לצורך רווח מירידה, למכור פוט או לקנות פוט ?

Deutsche Bank

New member
לצורך רווח מירידה, למכור פוט או לקנות פוט ?

אני מנסה להבין בעצמי (בלי קורסים) אסטרטגיות באופציות. כתבתי לעצמי תמצית. אכתוב אותו במסגרת גרשיים, תקראו, תבינו, ואז אשאל מה אני רק רוצה לדעת. "א' קנה אג"ח בריבית קבועה, לכן הוא יודע כמה כסף יקבל בעוד 5 שנים כי הסכום המגיע לו מוסכם מראש, אבל א' לא יודע כמה ייצטרך להחזיר חוב כי החוב הוא בריבית משתנה. א' הוא בשורט על הריבית כי ככל שהריבית המשתנה תרד הוא ירוויח (הוא מחזיר חוב בריבית משתנה). האינטרס של א' הוא שהריבית המשתנה תרד, והוא יכול למנף אינטרס זה על ידי ______ אופציית פוט על הריבית (כתיבת/קניית; אני לא יודע מבין שתי האפשרויות היא הנכונה). ב' קנה אג"ח בריבית משתנה, לכן הוא לא יודע כמה כסף יקבל בעוד 5 שנים, אבל ב' יודע כמה ייצטרך להחזיר חוב כי החוב הוא בריבית קבועה מוסכמת. ב' הוא לונג על הריבית כי ככל שהריבית המשתנה תעלה הוא ירוויח (הוא מקבל במשתנה). האינטרס של ב' הוא שהריבית המשתנה תעלה, והוא יכול למנף אינטרס זה על ידי קניית אופציית קול על הריבית" בתוך הסוגריים, כתבתי בהדגשה (כתיבת/קניית) כי אני לא יודע לבחור מה נכון; או ש- א' ממנף את האינטרס שלו שנכס הבסיס יירד (הריבית) בכתיבת אופציית פוט או בקניית אופציית פוט. ואני רוצה לשאול, אם צריך לבחור בין: 1. כתיבת אופציית פוט לבין 2. קניית אופציית פוט אז מה הנכון כדי ש- א' ימנף את האינטרס שלו שרוצה כל כך שנכס הבסיס המשתנה (הריבית המשתנה) יירד בערכו כדי להרוויח מהירדה יותר ויותר, ולצורך אינטרס זה א' צריך לעשות משהו עם פוט (או לכתוב פוט או לקנות פוט). האם כדי ש- א' ירוויח מזה שנכס הבסיס המשתנה (הריבית המשתנה) יירד בערכו, עליו לכתוב פוט או שעליו לקנות פוט ?

קניית

פיייייי כמה חפרת כדי להרוויח מירידה האסטרטגיה היא לקנות פוט ו/או למכור קול כדי להרוויח מעליה האסטרטגיה היא למכור פוט ו/או לקנות קול

Deutsche Bank

New member
אז עם פוט

מי שקונה פוט ירוויח מירידת ערך הבסיס, והפוך ממנו הוא מי שימכור פוט כי מוכר הפוט ירוויח מעליית ערך הבסיס ?

Deutsche Bank

New member
הבנתי כעת, ותודה, יש לי שאלה נוספת ברשותכם

דיברתי פעם עם עורך דין שמלמד נגזרים, שאפשר ליצור לונג-פורוורד באמצעות רכישת קול + כתיבת פוט, כאשר גם הקול (לונג-קול) וגם מכירת הפוט (שורט-פוט) באותו מחיר מימוש. ואז הוא אמר שאם נכס הבסיס מתחיל לעלות, אז אופציית הקול עולה בהתאם לעליית ה SPOT בשוק העולה, ובהתאם יש לי רווח מאופציית הקול שקניתי (זה מובן לי היטב). אבל הוא אמר שבמקביל יש לי הפסד בהתאם לעליית ה SPOT בגלל שכתבתי את הפוט (וזה לא מובן לי כי לי ידוע שמי שכתב פוט דווקא מרוויח בשוק עולה, והנה המומחה אמר את ההיפך). עוד הוא הוסיף, שאם מחברים את שניהם ביחד מקבלים קו ישר. אודה לכם, אם תבהירו לי למה הוא התכוון.

אם מחברים את שניהם באמת יוצא קו ישר

כך זה נראה על הציר. בכל פקיעה מעל מחיר המימוש שלנו, אנחנו מרוויחים מצד אחד את ע"י הקול, ולא מפסידים ע"י הפוט. בקשר להפסד מכתיבת הפוט, או שלא הבנת אותו, או שהוא התבלבל.

למעלה