לצערי הרב גם אני מתייעצת

שוקופלת

New member
לצערי הרב גם אני מתייעצת

אימי נפגעה היום בתאונת דרכים. היא הייתה הולכת רגל שחצתה כביש במעבר חציה כאשר האור סימן ירוק, במקביל גם לנהגים הפונים לרח' יש אור ירוק אבל יש רמזור כתום מהבהב המזהיר את הנהגים על הולכי הרגל. אימי פונתה באמבולנס לבי"ח וכעת משאירים אותה להשגחה שם. אימי עובדת מדינה, התאונה קרתה לאחר שעות העבודה. רציתי לדעת למי עלינו לפנות? ומה לדרוש? איזה מסמכים עלינו לוודא שניתנים לנו? מה בעניין פיצויים כספיים? ביטוחים? למזלי אין לנו מושג בכלל בנושא הזה, נשמח לעזרתכם. איחולי החלמה מהירה לכל הפצועים והנפגעים.

לצערי הרב גם אני מתייעצת

שלום רב, ראשית החלמה מהירה לאמא. עליכם לדעת כי על בי"ח/קופת החולים לספק לאמך את כל הטיפולים ללא תשלום מצידכם, אתם צריכים לציין כי מדובר בתאונת דרכים כהולכת רגל. לאחר שאמך תתאושש עליה לפנות למשטרה ולדווח על קרות התאונה, אז היא מקבלת אישור משטרה אותו תצטרכו לשלוח לבי"ח, וזה מהווה תחליף טופס 17. מפה והלאה עליכם לשמור את כל התיעוד הרפואי, הקבלות על ההוצאות, מוניות תרופות, וכל מסמך הקשור ונובע מהתאונה. להקפיד שלכל מסמך יהיה לכם העתק. ברגע שאמך תתאושש ראשונית, אני ממליצה לפנות ליעוץ אצל עו"ד שיתן לכם כבר הדרכה פרטנית. בברכה

למעלה