לצאת מהאינרציה

kung fu

New member
לצאת מהאינרציה

עשו עכשיו מעשה (אפילו קטן) שחורג מהאינרציה. אחרי שעשיתם דווחו מה עשיתם. אם אתם בוחרים להמשיך לקרוא, ולא לעשות מעשה אינרציה, כתבו את זה. קחו אחריות על הפעולות שלכם. ועל אי הפעולות שלכם. ואם אתם בוחרים להתעלם ממה שכתבתי ולא לבצע שום דבר.........קחו אחריות גם על זה

Cheetah

New member
ציור

לקחתי צבע פנדה שחור של אחיינתי... לקחתי דף, והתחלתי לקשקש קצת... ציירתי כמה שניות עד שזה התפתח לאיזשהו כיוון וכאן הכנסתי את עצמי למשהו הרבה יותר קשה... להפסיק עם האינרציה של הציור... ואז להמשיך ואז להפסיק... (ועוד פעם) זה די קשה וכואב.. ואני לא מצליח לראות למה זה עוזר .

kung fu

New member
הקושי והכאב שחווית - אתה יכול לתאר

אותם? או למה הם עלו? האם חווית קושי וכאב גם רק כאשר: "לקחתי צבע פנדה שחור של אחיינתי... לקחתי דף, והתחלתי לקשקש קצת" או שהקושי והכאב התעוררו אחר כך? (אחרי פעולות שהחלטת עליהן)

Cheetah

New member
כן..

הקושי מתחיל אחרי שאני מצייר ומתחיל לזרום עם הציור ומתאמץ למצוא להרוס את הזרימה הזאת כל פעם (לא בדיוק מה שאמרת לעשות, בכל מקרה זה מה שעשיתי).. והכאב הוא מאוד נקודתי... בלב זה כאב של יצירה לא בהכרח קשור לאינרהציה ובלי קשר למה שאני עשיתי... למה התרגיל הזה משמש?

kung fu

New member
אענה כמובן על התרגיל שאני נתתי

ולא על הדברים שעשית שלא רשמתי לעשות אותם. אז בעצם שאלת למה משמש התרגיל הזה: "עשו עכשיו מעשה (אפילו קטן) שחורג מהאינרציה. אחרי שעשיתם דווחו מה עשיתם. אם אתם בוחרים להמשיך לקרוא, ולא לעשות מעשה אינרציה, כתבו את זה. קחו אחריות על הפעולות שלכם. ועל אי הפעולות שלכם. ואם אתם בוחרים להתעלם ממה שכתבתי ולא לבצע שום דבר.........קחו אחריות גם על זה" תשובה: 1. כשרשמתי לא חשבתי למה זה משמש כתבתי זאת מתוך הרגשה שזה יועיל לי ולאחרים 2. אני לא יודעת למה התרגיל הזה משמש. אני יכולה להגיד לך איזה תגובה הוא יצר בתוכי: עשיתי את התרגיל והחלטתי לקרוא בספר קריון 2. הקריאה יצרה בי תחושה של אהבה, שמחה וקבלה. לא הייתי חושבת לקרוא את הספר עכשיו, אילולא התרגיל שכתבתי בפורום. באופן כללי, יציאה מהאינרציה גורמת לי לתחושה טובה, לראיית אפשרויות שלא ראיתי קודם, ולמודעות יותר.

הסברים בבקשה...

1- יפה שאת הולכת לפי הרגשות שלך... אך אולי היה עדיף ללכת על פי התחושות. 2- מה זה/על מה כתוב בספר קריון 2 ? 3- מה זה תחושה של: אהבה, שמחה וקבלה? 4- מה זה "מודעות יתר" ?????

kung fu

New member
כן...

עשיתי את התרגיל והחלטתי לקרוא בספר קריון 2. קראתי והיה מהנה מאד ומלא באהבה.

RieM

New member
ריסון כוחות האינרציה תוך כדי נהיגה

לפני כחודש-חודשיים בערך התחלתי לעבוד על ההחלטות האינרטיביות-אוטומטיות שאני לוקח תוך כדי נהיגה והשפעתם של גורמי חוץ אחרים, כלומר הנהגים האחרים על הכביש, על כל מערך ההחלטות שלי. מנסה להתנתק רגשית מכעסים, לחץ, מתח ואף על פי כן למקסם את האופציות העומדות בפני בכדי להגיע מהר יותר ממקום אחד למשנהו. הצלחתי ליצור אצל עצמי מודעות מסוימת למהלך הענינים בעת התרחשותם ולתחושותי תוך כדי, אך עדיין לא שולט בזה בכל מאת האחוזים.

kung fu

New member
המממ

1. איך האינרציה מפריעה לנהיגה? מנסיוני היא לא מפריעה לנהיגה. 2. למה אתה מנסה להתנתק רגשית מכעסים, לחץ, מתח? 3. למה אתה מנסה להגיע מהר יותר ממקום אחד למשנהו?

RieM

New member
לכל שאלה - תשובה !

האינרציה עשויה להיות מסוכנת מאד בעת הנהיגה ולו רק בגלל העובדה הפשוטה שאנו לא בשליטה מלאה על המתרחש - נהפוך הוא ! אנו מאבדים את היוזמה והבחירה האישית ומגיבים ללא מחשבה על כל אירוע המתרחש בזמן אמת, מאבדים את השקט הפנימי ושוכחים את עצמנו לרגע אחד (שעלול להיות מאד קריטי). עדיף לדעתי לעצור לרגע אחד (לא ממש בלימה פיזית תוך כדי נהיגה, you know ...), לבחון את האפשרויות העומדות בפנינו ולקחת את ההחלטה הכי נכונה לגבינו באותו הרגע. ומנסיון אישי - בפעמים שבהן אני מצליח להתנתק רגשית מכל הקורה על הכביש ופחות לוקח את הדברים אישית, גם החלטותי האחרות אינן תולדה של כעס על האגו הפגוע ("כבוד" וכד') והרבה יותר נכונות מבחינה בטיחותית. ולענין המהירות .... לעתים אנו צריכים להגיע חיש-קל ! 'חת-שתיים ! כהרף עין ! ממקום למקום. (וגם זה אולי תולדה של שרשרת נסיבות ואירועים ...)

עושה מעשה שחורג מהאינרציה.

נכנס לפורום הזה, קורא ומגיב. אני לא מדווח אחרי מעשה אלא ממש בזמן אמת (שידור חי מהשטח)... אני לוקח אחריות למעשה הזה, ומתוך אינרציה (?) גם מכל המעשים האחרים שלי... אני מדווח על אי-פעילות שלי, כעת אני לא רוחץ ידיים, לא יושב בשרותים ... ואני לוקח על כך אחריות מלאה. אני לוקח אחריות ומתייחס למה שאת כותבת, וזו הסיבה שאני מגיב (יש סיבה אחרת?) חוזר לאינרציה ושואל את עצמי, אותך וכל מי שקורה את ההודעה הזאת: מה יוצא לי/לך/לכם מהקישקושים שלי. אפשר אולי להגיד לצאת מהשגרה, זה לא שונה מהותי מאינרציה ... אך כיוון שכמעט ואין לי שגרה נראה ההודעה שלך לא מכוונת אלי.

למעלה