לציון 40 שנה לפסטיבל ההיסטורי שהתחיל הכל...

flowerboy69

New member
לציון 40 שנה לפסטיבל ההיסטורי שהתחיל הכל...

מזמן לא כתבתי קצת ויש מה לכתוב אז נתחיל מהר כי the time is gone the song is over... היום ממש לפני 40 שנה התרחש מה שנחשב לפסטיבל המוזיקה הגדול הראשון-מונטריי פופ פסטיבל. הוא התקיים על פני 3 ימים-16-18/6/67 והופיעו בו מיטב הגדולים כמו גניס גופלין סימון וגרנפונקל המי גימי הנדריקס ועוד ועוד... לרגל העינין יצא(מחדש) דיסק כפול המתאר קטעים מאותו אירוע.ממש היום קיבלתי אותו ואומנם אין שם פלויד אבל זה הרקע של התקופה וההכנה למה שעתיד לבוא...הקלטות מדהימות באחד האלבומים הכי טובים ששמעתי בשנים האחרונות מומלץ ביותר עד חובה.אה זה גם יצא בקופסא של 3 דיוידי... נעבור לפלויד. קיבלתי את ההוצאה של picnic בדיסק.התלבטתי מה לאמר עליו כי את הדיסק הראשון לא ככ אהבתי אבל אחרי הדיסק השני המעולה הוא מומלץ בחום.emi הרחיבו את ההקלטות ומעבר לשירים המקוריים מהתקליט הוסיפו שירים נוספים לכל אומן.לפלויד יש שם את embryo ואת carful with that axe לווטרס יש שיר מתוך התקליט the body ולסיד יש 2 שירים octopus ו baby lemonade לצידם יש שירים של הרבה אומנים אחרים דיפ פרפל ברקלי גימס ארבסט רוי הרפר ואחרים.לאלבום מצורפת חוברת שמספרת על כל אומן כשלפלויד יש את החלק הכי מרכזי מה גם שמצויין שם שהפלויד היו הדבר הכי גדול שהלייבל יכל לחלום עליו...מזכירים גם את מותו של סיד בחלק שמספר עליו... 2 ספרים חדשים יצאו והגיעו-הראשון taken by storm הינו הספר החדש של סטורם טורגרסון בו הוא מראה עטיפות של אלבומים שהוא עיצב ללהקות ובין לבין מספר על תהליך העבודה שלו ועל האומנות בכלל.סטורם מתיחס לפלויד כדבר העיקרי שלו ואת רוב הדוגמאות שהוא מביא לתהליכי העבודה שלו הוא מביא מהם.הוא מספר למשל שלדיויזן בל הוא עיצב 2 עטיפות-אחת עם הפנים מאבן ואחת עם הפנים מברזל.הפלויד אהבו את שניהם ומכאן הוחלט שהם ישתמשו בשניהם על מדיות שונות-אחד לדיסק ואחד לתקליט...הוא גם מראה את מבנה העבודה עד שהוא הגיע לצורה הסופית של הפנים האלה...מעניין... הוא מדבר על העטיפה של התקליט madcap של סיד ומספר שסיד צבע את הרצפה במיוחד לצורך צילומים...מה שדיי מוזר כי ממה שזכור לי הצילום והעטיפה הם של מייק רוק והציור על הרצפה לא היה כלל קשור לצילומים אלא סתם עוד משהו של סיד...בכל מקרה.הוא אומר שבזמן הכנת הספר הודיעו לו שסיד נפטר.הוא אומר שהוא אהב אותו מאוד ולא יכול לדבר עליו ועל הדברים שקרו בזמנו... בסך הכל ספר נחמד אם כי לאוהבי הפלויד עדיף בהרבה הספר mind over matter שעוסר רק בפלויד...אה.אגב גם העטיפות שהוא עשה לאתניקס מוזכרות שם... ספר נוסף הוא של guy pratt.הספר הוא המשך להופעות שהוא עשה בשנה האחרונה בהם הוא מדבר על מוזיקה על אומנים שעבד איתם ועל דברים נוספים...ספר נחמד... לווטרס יוצא סינגל 12"-הראשון מאז שנת 92-של השיר החדש שלו hello i love you הסינגל יצא במהדורה של 750 עותקים בלבד בתקליט צבעוני ותקליט רב צבעים-מכל אחד מ2 הסוגים 750 עותקים.הם נמכרו במכירה מוקדמת וכל המלאי חוסל תוך פחות משבוע!אני משער שזה בעיקר בגלל שווטרס מופיע והכל חי כי אחרת הקצב נראה לי היה שונה...בכל אופן בגלל הביקוש הוסיפו גרסה נוספת ואחרונה בתקליט שחור רגיל שגם הוא מוצע ב750 עותקים במכירה מוקדמת...זה אמור לצאת ב2.7 אז מי שרוצה להוסיף פריט כזה לארון זה הזמן...אני קצת איחרתי את המועד אבל לשמחתי יש לי קשרים...אז העתק מכל סוג מובטח לעבדכם הנאמן...:) עוד ספר!-בגרמניה יוצא בקרוב ספר חדש שהוא גרסה מחודשת לספר madcap ההיסטורי שיצא בקופסאת פרומו בתחילת שנות ה90 וחודש בצורה מפוארת על ידי חברת גנסיס לפני כמה שנים.הספר ההוא יצא ב900 עותקים והיה יקר מאוד והספר החדש יאפשר לכולם לרכוש אותו ולראות את התמונות של סיד וחברתו האסקימוסית דאז שצילם מייק רוק.הספר יוצא בגרמניה אך ייצא יותר מאוחר גם באנגליה וארצות הברית. סדרת דיוידיים חדשים(בוטלגים) יצאה לאספנים.הסדרה מרכזת כל מיני דברים שהיו לאחרונה כמו כל מיני הופעות של גילמור בתוכניות שונות בשנה האחרונה הופעות של ווטרס קטעים נדירים שגילו לאחרונה ועוד.כמובן שחס ולהשיג זאת כי זה לא רשמי ואסור וגם היום ביוטוב יש ככ הרבה דברים אבל אני תמיד נהנה מלראות דברים בנוחות בדיוידי שלי עם המערכת שלי אז גם זה יגיע מתי שהוא ואספר מה הולך שם-הבנתי שיש המון דברים באמת טובים... בהקשר לזה-פורסם באינטרנט עוד קטע מהדיוידי החדש הצפוי של גילמור-בו רואים ראיון איתו כמו גם קטעים מכל מיני שירים מההופעה.זה יהיה דיוידי ענק... עוד דבר קטן למי שהגיע עד פה-דיסק בביוגרפי חדש ייצא על הפלויד-זה דיסק אודיו עם קריין שמספר על הלהקה והכל.פרטים יהיו בהמשך. שאלות?דעות? flowerboy69 ליאור

