לצאת פעם שניה לפולין?

לצאת פעם שניה לפולין?

יצאתי בתחילת אפריל למסע של התנועה["השומר הצעיר"], וכל מילה תגרע ממנו. השכבה שלי מבית הספר יוצאת במשך שנה"ל הבאה לפולין. וההתלבטות- לצאת עוד פעם או לא? לדעתכם, זה שווה? הפן הכספי פחות חשוב כרגע... שווה לעבור את המסע עוד פעם?

yarden d

New member
לדעתי כן

אני בטוחה שזה לא יהייה אותו המסע. במסגרת בי"ס המסע הוא שונה. ואם את/ה אומר/ת שעניין הכסף פחות חשוב אני חושבת שכדאי לך מאוד לצאת. (אני יצאתי השנה באוק'. אם הייתה לי אפשרות לצאת שוב באיזושהי מסגרת - הייתי יוצאת)

שירנות

New member
לא יודעת איך זה מהצופים...

אבל יצאתי מבצםר ואני יכולה להגיד לך שזה מסע מדהים!!! אני לא יודעת איפה ההבדלים כי אף פעם לא הייתי במסע מהצופים וגם לא שמעתי על המבנה של המסע שלהם, אבל מה שכן אני יכולה לחתום שהמסע לפולין במסגרת בצפר הוא אחד הדברים המדהימים שיש...!!! אגב אני בטוחה שגם מהצופים זה מדהים לא פחות חחחח:)

אני לא בצופים..

אני בשמו"צ(השומר הצעיר). אני יותר מדיי מפחדת מהקטע של הטיול שנתי.. והבעיה שהשכבה שלי יודעת טוב מאוד לעשות טיולים שנתיים מכל דבר. וגם יש לי בעיה שאני לא מסוגלת לשמוע בדיחות הומור שחור. לא מסוגלת. ויש המון בשכבה שלא ממש מזיז להם מאנשים כמוני.. בת'כלס, שווה או לא?

שירנות

New member
אה חחחח אוקי סורי

טעות שלי
מבחינתי זה פשוט אותו הדבר כל הדברים האלה... חחחחחחחח אממממ אני לא יודעת להגיד לך בעיקרון שווה לצאת מבצפר זה באמת משו מדהים, אצלי לא רק שלא עשו מזה טיול שנתי אלא זה היה משו שמתחו אותו ברמות-המסע עמד ישר כמו סרגל,לא היו בדיחות שחורות ובכלל היינו משלחת איכותית מאוד.... תראי,בדיחות שחורות מדי פעם לא יהרגו אף אחד ולרוב זה גם כדי לפרוק מתח כי אחרי יום כזה קשה וזה מובן אם לפעמים פורקים קצת מתח בצחוקים ואחת או שתיים לא יהרגו אף אחד... אני מבינה את הפחד שלך ממה שיעשו השכבה שלך מהמסע,לדעתי זה לא יקרה כי לרוב כשמגיעים לשם אז מתפקסים ומבינים ופתאום זה הרבה יותר רציני מלפני ואנשים הרבה פעמים מסובבים את הראייה שלהם על הדבר הזה ב180 מעלות ולרוב זה מתחיל כבר מההכנות-אנשים שבאו בקטע של "אני נוסע כי זה חו"ל וחברים ובלגאנים!" עוברים לראייה של "אני נוסע כדי ללמוד,כי זה מעניין אותי...לחקור את העבר של העם שלי" וכו'.... לרוב אנשים פשוט משנים זווית ראייה במהלך התהליך, ואם עושים אצלכם סלקציה(כן,מילה לא טובה אבל אין לי מילה אחרת)של מי יוצ ומי לא אז בכלל זה מצויין כי אצלנו למשל עשו בחירה קפדנית של מי יוצא ומי לא וככה הבטיחו עוד יותר מסע שהוא מסע ולא טיול שנתי... מצטערת על החפירה
מקווה שלפחות עזרתי

michalrz

New member
בהחלטטט כן

אני יצאתי השנה במסגרת הבית ספרית לפולין.. ואם היתה לי האפשרות לעבור את המסע עוד פעם הייתי חוזרת אליו מיד. אני חושבת שהמסע הוא חוויה מדהימה ויוצאת דופן. וכל פעם זה דבר שונה. בפעם הזו תעבור מסע שונה, עם אנשים שונים ותכנים שונים. מעטים האנשים שנתנה להם ההזדמנות לעבור את זה פעמיים....:):) לפי דעתי - חד משמעית כןןןןן חחח **תוכן הודעה זו מנוסח בלשון זכר אך מיועד לשני המינים** מיכל

לא קראתי את הודעה שלך ולא את השרשור ו..

יש לי רק דבר אחד להגיד לך..תצא תצא ועוד פעם תצא חוויות שהיו לך במסע הראשון יהיו שונות מהמסע השני. וחוץ מזה מה אתה חושב יותר מדי יש לך אפשרות סע..ואומרת את זה אחת שהייתה מרחק נגיעה מהמשלחת הצבאית.

חייםלוי

Member
מנהל
אם הפן הכספי פחות חשוב כדאי לצאת

מסע לפולין אינו טיול שנתי ואני מקווה שמי שעורך את ההדרכות לפני ישכיל להעמיד על ההבדלים המהותיים בין שני הדברים. אם בוחרים בקפידה את התלמידים שיצאו החווייה שתהיה לך תהיה גדולה. אני מניח, גם, שהמסלול לא בדיוק זהה לזה שבתנועה, כך שלומדים עוד פרטים ומקבלים עוד זוית שלא מקבלים במסע שהיה עם התנועה. כמובן שצריך מאד להקפיד וזה צריכים לעשות ההנהלה והמורים שזה באמת לא יהיה טיול לחו"ל כי אם מסע בעל ערך.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifפעם שניה

אני כמעט יצאתי גם בפעם השניה, ואז החלטתי שהספיקה לי פעם אחת כדי להתחבר לנושא ולזכור ולכאוב.. זה תלוי בהרגשה שלך. עוד לא מיצית
צאי שוב..

למעלה