לצאת מאוטיזם?

doroniz

New member
לצאת מאוטיזם?

יש מי שחושב שניתן "לצאת" מזה. השאלה היא מהי ההגדרה של "לצאת" מאוטיזם? לדעתי - אוטיזם הוא מצב שלא ניתן "לצאת" ממנו. ניתן לנקוט בשיטות שונות על-מנת לשפר את איכות החיים של האוטיסט, לעשות את חייו קלים ונוחים יותר, ולספק לו כלים שונים להתמודדויות עם החיים. מה דעתכם/ן?

../images/Emo10.gifאי אפשר לצאת מזה

זו דעתי. זו גם דעתה של מנהלת הבי"ס של הבת שלי שהיא בעצמה אם לאוטיסט בוגר. 25 שנה היא מנהלת את ביה"ס הזה, למעשה היא הקימה אותו, אולי אתם מכירים אותה, שמה עדנה מישורי והיא גם כתבה ספרים ומאמרים. בכל אופן, היא הבהירה לנו שאוטיסט נשאר כזה, גם אם הוא מצליח להשתלב במסגרות אחרות, מסגרות לא של חנ"מ וכו´ , הלקות עדיין נשארות.

נ ג ה 33

New member
יש לכם טעות!

תלוי באיזה גיל הילד אובחן כאוטיסט. יש ילדים שמגלים סימני אוטיזם ראשוניים בגיל שנה וחצי-שנתיים ואז האבחנה היא "קווים אוטיסטיים", אבחנה אשר נכונה לאותה תקופה בחייהם, אבחנה אשר יכולה להשתנות עם הזמן. אני מכירה באופן אישי ילד, שבגיל שנתיים אמרו להורים "הילד שלכם אוטיסט". כמעט והכניסו אותו לגן האבחוני בתל השומר. הילד היה שנה בגן של המכון להתפתחות הילד. לאחר שנה הוצא משם ביוזמת ההורים והוכנס לגן פרטי, בו שהה עד גיל 6. בגיל 6 היה עדיין עם בעיות שפה, קשר, בעיות רגשיות והתנהגויות אובססיביות. הילד נכנס בגיל 7 לכיתה א´ רגילה בבית ספר רגיל, נגד ההמלצות המפורשות. ההורים מאוד האמינו בילד וסירבו בכל תוקף להכניסו למסגרת "מיוחדת". הם השקיעו שעות על גבי שעות במשחקי חברה איתו ועם הסובבים אותו, אם זה במגרש המשחקים ואם ע"י הזמנת חברים הביתה. היום הילד בן 16, משחק בנבחרת נוער בכדורסל (אוטיסט?), תלמיד מחונן ואהוד על חבריו... נשמע נס? אני בכל אופן עדה! קראתי גם את כל האבחונים שלו.

נונינה

New member
לצאת מאוטיזם...............

השאלה היא מהי רמת הפגיעה בילד. באמת בגיל צעיר הילד מאובחן כבעל קווים אוטיסטים - כך גם ילדי. אבל זו רק תחילת הדרך ולא סופה. הילד שלי מתקדם באופן רציף ויפה, השנה הוא כבר משולב בגן חובה רגיל. הוא מדבר מלא, מחפש מאוד חברת ילדים, ולומד בהדרגה לנהל מערכות יחסים חברייות עם ילדים. נכון חברתית הוא מתנהג מאוד צעיר לגילו,בערך כבן 3-4 ורואים את הקושי בקליטת הקודים החברתיים, אבל "אוטיסט" הוא כבר לא יהיה אף פעם. השאלות הן - האם הוא כן היה אוטיסט אם לא היינו מטפלים כמו שטיפלנו, והאם ילדים אחרים שהם כן אוטיסטים זה בשל חוסר טיפול. לדעתי, יש ילדים הפגועים באופן שטיפול אינטנסיבי יכול "להוציא" אותם מהבעיה ויש כאלו שרמת הפגיעה היא כזו ששום טיפול לא יוציא אותם מזה. אבל גם אלו, טיפול אינטנסיבי כן יביא אותם למיצוי הפוטנציאל הגלום בהם וזה חשוב.

