לצוות האתר- שבחים על הסקר החדש

לצוות האתר- שבחים על הסקר החדש

צוות האתר התנועתי שלום רב, רציתי רק לברך אתכם על שינוי מבורך במדיניות הסקרים שלכם. סופסוף רואים התחלה של מגמה של סקרים ענייניים שניתן גם להפיק מהם לקחים על התנועה ועל הדיעות של חניכיה לגביה. אני כמובן מדבר על הסקר החדש שבאתר התנועה המדבר על "מה לדעתך הכי חשוב שהתנועה תעשה?". ובכל זאת, טיפה ביקורת גם על הסקר הזה (כי אני חייב, אתם יודעים), הוא בהחלט טוב כהתחלה של מגמה חדשה ומוצלחת, אבל הוא מפוזר מאוד, נורא באויר. אם הייתם לוקחים את הסוג הזה של סקר וממקדים אותו לנושא מסויים, אז גם היה אפשר להפיק ממנו לקחים, והוא באמת היה עוזר בלכוון את התנועה כרוח חניכיה, ובעצם להחזיר את ההנהגה של התנועה בחזרה לקינים. ואני מקוה שזאת גם אחת מהמטרות שלכם, ושלא רק אני חושב שכך צריך להיות. בברכת עלו והגשימו, רועי שביט.

חצי מסכים

מר שביט, או רועי, קודם כל מה שלומך בימים אלו ? דבר שני אני מסכים שהסקר הזה הוא השתפרות מהסקרים נוסח "האם את רוצה את בריטני ספירס בקן שלך ?". אבל עדיין זה לא יוביל לשום החזרת התנועה לידי החניכים. סקרים הם כלי גרוע מאוד לקביעת עמדה, הם כמו משאל עם בפעמים רבות תלויים מאוד בניסוח, ניקח לדוגמא, אם אלף אלפי הבדלות את האנשלוס, סיפוח אוסטריה לגרמניה הנאצית ע"י משאל עם, עצם הניסוח קבע את התשובה וכך גם לגבי כל סקר שהוא. אם אנחנו באמת רוצים " לכוון את התנועה שרוח חניכיה, ובעצם להחזיר את ההנהגה של התנועה בחזרה לקינים." כפי שאמרת שאתה בעצך אמרת, אז כפי שאני רואה זאת אלינו לעשות זאת בשימת דגש על הקמת מוסדות דמוקרטים מנהיגים של החניכים בתנועה - דהיינו מוסדות חניכים. כלומר, במילים אחרות ע"י מועצות קן, מועצות מחוז, נשיאויות חניכים, מזכירויות (כמו זה שתארך ב25-26 ברביד, שדאגתם שיגיעו מהקן שלכם 3-4 נציגים נכון ?) מועצות תנועה, ועידות וכל מה שנלווה לאלו. לכן אני חוזר שנית, כבר בחרת נציגים למזכירות ? מועצת הקן פועלת ? (אתה יודע בתור הקן השני בתנועה - מיד אחרי כפ"ס ישן - (בגילו) אתה צריך להיוץ דוגמא בלה בלה בלה בלה בלה.). ולכל מי שהוא לא רועי שביט, מועצת קן כבר יש לכם ? נציגים למזכירות כבר בחרתם ? אם לא אני מציע לעשות אספת בוגרת ביום רביעי, כן הזה, שתבחר את הנציגים ותקים את מועצת הקן. באהבה לרועי, עמיר שורץ-אייזלר גרעין צוחק, קן כפ"ס ישן אמפריה (לפחות הוא היה ב-1924)

