לצאת מהבית (לחו"ל)

לצאת מהבית (לחו"ל)

שלום, בקרוב אני טס לשלושה חודשים לניו זילנד ואחריו התכנון היה לעבור לת"א לעבוד, לעשות פסיכומטרי למשך שנה. פתאום, משום מקום, הגיעה סוג של הצעה ללכת לעבוד איפשהו בניו יורק. זה משהו של המדינה ככה שהמשכורת לא משהו, וזה לא תהיה נסיעה של "להביא את המכה". יותר בשביל החוויה מה אתם חושבים על זה? מכירים מישהו שעשה את זה? לעבור לשנה למנהטן אני עוד לא יודע אם אני אלך או אם אני בכלל אתקבל, אבל אני כל הזמן חושב על זה:)

השאלה החשובה ביותר היא

יש לך אזרחות? כי אם אתה מתכנן לעבוד בצורה בלתי חוקית - אז מומלץ זה ממש ממש לא. אני נכירה מספר אנשים שהחליטו לעשות את זה. אחד מהם לא נתפס - ובאמת, נהנה מאוד בזמן שהותו. היתר - דווקא כן נתפסו. זה היה מאוד מאוד לא נעים עבורם, ועכשיו הם גם יודעים שאין להם סיכוי לקבל ויזה לארה"ב לנסיעה נוספת - וכך למי יודע כמה שנים. אני מכירה מישהי נוספת שחוותה את אותו הדבר לגבי אנגליה, ואדם נוסף שרכש כרטיס פתוח לנסיעה לאנגליה על מנת מתוך מטרה לעבוד באיזו חברה אורגנית, ונשלח מיד עם הנחיתה חזרה. המון כסף והמון מאמצים נשפכים מכיוון מדינות אלו כדי למנוע הסתננות כזו בדיוק, ועל אף התגאותם של חאפרים שונים ב"גניוס היהודי" וביכולתו לעקוף מכשלות פעוטות כמו החוק, העובדה היא שכשהפיקוח מוגבר - אנשים נתפסים. מעבר לעובדה שיש בזה משהו מגונה לדעתי - כי ביודעין עוברים על החוק ומצפצפים על כך - זה סתם דופק אותך אח"כ. חותמת שחורה בדרכון לא מתקבלת בעין יפה גם במדינות אחרות - כי אם ניסית להסתנן למדינה אחת - למה לא לאחרת? בקיצור, דעתי היא שחבל לך לזרוק את כל הכסף שחסכת ולהסתכן שהטיול החוויתי והנהדר שדמיינת לך יהפוך למן מסכת של כליאה וגירוש, ואשר עלול לחבל לך בנסיעות עתידיות. למה לך להמר את כל זה על גורם מכשיל? הייתי ממליצה לך בחום לטייל, להינות, לחוות. העולם לא בורח, ואם תרצה לחיות ולעבוד במקום כלשהו למשך מספר שנים באופן חוקי והגון- יש דרכים לעשות את זה.

לא לא

לא הבנת זאת עבודה שקשורה למדינה, הם יסדרו לי ויזה מהבחינה הזאת הכל חוקי לגמרי

אז זה סיפור אחר לגמרי

השאלות אז הן אחרות: במובן המעשי צריך לראות אם המשכורת שהם נותנים לך מספיקה לקיום סביר. מנהטן היא מאוד מאוד יקרה: דברים כמו שכירות ומזון עולים הרבה מאוד כסף - וכדאי שהמשכורת תהיה מותאמת ליוקר המחיה. את זה אפשר לברר ע"י חיפושים באינטרנט. תבדוק מחירי שכירות, ובטח ישנם אתרים שמנסים לתת אומדנים ליוקר מחיה בעיר. בהנתן שכל זה סודר, השאלה עכשיו היא מה אתה רוצה. נשמע שבכל מקרה התכוונת לצאת מהבית, רק לת"א. מכיוון שאין לך שום דבר שהוא ממש קבוע (אמרת שאתה מתכנן לעשות קורס פסיכומטרי, אז הבנתי שעדיין לא נרשמת ושילמת או משהו.), זה רק עניין של לדחות את התכניות. אני יכולה לומר שאם באמת הכל היה מוסדר באופן חוקי, והשכר היה מאפשר לי להתקיים בצורה סבירה, אני הייתי נוסעת. אגב, יש לך תכנונים לגבי לימודים אחרי הפסיכומטרי?

