המתכון מתאים בעיקר לסוכרת מסוג-1 בעת שרמת -הסוכר בירידה ומאוד נמוכה.
המצרכים הדרושים לקציצות :
כוס אחת קינואה מבושלת .
1 כוס שקדים טחונים בבלנדר למרקם דק מאוד , (או קמח שקדים קנוי מבית-טבע.)
1 קישוא מגורד (רצוי במגרדת מעבד- המזון ,(או בפומפייה ידינית.)
1 גזר מגורד.
1/2 בצל קצוץ.
ההכנה:
1) לערבב בקערה את הקינואה המבושלת עם הירקות המגורדים, ולהוסיף חצי כפית מלח,
מעט פלפל שחור,ולטעום ולתבל לפי הצורך לפי טעמכם.(אפשר מעט אבקת צ'ילי,כמון.)
ולהוסיף -2 ביצים עם מעט כורכום ולערבב היטב.
3) להכנת הקציצות ,(הכמות ל 10 - 12 קציצות (תלוי כמובן בגודל הקציצות שתכינו.)
יש לחמם מראש את התנור ל-190 מעלות חום.
להכין תבנית עם ניר -אפייה ולהבריש 2 כפות שמן זית.
תחילה יש להרטיב מעט את כפות הידיים כדי שיהיו לחות, וליצור מהתערובת שבקערה
קציצות, ולהניח אותם בתבנית עם ניר -האפייה המשומן.
לאחר כ -20 -25 דקות דקות הקציצות משחימות מעט - ואז להפוך לצד השני,
ל -15 דקות בערך -או עד שהקציצות ישחימו.
לצנן מעט -ולהינות מהטעם הנפלא והכל כך טעים !!!
_______________________________________________________________________________
למי שטרם הכין קינואה :
ישנם 2 סוגי קינואה : אדומה ולבנה,שניהם טובים ומומלצים.
במידה ואם אין לכם קינואה מבושלת ומוכנה לקציצות, כך תכינו:
תחילה יש להשרות את הקינואה במשך חצי שעה בסיר מלא מים,
ולאחר מכן,לסנן במסננת.
בישול הקינואה:
לאחר השריית הקינואה והסינון ,שימו כוס אחת מלאה קינואה בסיר ,עם 2 כוסות מים רותחים,
ועם 1/2 כפית מלח.
לכסות את הסיר במכסה,ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה כ- 3 דקות, ולהנמיך ללהבה קטנה,
ולבדוק שהמים מבעבעים כול הזמן בסיר בעת הבישול.
יש להשאיר מרווח קטן בין המכסה לסיר- ליציאת האדים בעת הבישול,
זמן הבישול בסיר מכוסה כ-35 דקות עד שמתרכך.
לאחר שהקינואה התרככה לכבות את האש, ולהשאיר בסיר מכוסה במכסה -לעוד 10 דקות
ללא אש, ולאחר מכן להסיר את המכסה ולערבב במזלג בכדי שיהיה מרקם אוורירי ,ולא ידבק לתחתית הסיר,לאחר צינון הקינואה אפשר להתחיל בהכנת הקציצות.
במידה ויישארו לכם קציצות - אפשר לשמור בכלי סגור היטב במקרר- עד 4 ימים,
ולפני הארוחה לחמם אותם 10 דקות בתנור-האפייה.
את קציצות -הקינואה המופלאות עם הירקות המגורדים ,אפשר לאכול כשהם חמימים ,או כשהם פושרים-בטמפרטורת החדר.
קציצות נפלאות טעימות וגם משביעות שמתאימות גם גם לאוכלים צימחוני -ואהובות גם על ילדים מעל לגיל 10.
ההכנה מאוד קלה -והקציצות מאוד וטעימות-וההצלחה מובטחת.
המצרכים הדרושים לקציצות :
כוס אחת קינואה מבושלת .
1 כוס שקדים טחונים בבלנדר למרקם דק מאוד , (או קמח שקדים קנוי מבית-טבע.)
1 קישוא מגורד (רצוי במגרדת מעבד- המזון ,(או בפומפייה ידינית.)
1 גזר מגורד.
1/2 בצל קצוץ.
ההכנה:
1) לערבב בקערה את הקינואה המבושלת עם הירקות המגורדים, ולהוסיף חצי כפית מלח,
מעט פלפל שחור,ולטעום ולתבל לפי הצורך לפי טעמכם.(אפשר מעט אבקת צ'ילי,כמון.)
ולהוסיף -2 ביצים עם מעט כורכום ולערבב היטב.
3) להכנת הקציצות ,(הכמות ל 10 - 12 קציצות (תלוי כמובן בגודל הקציצות שתכינו.)
יש לחמם מראש את התנור ל-190 מעלות חום.
להכין תבנית עם ניר -אפייה ולהבריש 2 כפות שמן זית.
תחילה יש להרטיב מעט את כפות הידיים כדי שיהיו לחות, וליצור מהתערובת שבקערה
קציצות, ולהניח אותם בתבנית עם ניר -האפייה המשומן.
לאחר כ -20 -25 דקות דקות הקציצות משחימות מעט - ואז להפוך לצד השני,
ל -15 דקות בערך -או עד שהקציצות ישחימו.
לצנן מעט -ולהינות מהטעם הנפלא והכל כך טעים !!!
_______________________________________________________________________________
למי שטרם הכין קינואה :
ישנם 2 סוגי קינואה : אדומה ולבנה,שניהם טובים ומומלצים.
במידה ואם אין לכם קינואה מבושלת ומוכנה לקציצות, כך תכינו:
תחילה יש להשרות את הקינואה במשך חצי שעה בסיר מלא מים,
ולאחר מכן,לסנן במסננת.
בישול הקינואה:
לאחר השריית הקינואה והסינון ,שימו כוס אחת מלאה קינואה בסיר ,עם 2 כוסות מים רותחים,
ועם 1/2 כפית מלח.
לכסות את הסיר במכסה,ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה כ- 3 דקות, ולהנמיך ללהבה קטנה,
ולבדוק שהמים מבעבעים כול הזמן בסיר בעת הבישול.
יש להשאיר מרווח קטן בין המכסה לסיר- ליציאת האדים בעת הבישול,
זמן הבישול בסיר מכוסה כ-35 דקות עד שמתרכך.
לאחר שהקינואה התרככה לכבות את האש, ולהשאיר בסיר מכוסה במכסה -לעוד 10 דקות
ללא אש, ולאחר מכן להסיר את המכסה ולערבב במזלג בכדי שיהיה מרקם אוורירי ,ולא ידבק לתחתית הסיר,לאחר צינון הקינואה אפשר להתחיל בהכנת הקציצות.
במידה ויישארו לכם קציצות - אפשר לשמור בכלי סגור היטב במקרר- עד 4 ימים,
ולפני הארוחה לחמם אותם 10 דקות בתנור-האפייה.
את קציצות -הקינואה המופלאות עם הירקות המגורדים ,אפשר לאכול כשהם חמימים ,או כשהם פושרים-בטמפרטורת החדר.
קציצות נפלאות טעימות וגם משביעות שמתאימות גם גם לאוכלים צימחוני -ואהובות גם על ילדים מעל לגיל 10.
ההכנה מאוד קלה -והקציצות מאוד וטעימות-וההצלחה מובטחת.
נערך לאחרונה ב: