לכי הביתה לחשוב ותתני תשובה עד מחר בבוקר". אוף. כבר הייתי מעדיפה שיכריחו אותי לצאת, או שלא יציעו לי בכלל.

לא חושבת שיש סיכוי ממשי להיפגע שם

אבל אם את חושבת שלא תעמדי בזה נפשית אז אולי כדאי שתחשבי על זה עוד קצת, דברי עם המשפחה שלך.. אישית, לא יודעת מה אני הייתי מחליטה [ובלי קשר לאידיאלוגיה], נראה לי שהייתי נוטה ל-לא. אם תסרבי לעשות זאת, אז זה לא נקרא לסרב פקודה, נכון? עובדה שאמרו לך לחשוב על זה וכו'.. לא לכל חייל אומרים את זה, בד"כ מטילים את זה עליך ופוקדים עליך לעשות זאת.

nooshP

New member
תעשי מה שאת מרגישה בבטן שאת

צריכה לעשות. אם נתנו לך אפשרות בחירה, תנצלי את זה, ותחשבי טוב טוב מה את רוצה לעשות, ואם את חושבת שתסתדרי עם המשימה. אני לא חושבת שיקרה לך שם משהו פיזית, מלבד יריקות וכדומה, ויתכן שאולי תחטפי קצת מכות, אבל גם מזה אפשר להמנע בטח. הפגיעה היותר סבירה היא נפשית, לעמוד בכל הקריאות והבכיות וההשוואות לנאצים וכל הבלאגן שעלול לקרות.... אם את חושבת שאת יכולה לתרום, ושאולי בתור בת למשפחה שכולה תוכלי להביא לשם אולי יותר מתינות והבנה ולעשות את זה בצורה יותר מתחשבת, אז כדאי לך לשקול לחיוב. אבל אם את חושבת שלא תוכלי לעמוד במה שעלול לקרות שם, זה לגיטימי לדעתי.

silverhawk

New member
אהלן רעות

קודם כל, גם במידה ותבחרי לצאת, קשה לי להאמין כי ישימו אותך במעגל הפינוי הראשון - ע"ע אלו שמפנים פיזית את המתנחלים. מעגל זה יכלול בעיקר קצינים, אנשי קבע ושוטרים, ואני מניח שהסדירים המעטים שיצטרפו אליהם יהיו מיחידות קרביות (אני לא בטוח בכך במאה אחוזים, אך זוהי דעתי). עכשיו, מה את חושבת על הפינוי? האם את מסכימה עם הרעיון הכללי? האם את מסכימה עם פינוי אנשים מביתם? בעיקרון אלו לא היו שיקולים שבכלל היה עלייך להתייחס אליהם, מכיוון שבתור חיילת בצה"ל עלייך למלא את הפקודות שניתנות לך, אך מכיוון שכבר ניתנה לך הבחירה, נתעלם מהאידיאל ונעבור למציאות. אם את לא מעוניינת לצאת - מדוע? האם זה בגלל ערכים או שמא בגלל התנאים הפיזיים הקשים? אני בטוח שבמידה והתשובה השנייה היא הנכונה אנשים רבים יאמרו כי עלייך לבצע את המשימה בדיוק כמו כל אחד אחר, אך אנו לא חיים בעולם אידיאלי ואני בטוח שחיילים רבים היו מעוניינים 'להתחמק' מהמשימה. התייחסי לנקודה זו אך אל תתני לה להוות גורם מכריע בהחלטתך מכיוון שבסופו של דבר זוהי זכותך. בקיצור, עלייך לשקול את הנושא זמן מה ולהגיע להחלטה. זכרי שלא תהיה לך דרך חזרה...

AirBot

New member
>>>>>>

כמו שאמרו פה, נראה לי שאת יכולה להרגיע את ההורים. לא חושב שיהיה נחמד, אבל קשה לי להאמין שיתפתחו שם קרבות יריות. ובכל מקרה, לא נראה לי שיצפו ממך ממש פיזית לפנות אנשים. עם כל הכבוד לפמיניזם, בנות לא ממש חזקות בתחום הזה. בגדול זה תלוי רק בך. אם את חושבת שזה חשוב ושתוכלי לבצע את המשימה במקרה הצורך, דרך צלחה! אם לא, אז לא.

nooshP

New member
זה מדבק?

מה הסיפור של השוביניזם היום? ראו בטלויזיה מספיק בנות מפנות מתנחלים, ואני מכירה מספיק בנים יורת חלשים מהן.. אל תגיד "עם כל הכבוד" אם אין לך כבוד....

AirBot

New member
>>>>>>>

האמת זה ממש לא שוביניזם. עובדה פיזיולוגית שבנות (בממוצע) חלשות יותר מבנים ולא יכולות לפתח מסת שריר זהה. מה לעשות, הבדלים עדיין יהיו לא משנה כמה ננסה להסתיר זאת. אני בספק אם בנות במהלך התרגול של הפינוי ממש הרימו מתנחלים, שזה מה שדיברתי עליו. אבל אם גם הן פינו - אשרינו. תאמיני לי שאני רק שמח מזה.

למעלה