flowerboy69

New member
משהו נוסף מעניין

הכרתי במקרה מישהו מאנגליה שהוא גם אספן ואוהב את הפלויד עוד משנות השישים...הוא היה בהופעות כולל כמה של החומה... הוא וחבר שלו בנו אולפן והוציעו עכשיו דיסק tribute לפלויד עם גרסאות משלהם לשירים הישנים.התחלנו לדבר והתידדנו והוא נתן לי את הדיסק החדש מתנה והזמין אותי לאנגליה.הוא אמר שיש לו קשרים בתחום המוזיקה והוא מתכנן פגישה עם גילמור אז ביקשתי שיכלול אותי...נראה מה יהיה...

flowerboy69

New member
חח...אני ככ מקווה שזה יקרה...

אמרתי לו שאני רוצה לבוא לאנגליה בסוף השנה...נראה מה הוא יצליח לעשות...הוא סיפר שהוא עובד עם כל מיני אנשים הקשורים לפלויד וללהקות tribute שלהם...

The Walrus

New member
אני מאוד הייתי רוצה את הספר של תורגרסון

דווקא בגלל שהוא לא עוסק רק בפלויד. אני מאוד אוהב את הסגנון שלו ואת העטיפות שהוא עושה, והייתי רוצה לראות עוד דברים, מעבר לפלויד...

למעלה