Diana M

New member
דורון, לדעתי תחילה יש להגדיר בדיוק

אוטיזם, על מנת שיהיה ניתן להגדיר יציאה ממצב של אוטיזם. כאשר התחלתי לעבוד לפני כ15 שנים, לראות ילד אוטיסט ניתן היה רק בבית ספר מיוחד לילדים אוטיסטים. בית ספר מסויים בו היו כתות אוטיסטים נחשב למתקדם מאוד בתפיסתו. כיום הדברים שונים, כמעט בכל מסגרת ישנם ילדים המוגדרים עם "קווים אספרגריים" "עם קווים אוטיסטיים" שייכים ל"ספקטרום האוטיזם" ו"סתם" ילדים עם הפרעות תקשורת. ברור לי ולכל מי שעוסק בתחום, כי קיימים פרמטרים ברורים על פיהם מאבחנים ילד כאוטיסט. אך לא תמיד ההגדרה היא חד משמעית וכמעט תמיד הביטויים ההתנהגותיים הם שונים וכן דרגת חומרתם. מכאן ניתן לשמוע על סיפורים כמו זה שהובא על ידי נגה והוא ללא צל של ספק אינו היחיד לעומת מצבים ברורים הרבה יותר שם ברור כי לא תהייה "החלמה". בגדול אני תומכת בדבריך, נכון לא מדברים על החלמה מאוטיזם, אך אם אותם כלים ושיטות צולחים להביא לשיפור משמעותי בתיפקוד ובעקבות כך באיכות החיים כמה זה משמעותי באמת אם מדובר בהחלמה או ברמיסיה קבועה?

לצאת/להחלים...

אנחנו נפגשנו כבר מס´ פעמים עם דר´ זימן שאיבחן את בנינו. רבים ודאי מכיר או שמע עליו. בביקור האחרון הוא טען שאין דבר כזה לצאת מהאוטיזם. דבר שבהתחלה "כיבה לי קצת את האור" , אך אחר כך התעשתתי ושוב חזרתי להאמין שעם כל העבודה הקשה שאנו משקיעים אפשר להתקדם מאד ואף לצאת מזה. כולנו שמענו על הניסים והנפלאות ורוצים להאמין שאולי זה יקרה גם לנו. בשבילי "לצאת מזה" זה שהוא יוכל לדאוג לעצמו ולחיות חיים נורמליים. איך אמרה פעם חברתי:"אז הוא לא יהיה עו"ד אני אסתפק גם במתקן מזגנים" (בלי לפגוע כמובן באוכלוסיית מתקני המזגנים" ושוב בהצלחה לכולנו...

rlb

New member
../images/Emo184.gifהספקטרום האוטיסטי

חשוב לזכור שההגדרה "אוטיסט" מתארת הפרעה מסויימת, החמורה ביותר על הרצף המכונה PDD , כאשר המשותף לכל ההפרעות בו הוא פגיעה בדרגות חומרה שונות ביכולת החיברות והאינטראקציה, קשיי שפה ונטיה לחזרתיות וטקסיות. הכוונה היא שלא כל ילד עם קשיי תקשורת הוא אוטיסט. בכל ילד עם PDD לסוגיו,חיוני לטפל בכל המישורים-התחושתי, השפתי והרגשי, כמובן שמידת ההתקדמות בכל ילד הנה אינדיבידואלית, אבל הטיפול וההשקעה נותנים צ´אנס לילד, ולא פחות חשוב-למשפחתו. לא כדאי לדבר במושגים של "לצאת מהאוטיזם"-אלא לעזור, להקל על הקשיים ולפתוח ערוצי תקשורת עבור הילד.

נונינה

New member
בגיל שנתיים עוד אי אפשר לדעת

מה הפוטנציאל של הילד, אבל כבר אפשר לראות את הסימפטומים של הפגיעה. ואז כהורים כולנו מתפללים שהילד שלנו יתקדם ויתפתח. זו אחת התקופות היותר קשות, וסביב הקושי של הגילוי - יש את הקושי הנוסף, שבעצם אף אחד לא יכול לאמר לך כמה הילד שלך פגוע וכמה הוא יתקדם.

למעלה