לצאת מאוטיזם?

doroniz

New member
לצאת מאוטיזם?

בהתייחס להודעה האחרונה בשירשור אודות לובאס - יש מי שחושב שניתן "לצאת" מזה. השאלה היא מהי ההגדרה של "לצאת" מאוטיזם? לדעתי - אוטיזם הוא מצב שלא ניתן "לצאת" ממנו. ניתן לנקוט בשיטות שונות על-מנת לשפר את איכות החיים של האוטיסט, לעשות את חייו קלים ונוחים יותר, ולספק לו כלים שונים להתמודדויות עם החיים. מה דעתכם/ן? דורון.
 

Pixy led

New member
אני מסכימה,

אוטיסטים אמנם יכולים להגיע לדרגות תפקוד גבוהות עם הסיוע הנחוץ, אך תופעת האוטיזם תשאר חלק מהם, באספקט זה או אחר. חברתי, אוטיסטית בתפקוד גבוה, בת 22, מנהלת חיים עצמאיים וטובים, אך עדיין יש בה תכונות שהאוטיזם טבע בה, ובקשר איתה לאורך זמן, אפשר להבחין בהן. אמנם אוטיזם בתפקוד גבוה הוא אינו אותו הדבר כמו אוטיזם ב"רמות קשות" יותר, אבל הדוגמה תקפה, לדעתי, במקרים של שיפור משמעותי בתפקודו של אדם אוטיסט.
 

נונינה

New member
כאמא לילד ש"בדרך החוצה"

אני באמת לא יודעת עד כמה יוכל ילדי ללמוד את כל התורה, ולהבין את הנושא החברתי עד הסוף. אני יודעת שתמיד ישארו לו רגישויות נפשיות וסנסוריות, לא נראה לי שאפשר לשנות את זה. אשמח את תפרטי לי את אותם דברים שעדיין ניתן לחוש בהן אצל חברתך, מאוד מעניין לי מה נשאר.........
 

AYELET1

New member
אוטיזם גבוה

לארץ באה לביקור אישה , שהיא אוטיסטית "גבוהה". אם אינני טועה הדבר היה בשנה האחרונה וקראתי עליה כתבות וראיונות ב-2 עיתונים. היא מוחית בתחומה בעלת תואר דוקטור לענייני סוסים או פרות. היא סיפרה בראיון שלא חוותה אהבה ויחסי מין, ואינה יכולה לדמות בנפשה את משמעות הדבר. כל זה עקב מגבלת האוטיזם. ניסיתי לחפש ברשת, אך לא הצלחתי לצערי למצוא את הכתבות. לפני כ-3 שנים קראתי כתבה על העזרה שהאינטרנט יכול להוות לתקשורת בין אוטיסטים "גבוהים " לאחרים. אנסה מחר לחפש את הכתבה (כרגע מנוע החיפוש באתר הרלוונטי לא עובד). בכתבה סופר על כך שקל בהרבה "לשוח ח" דרך הרשת ללא צורך במגע עין או מגע אחר.
 

Pixy led

New member
ובכן,

ראייה מאד ראציונאלית-אובייקטיבית של המציאות, ולעתים ניתן לחוש כאילו לא אכפת לה, או כאילו היא לא באמת מחבבת את האדם עמו היא בקשר, למרות שאין זה נכון. הרגשות שלה עוברים קודם-כל עיבוד של המחשבה, ורק אז מתורגמים לצורת הרגש. אלה הדברים המיידיים שאני יכולה לחשוב עליהם.
 

2_be

New member
יציאה מאוטיזם

לדעתי ניתן לעלות את הרמה ואת איכות החיים במקרים מסוימים (בעיקר אצל ילדים שהוגדרו ככאלה בתפקוד גבוה) ואפילו להתקרב למצב של אדם רגיל אך עדיין נשארת הלקות בתפקוד החברתי או יותר נכון ההבנה החברתית. ניתן לשנן ולזכור מצבים חברתיים ולדעת איך להגיב בהם (כפי שתיארה טמפל גגארדן שנחשבת לאחת שיצאה מהאוטיזם) אך כשיגיע מצב חדש ולא מוכר יראו המאפינים האוטיסטים. ממליצה לקרוא את הסיפור של טמפל גארדן (מופיע בספר "אנתרופולוג על המאדים" של אוליבר סאקס) או לראות את סרט הוידאו שיש בנושא. חוץ מזה גם דונה ויליאמס בספרה "אף אחד בשום מקום" תיארה את החיים מנקודת מבט של אוטיסטית בתפקוד גבוה שדי יצאה מזה. מומלץ למי שעדיין לא קרא.
 

סימה40

New member
לצאת בקושי

מאחר ועסקתי בתחום של אוטיסטים,גם אני חושבת כמו דורון שהסיכויים לצאת ממצב של אוטיזם הנם קלושים,וחבל שכך. בעברי עבדתי עם ילדה אוטיסטית לא קלה,עבדתי איתה בשיטת אופשיין שהגיעה אי שם מארה"ב,ומאמינה בכך שאם תכנס עם ילד כזה למשך שעות של כמעט 24 שעות כמובן חוץ משינה,ותחקה אותו תגרום לו להיות איתך ודרך כך למשוך אותו לעולם שלנו. אני חושבת שכאשר המקרים הם קלים,ויש תקשור עם העולם החיצוני אולי זה אפשרי,אבל לא במקרה שהילד/ה נמצאים עמוק בתוך בועה משלהם. עבדתי עם הילדה כאשר היא הייתה בת 13,כיום היא צריכה להיות בת 19,והיא עדיין אוטיסטית.... אני חושבת שברצף של חינוך מיוחד האוטיזם הוא הדבר הקשה ביותר. אתמול הייתי בקורס בו אחת המשתתפות בכתה ושיתפה אותנו כי הרופאים הגדירו את בנה בן ה-3 כאוטיסט....זה היה נורא.... אתה מגדל ילד,בהתחלה אתה כלל לא מבחין בכך,ופתאום ביום בהיר אתה מגלה שמשהו אינו כשורה. סימה40.
 

דורי 7

New member
ספקטרן האוטיזם הוא כל כך רחב

ולדעתי נכנסים אליו היום גם ילדים שפעם לא היו מאובחנים והיו אומרים שהם "מוזרים" "לא חברותיים" וכד´. ילדים בתפקוד גבוה בהחלט יכולים לדעתי לגדול להיות עצמאיים לרכוש מקצוע וישארו להם איזה שהם שאריות (קשיים חברתיים, מוזרויות קלות) , אי אפשר לדעתי לצאת מזה לחלוטין, אבל כאמא לילד PDD (קווים אוטיסטים ) אם נגיע למצב שציינתי אז אשרנו וטוב לנו.
 
למעלה