לצאת מהבית....איך

לצאת מהבית....איך

שלום. אין לכם ולכן מושג כמה אני שמח לראות את הפורום הזה! חשבתי לשתף אתכם במה שעובר עלי כדי לראות מה ניתן לעשות במצב שלי
העניין הוא כשה..אני כבר בן 28 ועדיין לא יצאתי מהבית. יש לי אחלה משפחה ואחלה הורים עם פרטיות עד הסוף, קומה שלמה משלי כולל שירותים ומקלחת, בלי שדופקים לי על הדלת, מפריעים מציקים ושואלים. מצד אחד בא לי לצאת מהבית למקום שקט שהוא רק שלי, ומצד שני יש את כל הפחדים של הלבד...וכל מה שאני מניח שכולכן\ם התמודדתם\ן איתו בהצלחה. אולי אם היה לי "רע בבית" (ולא שלרגע אחד אני מייחל לדבר כזה) היה לי קל יותר לצאת, אבל בכל זאת, בהנחה שטוב לי, לא מלחיצים אותי ולא מציקים לי...איך מתמודדים עם הפחד והחששות? באמת תודה עמית

ברוך הבא ../images/Emo140.gif ושתי שאלות:

אחת: תרצה כוס
? (כל משתתף חדש מקבל
) ושתיים: מהם, יותר במדויק, החששות שלך? כלומר, כשאתה חושב על הצעד הזה, מה מרתיע אותך מלעשות אותו? עוד שאלה שיש לי היא האם אתה באמת רוצה את זה, או לחילופין יש לך מן הרגשה שזה מן משהו ש"צריך" כבר לעשות? חלק מהעניין זה גם מה מניע אותך. לאיזה חלק במגורים העצמאיים אתה מייחל, שפחות קיים אצלך עכשיו?

ל ../images/Emo96.gif אני לא מסרב אף פעם ../images/Emo13.gif

לגבי החששות...קשה לי להגיד. יש משהו בחופש ובעצמאות שרובנו מייחלים לה שגורם לי פחד..פחד מהלא מודע. אולי זה בגלל שאני מתייחס לנושא של פרידה ועזיבה כאל משהו טוטאלי..בגלל זה אני מניח ישנה לי ההרגשה שאשאר לבד לבד (למרות שברור לי שזה לא ככה) מבחינת הרוצה...אני יכול להגיד בביטחה שמיום ליום אני יותר רוצה. קודם ממש לא רציתי, אבל הרגשתי שאני "צריך" כי כל החברים שלי כבר עזבו את הבית..למרות שעם הזמן שמתי את השיקול הזה מאחורי והחלטתי שאני לא מאיץ בעצמי...בחודשים האחרונים עברתי מפנה די קריטי בחיים שלי, ועכשיו אני משום מה מרגיש מוכן יותר ליציאה מהבית, אך עדיין כאמור חושש... למה אני מייחל את שואלת? בעיקר לעוד קצת "שלי" . ליכולת להביא חברים וחברות לבית שלי ולא של ההורים...להרגיש יותר אדון לעצמי ולחיים שלי...

העניין הוא כזה

לו הבעיה היתה בעיה של אינפורמציה או אי ידיעה, זה משהו שיחסית קל לטפל בו. יש את מאמרי הפורום (על חיפוש דירה, אומדן הוצאות של חשבונות, ועכשיו גם מעין מדריך לקנית מזון), יש את הטאגליינס, ואפשר סתם לדפדף אחורה ולקרוא. כאשר החסם הוא מעין חשש יותר רגשי, קריאת הדברים הללו יכולה לעזור במידה רבה להפחית את החששות (ולעשות חשק לעשות את הצעד), אבל לא בהכרח להעלים אותן. אם זה משהו שאתה באמת רוצה, נראה לי שהדרך להתגבר על חששות זה "להתביית על מטרה", במובן של להבהיר לעצמך מה הרווח שתקבל מעשיית הצעד, ולחתור לקראתו, שהוא יהיה המטרה שלך. אתה יכול גם, בשביל טבילת האש, להתחיל לנסות להתקשר ולראות דירות, פשוט כדי לראות איך זה מרגיש.

אז זהו..שמידע קראתי כאן

אומנם זה לא משהו מוחלט אלא נותן לי רושם כללי, אבל טוב שיש את הפורום. השוס הפראי בכל המעבר הוא שבתכל'ס אין לי מה לעשות טלפונים. יש דירה שממתינה לי פנוייה, ואני אפילו לא צריך לשלם שכ"ד!! היא שייכת למשפחה שלי ואנחנו כרגע לא משכירים אותה. זה בהנחה שאני רוצה לגור בעיר, ולא למצוא איזו דירת חדר באיזור שקט (אבל מצד שני קרוב יותר למקום בו אני גר עכשיו) אני מבין את כוונתך לגבי ההתבייתות על המטרה..אולי אני פשוט אנסה ללכת צעד צעד...להתנחל בדירה לכמה ימים בשבוע ולראות איך המצב. תודה על הקפה והאוזן, טוב שיש שכנים כמוך

למעלה