לצמחונים קציצות מעולות והכי טעימות :

ויוי 25

Well-known member
המצרכים הדרושים ל-20 קציצות :
כוס אחת קינואה מבושלת .
כוס שקדים טחונים בבלנדר למרקם דק מאוד , (או קמח שקדים קנוי מבית-טבע.)
1 קישוא מגורד (רצוי במגרדת מעבד- המזון ,(או בפומפייה ידינית.)
1 גזר מגורד.
לערבב בקערה את הקינואה הבושלת עם הירקות המגורדים,
להוסיף חצי כפית מלח,מעט פלפל שחור,ולטעום טיפה ולתבל עוד במידה ונדרש,
1 בצל בינוני לקצוץ דק,ולהזהיב במחבת ב-2 כפות שמן ולקלף 3 שיני שום פרוסים .
להוסיף לתערובת הירקות המגורדים -3 ביצים לערבב,
להוסיף את הבצל המוזהב , שבמחבת והשום הקצוץ, ולצקת לקערת הירקות והקינואה המבושלת.
הכנת הקציצות:
למחבת גדולה נון -סטיק - לצקת 1/4 כוס שמן -זית ולחמם 2 דקות על אש בינונית,
להרטיב מעט את כפות הידיים כדי שיהיו לחות, וליצור מהתערובת שבקערה קציצות, ובעזרת כף להעביר בזהירות קציצה אחר קציצה - אל מחבת השמן החם.
לאחר דקה טיגון מנמיכים ללהבה הקטנה, ולאחר 3 -4 דקות הקציצות מזהיבות-
ובכף הטיגון להפוך לצד השני לעוד -3 דקות - עד להזהבה .

בינתיים ,,,
להכין משטח עם מגבת-נייר ועליה להניח את הקציצות ל-5 דקות , לספיגת
השמן המיותר. לצנן מעט -ולהנות מהטעם הנפלא והכל כך טעים !!!
******************************************************
למי שטרם הכין קינואה : ישנם 2 סוגי קינואה אדומה ולבנה,שניהם טובים ומומלצים.
במידה ואם אין לכם קינואה מבושלת ומוכנה לקציצות,כך תכינו:
שימו כוס אחת מלאה קינואה בסיר להוסיף 1/2 2כוסות מים רותחים -וחצי כפית מלח,ולכסות את הסיר במכסה,ולבשל על אש גבוהה 3 דקות ,
לאחר מכן, ולהנמיך ללהבה הכי קטנה, ולבשל כ-35 דקות עד שמתרכך.
בסיר המכוסה יש להשאיר מרווח בין המכסה למהסיר- ליציאת האדים בעת הבישול,
לבשל ולבדוק לאחר רבע שעה ,ולהמשיך לבשל עד שמתרכך,
לאחר שהקינואה התרככה לכבות את האש ולהשאיר מכוסה במכסה ללא אש,
לעוד 10 דקות .
לאחר מכן, להסיר את המכסה ולערבב במזלג כדי שיהיה מרקם אוורירי .
כעת הקינואה מוכנה ומומלץ להכין את קציצות הקינואה המופלאות הנ"ל -
להנאת כול המשפחה וגם למי שאוכל צמחוני ולילדים שבחבורה,
וכולם מאוד יהנו.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה