לצערי אני חדשה כאן..בבקשה עזרו לי..

lalaליהי

New member
לצערי אני חדשה כאן..בבקשה עזרו לי..

השעה 4 לפנות בוקר כמעט ואני בהתקפי חרדה.. קצת על עצמי: אני בהריון חודש רביעי, בחופשת מולדת, בעיקרון גרה בהולנד. הגעתי לחופשה בארץ, כדי לחגוג את חתונתי, לעשות בדיקות הקשורות בהריון ולהיות עם המשפחה ועם החברים. ואז נפלה עלינו הפצצה: נודע שלאמא שלי יש סרטן הכבד. במשך שלושה חודשים היא התרוצצה בין רופאים שלא ידעו לפענח את הכתמים הגדולים על הכבד שלה, עד ששני פרופסורים אמרו שצריך לנתח, והיום בפגישה עם הכירורג, הנ"ל שם את כל הקלפים על השולחן. אמא בת 56, מצפה לנכד הראשון שלה, ופתאום הפצצה הזו..הניתוח אינו קל, וישנו אחוז תמותה גם בניתוח. ההתאוששות ממנו מאוד קשה. לא דובר על ביופסיה ולא דובר על הזרקת חומר מכווץ, כי הגידול גדול..רק לפתוח את הבטן...ולקוות שאפשר להסיר את הגידול, וששום דבר לא מסתתר מלמטה. אני לבד בארץ, בעלי חזר להולנד, הוא חייב לעבוד, ואני כאן, משותקת מחרדה, הדמעות מציפות, החיים עוברים לי כמו סרט נע, וזו לא קלישאה. אני לא יכולה לקחת כדורי הרגעה בגלל ההריון, ואני ממש עם דופק מהיר וקוצר נשימה. אלוהים..שמישהו יעזור לי...אני מרגישה כל כך אבודה....

מיליתו

New member
חרדות ולחץ

כל כך מוכר. יש דברים שאפשר לקחת נגד החרדות גם בהריון. תתיעצי עם גניקולוג. בטוח אפשר לקחת תמצית באך שנקראת רסקיו. זה טיפות טבעיות מפרחים שניתן לקנות בבית מרקחת. מאוד מפחיד לעבור עם אמא שלך את כל הדברים, אבל תשתדלי להיות איתה, ךתמוך ולתת כוח, עצם המעשים האלה יחזקו גם אותך. מעבר לכך, הגעת למקום הנכון לשפוך את הלב. כאן את יכולה לשתף בכל מה שמטריד אותך.

מלמלה

New member
תמציות בך - רעיון מצויין

כדאי לפנות למישהו המתמחה בהן שיתאים לך תמציות לטיפול בחרדה ופחד ישנן תמציות יחודיות והמחיר הוא כמו של הרסקיו אכן עברת אירועים מאוד דרסטיים בתקופה מאוד צרה הגעה לארץ, חתונה הריון ומחלתה של אמך כל אחד מהם לבדו והן ספק שכולם יחדיו זה מקור להתרגשות גדולה אולי כדאי לפנות לתמיכה מקצועית כל שהיא דרך קופת חולים והעובדת הסוציאלית שם בשבילך הרב אושר בחיים החדשים אותם את מצליחה והמון המון בריאות לאמך לך ולעובר שברחמך

lalaליהי

New member
תודה, אני אחרי ליל סיוטים..

כל הלילה לא עצמתי עין, מזלי שחברה טובה שלי היתה עירה וליד הטלפון, וכך במשך הלילה התקשרתי אליה כמה פעמים כשלא יכולתי לנשום מהתקפי החרדה, היא הדריכה אותי איך לנשום ושוחחה איתי...הייתי צריכה את זה, הרגשתי אבודה לבד בלילה..אמא הלכה לעבודה בבוקר, וביקשה שאבא ייקח אותה בחזרה מהעבודה...היא לא הפסיקה לבכות שם. כשהגיעה הביתה ומצאה אותי בוכה..היא התחילה לנחם אותי, ולהרגיע והתחננה בפניי שאגע ואהיה חזקה בשבילה ובשביל התינוק. תודה לכם על התמיכה, אני אתקשר גם לעו"ס, בשבילי, כי אמא כרגע לא מעונינת, היא לפני הניתוח, עוד 10 ימים, ולא רוצה עכשיו שיחות עם זרים.

lalaליהי

New member
עוד יום עובר..ואני חוששת מהלילה..

כולם אומרים שצריך להיות אופטימיים חזקים, אבל איך אפשר? שהכירורג שם הכל על השולחן, חד כתער..ניתוח בכבד, גידול שגודלו כ-25% משטחו של הכבד..ורק שיפתחו ייראו עד כמה הנזק..עומדים בפני הלא נודע...כל התסריטים רצים לי במוח, אני לא יודעת מאיפה לשאוב כוחות...והתינוק שלי בועט בבטני ומזכיר לי שאני גם צריכה לשמור עליו..

קודם כל כרגע

תעשי בשביל עצמך. אל תזניחי את עצמך ואת העובר. אני לא אומרת לא לדאוג, אני בטוחה שזה גם בלתי אפשרי בשבילך, אבל אל תשכחי שעכשיו את אחראית לא רק לעצמך אלא גם לעוד מישהו שלא מסוגל לדאוג לעצמו ותלוי בך לחלוטין. אם את מרגישה כל כך רע, תמצאי לך משהו שמרגיע אותך. משהו שמצליח להסיח את דעתך. אפילו לקצת, לחצי שעה. חצי שעה כזו של שקט יכולה מאד להרגיע אותך ואולי להמשך לשעה שעתיים ויומיים. אם את מצליחה לקרוא, לראות סרט, ללכת להסתובב בקניון. לעשות אמבטיה ארוכה. כל דבר שהוא. אם את מרגישה צורך לבכות או לדבר או לצעוק אז תעשי את זה. תשחררי את הלחצים החוצה. אם יש מישהו שיכול להנחות אותך דרך דמיון מודרך, זה גם יכול לעזור לך. וחוצמזה, תזמיני לשוקו, נבוא! לא תהיי לבד!
גלי

תמר 26

New member
ליהי יקרה

אין ספק שכל אחד מהדברים שאת עוברת הוא גדול וקשה בפני עצמו, ולעבור את הכל בבת אחת זה ממש כבד. החרדה שלך מאוד מובנת. אל תהיי לבד בסיטואציה הזו. תצאי עם חברה לטייל קצת, או כל דבר שעוזר לך להירגע. אני לא חושבת שתוכלי כרגע להסיח את דעתך כשהכל נראה מפחיד כ"כ, אבל למצוא בתוך הפחד כמה רגעים של רוגע. תראי יש מצבים בחיים שאין לנו כמעט שום שליטה עליהם, זו הרגשה מאוד קשה, של חוסר אונים. ניתוח זה אחד המצבים האלה. תזכירי לעצמך שוב ושוב, ועוד פעם שאת עושה כל מה שאפשר בשביל אמא, תתחילי לאט לאט גם להאמין בזה. לאוטוסוגסטיה יש הרבה כח . יש לה גם השפעה מרגיעה, אך יש לה גם השפעה קוסמית כלשהי.
יש אנשים שמוצאים שתפילה עוזרת (לאו דווקא מסידור, כל דרך שאת מתחברת אליה). אין שום דבר רע בלבכות זה משחרר מטהר ומנקה, אם זה עוזר לך תרגישי חופשי לבכות. להרגעה אני חושבת שיש סוגים שונים של תה על בסיס צמחי שיש להם השפעה מרגיעה. אני מכירה תה קמומיל (הוא גם טוב לקילקולי קיבה) ואני חושבת שגם תה פסיפלורה, אם יש לידך חנות טבע תלכי ותבקשי משהו מרגיע בשבילך להריון(חוץ מזה שאם זו חנות מרווחת ונעימה אני מוצאת שיש בהן אנרגיות מרגיעות וטובות כאלה) ואולי זה יעשה לך טוב. את יכולה גם לשאול אם יש משהו לחיזוק לפני ניתוח
וגם לסיום גיליתי שלצבעים יש השפעה עלינו (ואפילו יש שירשור על הנושא בפורום רפואה משלימה וגם קישורים מעניינים), האינטואיציה שלי אומרת שלצבע הכחול יש השפעה מרגיעה ומשרה שלווה, אבל לא רוצה להגיד לך סתם, אולי אני טועה תיכנסי לשם ותשאלי אם בא לך.
שולחת הרבה חיבוקים ושלווה
ותשמרי על העובר
אני בטוחה שהוא נותן הרבה תקוה וכח לאמא שלך
מאחלת הרבה הצלחה ובריאות לכ-ו-ל-כ-ם

lalaליהי

New member
../images/Emo24.gifתודה על התמיכה הזו

כל מילה טובה, כל עידוד ורגש של אכפתיות גם מאנשים זרים ווירטואליים עושים לי מייד טוב. אכן התינוק מהווה קרן של תקווה לכולנו, שאמא חייבת חייבת להחזיק מעמד ולזכות להחזיק בזרועותיה את הנכד הראשון שלה. אני כותבת את זה עם דמעות בעיניי. אני מתפללת בליבי כל לילה, מתחננת...ומבקשת מהאנשים שאוהבים אותנו להתפלל גם כן. אתמול אמא שלי ישנה לידי, כדי שלא אהיה לבד, כדי שאוכל לישון קצת, הוספתי לה עוד דאגה, על מה שיש לה. החברות מתקשרות ודואגות, ואחותי לוקחת אותי היום אליה לישון, כדי שאשנה קצת אווירה. אני אקנה בבית מרקחת תמציות של פרחי באך, ונקווה שזה יעזור. וכן, יש לי תה פסיפלורה, ואני מתכוונת ליצור קשר עם עובדת סוציאלית כדי לקבל תמיכה. אין לי מושג מה אעשה ביום של הניתוח, אני אהיה חייבת להיות מוקפת באנשים שאני אוהבת, קבוצת תמיכה, ומחוץ לביה"ח. אני לא רוצה לשהות שם, זה יוסיף לי על המתח ואני לא אוכל לעזור בכלום אם אשב בחדר המתנה כל כך הרבה שעות. אני מתפללת, כולנו מתפללים...תודה לכם , ענקית מקרב לב, אתם עושים עבודת קודש.

למעלה