השכר הוא סביר

מרוויחים לא יותר מדי, חבר שלי שכבר נמצא שם מספר שאפשר לחיות כמו בן אדם , אבל לא הרבה יותר מזה, לא יצא לי מזה לחסוך כסף או משהו כזה רק לחיות בניו יורק שנה או פחות. כרגע אני רוצה ללמוד כלכלה בעברית, אבל אני לא יודע אם הם יקבלו אותי. תודה רבה על התשובות

מה בעצם אתה מפסיד?

נניח אתה מתקבל, למה לא ללכת בסופו של דבר? רק השתחררת, אז זה לא ממש בוער ללכת ללמוד תיכף ומייד, ודחייה של שנה של כל התכניות זה לא המון. זו נשמעת כמו חוויה שווה במיוחד, וגם משהו שבכלל לא מזיק לרשום בקורות חיים. אז מה הדילמה שאתה חווה?

לא יודע

הדילמה היא בעיקר על השנה שאני כאילו שורף, כי בעקרון אחרי הטיול תכננתי לצאת מהבית ולעשות פסיכומטרי בשביל להתקבל לאונ' ב2006 , אם אני הולך לעבודה הזאת אז אני כנראה אתחיל ללמוד ב2007. וסתם מעניין אותי אם מישהו עשה משהו דומה, עזב את הבית לחו"ל לתקופה מסויימת,לא לטיול, ביחוד לניו יורק אבל לא רק. תודה רבה

Noaal

New member
תראה...

אני מניחה שאתה מתכוון למשלחת רכש של משהב"ט. ההצעה היא מצויינת, אם כי אני ממליצה לברר היטב איפה שמשלחת תעבוד. כמה חבר'ה שהיו איתי בצבא נסעו לשם, שניים מהם נהנו מהעבודה (וגם למדו) והשלישי שהיה בחטיבה אחרת במשלחת השתעמם ומצא עניין רק בלימודים. בלי קשר, בכמעט כל סופ"ש הם נסעו לטייל ו"ראו" את ארה"ב. אני הייתי הולכת על זה ואח"כ נוסעת לניוזילנד.

כן

העבודה היא במשלחת, בעקרון אני יודע כמה מרוויחים ושכ"ד הוא בערך 700-1000 דולר שזה כמעט חצי ממה שמרוויחים וזה לא כולל מחיה. בכל מקרה אם אני אטוס לשם זה לא בשביל לחסוך כסף אלא בשביל החויה והרזומה. את ניו זילנד אני בכל מקרה לא דוחה לטובת משהו שהוא לא סגור ובטוח, חוץ מזה שאני כבר ממש לא יכול לחכות לטיסה וכבר יש לי את הכרטיסים. תודה רבה

Noaal

New member
ברור שזה לא בשביל לחסוך

אלא בכדי לראות עולם (ארה"ב) ושיהיה משהו לקו"ח (ואלי גם להשתלב אח"כ שוב במשהב"ט).. אין ספק שאם כלום לא סגור אז אל תוותר על ניו זילנד... אולי תוכל לשלב את השניים (לנסוע לניו זילנד ואז לארה"ב או להיפך).. בכל אופן, העבודה היא טובה (אם כי לעיתים משעממת), אבל החוויה והניסיון שצוברים הם עצומים.

David Ochayon

New member
לדעתי מעולה

אם זה עבודה ממשלתית אז ניירות שהייה בטוח יסדרו לך, ואם יישאר לך זמן אז תוכל לנצל אותו בעבודה במלצרות בערבים שזה עבודה שאם אתה טוב בה אתה יכול לעשות הרבה כסף. חוץ מזה, לא תמיד נופלת לידים הזדמנות חוקית לחיות לתקופה בניו יורק. לדעתי יהיה לך שם אחלה זמן שבעולם.

למעלה