לצמחונים סיכוי גבוה לחלות באלצהיימר

Neta558

New member
לצמחונים סיכוי גבוה לחלות באלצהיימר

התפרסם היום מחקר שמנסה להצביע על קשר בין רמת B12 נמוכה למחלה אחץ, שכחתי את שמה...משהו עם א´.. אז המחקר הזה טוען שאם אין לך מספיק...נו, הויטמין הזה, איך קוראים לו? אז יקרה לך שמהו רע, אני לא זוכרת בדיוק מה, תנו לי רגע להיזכר... בקיצור, דיברו על משהו ברדיו. לא יודעת למה כתבתי את זה כאן, נדמה יל שזה היה קשור, אני כבר לא זוכרת בדיוק למה. רגע, מה היה קשור? מה? "בההה". אלון - הרחבה בבקשה

וכמו שאמא שלי אומרת

"אתה צריך להיזהר מאוד, כי לצמחונים יש בעייה של B12, וזה גם יכול לגרום לבעיות נפשיות. כך שאם תקום בבוקר ותחשוב שאתה קיפוד- תאכל מהר סטייק..." מחסור בB12 יכול לגרום להרבה בעיות. מומלץ להיזהר.

../images/Emo13.gif

מה שמרגיז אותי זה ההצגה המגמתית - במקום להגיד שקיים יחס הפוך בין הימצאות בי-12 בדם לבין סיכוי לחלות באלצהיימר. אומרים שלצמחונים יש סיכוי גדול יותר לחלות באלצהיימר. מעצבן אותי שהמחקרים המצביעים על יחס ישר בין צריכת מוצרים מן החי לבין הגורמים העיקריים לתמותה בעולם המערבי - אינם מתפרסמים בכזה היקף, או לפחות לא יצא לי לשמוע. בכל מקרה, זה מלמד אותנו כמה חשוב לדאוג למקור אמין של בי-12. אני אישית לא מסתמך על אכילת מאכלים מעושרים ולוקח כל בוקר כדור של 100 מק"ג בי-12.

דורון ק

New member
נכון../images/Emo45.gif

דרך אגב,זה לא מחקר "דרמטי מהיום". זה ידוע כבר הרבה זמן שמחסור בויטמין B12 יכול לגרום לבעיות כאלו. דרך אגב,כמה מחקרים קטנים הראו דווקא קורולציה הפוכה,הנה אחד מהם שפורסם ב"נוירואפידמיולוגיה": Neuroepidemiology 1993;12(1):28-36 The incidence of dementia and intake of animal products: preliminary findings from the Adventist Health Study. Giem P, Beeson WL, Fraser GE. Department of Preventive Medicine, School of Medicine, Loma Linda University, CA 92350. We investigated the relationship between animal product consumption and evidence of dementia in two cohort substudies. The first enrolled 272 California residents matched for age, sex, and zip code (1 vegan, 1 lacto-ovo-vegetarian, and 2 ´heavy´ meat eaters in each of 68 quartets). This design ensured a wide range of dietary exposure. The second included 2,984 unmatched subjects who resided within the Loma Linda, California area. All subjects were enrolled in the Adventist Health Study. The matched subjects who ate meat (including poultry and fish) were more than twice as likely to become demented as their vegetarian counterparts (relative risk 2.18, p = 0.065) and the discrepancy was further widened (relative risk 2.99, p = 0.048) when past meat consumption was taken into account. There was no obvious explanation for the difference between the two substudies, although the power of the unmatched sub-study to detect an effect of ´heavy´ meat consumption was unexpectedly limited. There was a trend towards delayed onset of dementia in vegetarians in both substudies.

CowLover

New member
שאת אומרת "רדיו"...

את מתכוונת אלינו? כי הידיעה שאנחנו פירסמנו לא אמרה כזה דבר.... הידיעה שלנו הייתה: מחסור בוויטמין B12 – מכת מדינה על-פי סקר חדש שערך משרד הבריאות עולה כי שליש מהציבור בישראל סובל ממחסור בוויטמין B12. בכתבה שפורסמה השבוע במעריב מנמק משרד הבריאות את המחסור בכך שהישראלים "לא אוכלים מספיק בשר", טענה הסותרת את נתוני הצריכה. היות שמחסור בוויטמין הוא מסוכן, והוא מקושר למחלות לב, לבעיות זיכרון, לפגיעה במערכת העצבים, לאנמיה ולאחרונה גם למחלות נפש, מגבשים במשרד הבריאות תקנה שתחייב את המאפיות בישראל להוסיף B12 ללחם.

CowLover

New member
איך נעלבתי....../images/Emo8.gif

אז על איזה תוכנית כן דיברת נטע?

דורון ק

New member
אז מה הם מנסים להגיד כאן?

שפילים ורודים עם חוטיני לא מציצים מהחלון!?
שאנשים לא מתעוררים לפעמים כקיפודים!?
שאנשים לא מרמים בדמקה!?
שאין חיות פיברגלס!?
שאין פרי וג****!?
צמחונים ואלצהיימר,חה!מווווו!בעעעע!
מה הם חושבים פה,שהכל המצאות!?
האנשים הטיפשים אוכלי הבשר האלו השתגעו לגמרי!

guruyaya

New member
רגע

מי הוציא את המחקר הזה? מה הייתה מתודת המחקר? מי שלח את המחקר לפירסום?

דורון ק

New member
ואם זה אכן המחקר המדובר

תשובות לשאלותייך: המחלקה לניורולוגיה בביה"ס לרפואה של אוניברסיטת בוסטון. 1092 אנשים גויסו ממחקר ה-Framingham Study. נמצא קשר חזק בין רמות ההומוציסטאין בפלסמה להתפתחות מחלת אלצייהמר. פורסם ב- New England Journal of Medicine.

דורון ק

New member
מוזר../images/Emo63.gif

לא ראיתי שום מחקר משבדיה שפורסם לאחרונה בנושא...אולם כמה וכמה מחקרים בנושא אכן נערכו בשבדיה. ואומנם זה לא מחקר מ"עכשיו" אבל אולי הם מתכוונים לזה!? דרך אגב מה שיותר מעניין כאן זה: האם תוסף של ויטמין B12(ביחד עם עוד נוטריאנטים רלוונטים) עשוי לעכב התפתחות AD? והאם תיסוף יכול לעזור לאנשים עם AD? ולזה עדיין אין תשובות ברורות,אבל זה בהחלט נושא מעניין ששווה לחקור אותו. למי שזה מעניין אותו-הנה היפותיזה בנושא.

למעלה