לצאת עם בחורה דתייה

Bakbook1

New member
לצאת עם בחורה דתייה

שלום לכולם,
בן 25 חילוני לא הייתי במערכות יחסים לעולם. רק בשנה האחרונה אני מנסה להחשף ל"עולם" הנשי.
אני מכיר מישהי מהפייסבוק, צ'וטטנו לפעמים אבל אף פעם לא הייתה לנו שיחה רצינית... לפעמים היא הייתה מציעה שנפגש אבל לבסוף, היא תמיד נתנה תירוץ למה לא.
בכל מקרה, לא מזמן היא הזמינה אותי לצאת והחלטתי לזרום איתה (היא הבהירה לי מראש שהיא דתיה ושומרת נגיעה). נפגשנו ובסה"כ היה נחמד... רציתי לתת לה חיבוק והיא לא הסכימה.
עדיין לא הצלחתי להבין את הכוונות האמיתיות שלה ולמה היא בכלל הציעה לי לצאת (האם בתור ידיד או אולי משהו רציני יותר?), אני תוהה אם בכלל קשר כזה יכול להחזיק (חשוב לי שיהיה מגע בקשר ואני לא מתכוון להתחתן בקרוב)
אני חושב לתת לזה צ'אנס הצעתי לה שנפגש שוב והיא אמרה שאולי בעוד שבועיים. (אם לא, אני אבהיר לה שאני מבןי שהיא לא רוצה ואני לא מתכוון לרדוף אחריה).

לנסות, לא לנסות?
בזבוז זמן?

בזבוז זמן אלא אם אתה בודד מאוד בכל מקרה

למה? כי מראש אין כאן תיאום ציפיות וכוונות.
כחילוני ובכלל כבן אדם שמצהיר שהוא רוצה מגע ולא חושב להתחתן כשהוא חסר נסיון, ספציפית איתה לא תצבור גם שום נסיון.
לא יפלו שום חומות או קשיים אצלך מול בחורה שהיחסים תמיד יהיו
ממרחק ועל גבול האפלטוניים. היא אומרת הרבה אולי, בעיקר מבטלת
ולא מדברת איתך כמו בן אדם רק מצ'וטטים, ואתה נשאר לשוטט
סביב העולם הנשי הזה בלי באמת להחשף...

shron17

New member
הכי טוב שתמשיך הלאה ולא תישאר תקוע בקשר כזה,,

כי על ההתחלה אתה נוכחת ,
שזה לא מוביל אותך לשום מקום מרגש.

FineSilverMan

New member
למה לא לדבר איתה?

אני מאמין שהיא לא נושכת.

אם אתה מוכן לנגיעה רק לאחר החתונה, למשל...
אם אתה מוכן לקידוש ושאר הדברים שמרכיבים את עולמה ולא את עולמך...

כפי שאני רואה את זה, המאמין הקיצוני נמצא במרכז. מסביבו יש מעגלים של קיצונים פחות, אז מסורתיים ובסוף חילוניים.
הקיצוני ביותר מקפיד על קלה כחמורה.
כל מצווה, כל כלל, כל חוק, כל דבר.
זה שפחות קיצוני, יכול להתאים את עצמו לחיים של הקיצוני, אבל לא ההפך... לרוב.
(יש איזה חבדניק שמגיע לאיזה פאב רוסי בירושלים ביום שישי, כדי לקרב לבבות...)

אז אם תחיה איתה בזוגיות, בבית משותף, והיא תשאר ברמת הדתיות שלה, אתה תצטרך לחיות בהתאם...