שורץ- מסכים איתך לגמרי

עמיר שורץ יקירי, שלומי מצויין, ותודה שהתעניינת. בקשר להחזרת ההנהגה לקינים- ברור שאני חושב שנחוצה רשת של מוסדות חניכים שיתנו לגיטימציה אחד לשני, ואת נושא זה אף ניסינו, עומר שדמי ואנוכי, להעלות לדיון כאן בפורום, אך לצערי ניסיון זה די נכשל. ובכן, כוונתי בענין התשבוחות לסקר הייתה בסך הכל להגיד כל הכבוד לצוות האתר על כך שסופסוף פירסמו סקר שאפשר להבין ממנו את דעת הקהל של חניכי התנועה באמת, ובצורה יותר עניינית. ברור שהסקר לא מנוסח בצורה טובה, ולדעתי הוא פשוט פחות מדיי ממוקד, אך ישנה התחלה של מגמה חיובית. ובקשר למזכירות הנוכחית, שהיא דבר מבורך לכל הדיעות, אני אישית לא אוכל לכבדה בנוכחותי, כי יש לי בחינת בגרות בהיסטוריה ב-27.1, אבל אני מקווה מאוד שקיני יוכל להעמיד למזכירות 3-4 נציגים. ודבר אחרון, שכבר דיברנו עליו פעמים רבות בעבר, וחשבתי שהפנמת אותו אך התברר לי שלא- הקן שלי, קן פ"ת מרכז, או יותר נכון "סניף הס" באותם ימים, היה הקן הראשון בתנועה, ולא השני! לעומת זאת, קינך, קן כפ"ס ישן, שאין לי מושג איך קראו לו אז, היה הקן השני בתנועה. וזהו. בברכת יום שמח, מלא יצירה, וגדוש בהגשמה עצמית, רועי שביט קן פ"ת מרכז.

שורץ- מסכים איתך לגמרי

עמיר שורץ יקירי, שלומי מצויין, ותודה שהתעניינת. בקשר להחזרת ההנהגה לקינים- ברור שאני חושב שנחוצה רשת של מוסדות חניכים שיתנו לגיטימציה אחד לשני, ואת נושא זה אף ניסינו, עומר שדמי ואנוכי, להעלות לדיון כאן בפורום, אך לצערי ניסיון זה די נכשל. ובכן, כוונתי בענין התשבוחות לסקר הייתה בסך הכל להגיד כל הכבוד לצוות האתר על כך שסופסוף פירסמו סקר שאפשר להבין ממנו את דעת הקהל של חניכי התנועה באמת, ובצורה יותר עניינית. ברור שהסקר לא מנוסח בצורה טובה, ולדעתי הוא פשוט פחות מדיי ממוקד, אך ישנה התחלה של מגמה חיובית. ובקשר למזכירות הנוכחית, שהיא דבר מבורך לכל הדיעות, אני אישית לא אוכל לכבדה בנוכחותי, כי יש לי בחינת בגרות בהיסטוריה ב-27.1, אבל אני מקווה מאוד שקיני יוכל להעמיד למזכירות 3-4 נציגים. ודבר אחרון, שכבר דיברנו עליו פעמים רבות בעבר, וחשבתי שהפנמת אותו אך התברר לי שלא- הקן שלי, קן פ"ת מרכז, או יותר נכון "סניף הס" באותם ימים, היה הקן הראשון בתנועה, ולא השני! לעומת זאת, קינך, קן כפ"ס ישן, שאין לי מושג איך קראו לו אז, היה הקן השני בתנועה. וזהו. בברכת יום שמח, מלא יצירה, וגדוש בהגשמה עצמית, רועי שביט קן פ"ת מרכז.

טעות חביבי היקר

מסתבר שאינך מבין נכון את ההיסטוריה, קושקוש. קנך הקטן או יותר נכון סניף הס אינו הסניף הראשון בתנועת הנוער העובד. יחד איתו וקדם לו בלפחות 25 דקות היה קן כפ"ס ישן, או יותר נכון לומר סניף כפר סבא של הסתדרות הנוער העובד. ולכן אל אף שאינך מודה באמת הזאת אשר זקן קני גדול יותר מזקן קנך זוהי האמת, ללא עורערין. ואף אני בטוח שמזכ"ל הסתדרות הנוער העובד מלפני ימבא שנים, זה שהיה גם רכז סניפי פתח תקווה (כשהיו בערך 200 מהם), יסכים שהקן שלי קדם לשלך. סניף כפר-סבא אמפריה. עלה והגשם שורץ

למעלה