קובה צמחונית
לפני הכל 2 כוסות סולת כפית מלח להוסיף מים לבחוש הייטב לקבלת בצק ולהשאיר בצד ל1/4 שעה לפחות
5 בטטות בינוניות
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
10 טיפות רוטב חריף FRANKS לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה ו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק
את הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלק וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן
הרוטב
בצל גדול קצוץ דק
כ1 קילו בטטות מנוקים וחתוכים לקוביות
צרור נענע טריה (ממליץ לכולם לגדל נענה למי שאין גינה באדנית על אדן החלון)
כפית מלח לימון(במקום מלח לימון ניתן לשים מיץ לימון בכמויות קטנות יחד עם הסילאן לקבלת הטעם הרצוי)
2 כפיות סוכר(במקום סוכר ניתן לשים סילאן בערך 4 כפות)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
מחממים את השמן בסיר כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל וכ7 גבעולי נענעה ולאחר כ3 דקות מוסיפים את הבטטות
והכל תוך כידי בחישה נותנים לבטטות להתרכך מעט ומוסיפים את המלח ואת רסק העגבניות בוחשים ומוסיפים כ4 כוסות מים חמים
ממשיכים לבחוש כדקה
מוסיפים את מלח הלימון והסוכר וטועמים כל אחד עכשיו יתקן את התיבול כדי לקבל את הטעם החמוץ מתוק כפי שהוא אוהב
מי שלא אוהב להתעסק עם מלח לימון שיתחיל ב1/4 כוס מיץ לימון טרי ויתקן לפי טעמו.
מוסיפים למרק עו מספר עלים של נענעה ונותנים להיתבשל על אש קטנה כ1/4 שעה
באותו הזמן מכינים ליד הכיריים את המילוי את בצק הסולת וקערת מים
מרטיבים את כפות הידיים לוקחים בצק בגודל כדור פינק פונק משטחים על האצבעות של יד ימין לוקחים ביד שמאל מהמילוי כמות של מילוי בגודל של זית גדול מניחים במרכז הבצק הפרוס הופכים את היד כך שאנו לוחצים על המילוי מלמטה כלפי הבצק מותחים את הבצק בעדינות שיכסה את המילוי וסוגרים את קצוות הבצק ומקבלים כדור יפה ממולא אני נתתי לו צורה אליפטית כדי להבדיל בין כדור קובה בשרי וצמחוני
ןשמים בתוך המרק וכך ממשיכים עד אשר כל הקובות בסיר לפי הכמות שאתם צריכים מרימם את הסיר ומנענים כדי שהקובות ישקעו ויכוסו ברוטב
מבשלים עוד כ1/2 שעה
ניתן לחלק את הבטטות חצי בטטות וחצי דלעת גם למילוי וגם למרק
כל טוב
ןשימרו על הבריאות
פוקסי