תאום ציפיות אחי

השאלה העיקרית פה היא מה היא מצאה בך ולאן נראה לה שזה יתפתח בצורה הזאת

תבדוק שהיא לא משתמשת בך רק כדי לחוות משהו רגשי ולזרוק

Berethor

New member
היא אמרה לך שהיא שומרת נגיעה מה לא מספיק ברור

קודם כל צריך להיות ברור לך שמדובר פה בדתיה אמיתית ולא בכאילו, התנהגותה היא הוכחה לכך, ודתיה היא חרב עם שני להבים, מצד אחד צניעותה ועצם העובדה שהיא שומרת על עצמה הם דברים שיש להם הרבה יתרונות, מצד שני יש לזה גם חסרונות מסוימים, במיוחד שזה כל כך קיצוני. אם היא מעוניינת איתך במשהו רציני יותר זה רק אחרי חתונה, ואל תשכח גם את העובדה שאתה חילוני, שזה עוד סיבה שסביר להניח שלא תסתדרו. אם אתה לא מתכוון להתחתן, אתה מבזבז את זמנך, כי בלי חתונה לא יהיה לך שום מגע. אפילו לא חיבוק שלא לדבר על יותר מזה. יש מצב שהיא מעוניינת בך רק בתור ידיד, וגם אם לא, היא שומרת על הכללים, של שמירת נגיעה. ככה שאתה כמו ידיד דפקטו בכל מקרה, אפילו אם היה לה כוונות להתחתן איתך, מה שבכלל לא נראה בכוון, לא מצדיך ולא מצידה. אתה מתעקש לא להבין דבר פשוט, שבין אם היא מעוניינת ביותר ובין אם לא, כלום לא יקרה עד החתונה. דרך אגב זה שהיא דוחה תפגישות שלכם זמן כל כך רב, לא מראה על עניין רב מצידה, אפילו אם היא תנסה לתרץ את זה. למרות שלא היה לך מערכת יחסית מעולם(ואגב לא מספיק ברור פה מה הכוונה שלך בזה), וסביר להניח שגם לה לא היה, עדיין הפערים בניכם גדולים מבחינות אחרות.

שלום

מה שחשוב בקשר אינו הנגיעה אלא הרגש. אם נחמד לך אתה, היה אתה בקשר שטוב לשניכם ומהנה אתכם. אולי פעם גם תתחתנו. אם שמירת הנגיעה מקשה עליך בעניין מחויבות, אפשר להיות בקשר עם פחות מחויבות. אם יש התאמה באופי, שווה לנסות.

stav1991

New member
אתה צריך להבין קודם כל

היא שומרת נגיעה זה לא דבר שהולך להשתנות מבחינתה , רק לאחר החתונה.
אם אתה מוכן לקחת את זה על עצמך למענה אז מה טוב.

דבר שני תתאם איתה ציפיות שאל אותה בצורה הכי אמתית והכי כנה אם יש טעם להמשיך את הקשר הזה ולאן הוא מוביל לדעתה בהצלחה שיהיה לך בהמשך

נ

נווהשאנן

Guest
למה לא

קשר כזה יכול להחזיק ביחוד לאור העובדה ששמירת טהרת המשפחה תלויה בעיקר באשה.
מערכת יחסים זה לבנות קשר של איכפתיות אהבה ונתינה וכן, גם תשוקה.
את שאר הפרטים תוכלו לברר ביניכם בהמשך.

gal-or

New member
אז ככה: אני היכרתי וג שהיה דתי רק בצד אחד והם

חיו בשלום. אבל הם שניהם הקריבו. הוא הקריב את בית הכנסת שלו בשבתות והיא הקריבה גם מעצמה.

קשר עם בן זוג

בעל אורח חיים מנוגד לחלוטין מדרכך האידאלוגית, מאוד בעייתי ומצריך הקרבה נפשית למען איחוד משותף ביניכם
יהיה אחד מכם שיצטרך להתפשר, לעגל פינות מאחר ומדובר בעולם שלם של נושאים מאוד רגישים וטריוויאלים
תמיד אפשר לנסות, אך לפעול תוך שיקול רציני ואחראי בבחירת החלטתך לגבי ראיית העתיד.
שיהיה בהצלחה

p0st

New member
אתה רוצה להתחתן איתה?

ואני מתכוונת - להתחתן עוד כמה חודשים?

אני מניחה שלא.
אז לא, אין שום סיבה בעולם שמישהו חילוני, אם אמונות ואורח חיים מאוד מאוד מסויים, יתחיל לצאת "כדי לנסות" משהו עם מישהי שלא רק שומרת מסורת, אלא אפילו שומרת נגיעה ואפילו חיבוק לא תקבל ממנה.

ההשקפות שלה שונות מהותית משלך.
האמונות.
אורח החיים.
גידול ילדים...

אתה מוכן עכשיו לשמור נגיעה? לשמור שבת? לצום? להתפלל? ללכת לבית כנסת?
אם זאת הדרך שאתה רוצה להתנהל בה, אז כמובן שכן.
אחרת - לא.

Berethor

New member

Hermineh

New member
נשמע על פניו שאם חשוב לך מגע בקשר והיא שומרת

נגיעה אז חבל על הזמן של שנכם.
אם אתה חושב שתצליח לשכנע אותה למגע - זה רק אתה יודע מההכרות איתה.

למעלה