לצערי הרב.

לצערי הרב.

צר לי להודיעכם שלא נראה לי שבזמן הקרוב יהיה לנו שלום עם הפלסטינים ולא בגלל הסיבות הרגילות אלא בגלל סיבות טכניות. מפני שבואו נגיד שבאמת אבו מאזן הוא הנשיא המקובל אל הפלסטינים אבל רק על הפלסיטנים שבגדה. ולכן לא ניתן לשאת ולתת איתו על משא ומתן, כי הרי מה הקטע, בגיד וזה יצליח , אז תקום מדינה רק על הגדה? מה יהיה עם עזה? אנחנו נצליח כיביוכל לפתור בעיה אחת אבל תישאר לנו בעיה מדממת מטורפת! וזה בלתי אפשרי שיהיו שתי מדינות פלשתינאיות, וגם מאז ההשתלטות על עזה בפועל אבו מאזן לא קיבל מנדט מחודש על שלטון על עמו, ככה שזה לשאת ולתת עם אוויר, צריך להבין שעד שאו החאמס יכיר בזכות קיומה של מדינת ישראל ויהיה שליט גם על הגדה, אז יש אל מי לפנות, או עד שהחאמס יפול ברצועה. ולכן אני לא מבין למה נועדה האנפוליס וכו, לפי דעתי לפי ראייתי את המציאות, צריכים להפסיק לדון חד צדדית מצדנו על כל עיינין של הסדר עם הפלשתינאים על הקמת מדינה. עכשיו מצד שני לא יכול להיות שהמדינה בתוך גבולותיה(שהיא מדינה דמוקרטית) תתן ליישות דיקטטרית כמו החאמס ברצועה להתקיים, ולכן לא היא ספציפסית אבל היא צריכה לאפשר לכוחות הבטחון מהגדה להכנס לרצועה ולדברנם להפיל שם את הדיקטטורה, מעולם מאז שמדינת ישראל הוקמה לא הייתה יישות דיקטטורית בתוכה, ואין שום זכות שזה יקרה עכשיו, צה"ל צריך בכל מקרה לפי דעתי להכנס לרצועה בלי קשר להפלת החאמס, אלא בכלל בשביל לחסל את המחבלים ומשגרי הקאסמים. צריך להפסיק לדון על שלום! צריך להתחיל לדון איך מרסקים יישות דיקטטורית בשטחינו. ובהמשך לזה, המתווה האמיתי להקמת מדינה פלסטינית הוא 1. הפסקת ירי הקאסמים 2. החזרת גלעד שליט 3.הפסקת החינוך השנאה. לאחר זה יהיה כבר על מה לדבר.

"הפסקת החינוך השנאה"?

רגע, שאני אבין- ובישראל לא מחנכים לשינאה? לא בצורה כ"כ גלויה על פני השטח, אבל הורים שיושבים מול הטלוויזיה בערב וצורחים "מוות לערבים" או "צריך לפוצץ להם את האמ-אמא!" מחנכים את הילדים שלהם לשנאה ולחינוך אנטי ערבי. אני לא שמאלנית אבל אני חושבת שאם אנחנו רוצים שינוי, הוא צריך לבוא משני הצדדים. אני מסכימה שהשטיפת מח שעושים בגדה ובעזה נגדינו הוא נוראי, אבל אי אפשר להיות כ"כ צבועים ולהגיד שאחד התנאים לשלום זה הפסקת השינאה כלפינו וחינוך לשנאה, כאשר אנחנו בעצמינו שונאים. אני כן מבינה שאי לאהוב את מי שמאיים על קיומינו, אבל זה לא מה שאני אומרת, אני מדברת על גזענות כלפיי ערבים, דרוזים ובדואים בכלליות- בלי שום קשר לארגוני טרור. לגביי שאר הסעיפים אני מסכימה, ואני חושבת שזה דובר כבר הרבה מאוד פעמים וכולנו בסופו של דבר יודעים שאלו התנאים הראשונים, הא"ב בעצם (החזרת שליט והפסקת ירי קסאמים), וכל נסיון לעשיית שלום בדרך עקיפה שתעבור מסביב ל2 העניינים האלה מגוחכת עד דמיונית.

סליחה

***הפסקת החינוך ל-שנאה. איפה בישראל מחנכים לשנאת ערבים? וגם אם כן, באותה רמה שברשות הפלסטינית מחנכים לשנאת יהודים? הורים שצועקים זה משהו אחר גם בזה צריך לטפל, אבל העיינין הוא שבבתים הפלסיטינים זה לא סתם צעקות זה ממש חינוך חינוך חינוך, ויותר מכך שם ממש המוסדות הרשימיים מחנכים לשנאה, וכאן זה ההבדל. באמת צריך לפצוץ לטרורסיטים בעזה את אמ אמא שלהם. ואגב, תאמיני הלוואי והבעיה שלנו הכי גדולה הייתה אם זה שהחינוך לשנאה ברשות כנגד יהודים היה באותה רמה לחינוך לשנאה בישראל כנגד פלסטינים... זה צביעות? זה דבר בסיסי, כל עוד ימשיכו להגיד להם הם בני הקופים והחזירים וצריך לשחוט ווכו, יגדלו שם דורות על דורות שכל מטרתם שנאה, איך יגיע השלום בידיוק? לא יונה ולא עלה של זית! כל עוד 30 אחוז מהנוצרים מאמינים שהיהודים הרגו את ישו איך בידיוק תרצי שהאנטישמיות תיפסק?

פספסת אותי לגמריי.

דיברתי על התנהגות גזענית כלפיי אנשים שהם נחשבים ערבים- למשל דרוזים ובדואים, וכלפיי ערבים שאין להם שום קשר לשום ארגוני טרור. והנה דוגמא קטנה מהשבוע האחרון: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3476725,00.html . אין לי שום כוונה לתמוך בטרורסיטים, אין לי שום כוונה לאהוב טרוריסטים- למה שאני אכתוב משהו כזה? טרור זה נוראי, ללא ספק. בארץ חיים הרבה ערבים. חלקם חיים בערים גדולות כמו חיפה ותל אביב (יפו), ולכן יוצר מצב ששתי הקהילות- יהודים וערבים - מתערבבים. בבתי הספר, בעיקר. מתיחויות וגזענות מצד 2 הקהילות לא יועילו למצב שאנחנו נמצאים בו כרגע. גם יהודים וגם ערבים בארץ סובלים מהמצב הקיים. לרוב לפחות אין שום קשר לארגוני טרור והם חיים בארץ כמוך. לשנוא אדם בגלל שהוא ערבי, זאת גזענות לשמה. אני לא אומרת שאנחנו צריכים לחיות בשלום עם ערבים לצידינו לפחות ברגע הזה, כי יש יותר מדי מתח, אבל אני חושבת שהמעט שאפשר לעשות הוא לכבד אותם כבני אדם. שוב, אני לא מדברת על ערבים בשטחים, אני לא מדברת על טרוריסטים ואני לא מדברת פלסטינאים בעיקר. בארץ חיים גם ערבים נוצרים, בארץ חיים גם בדואים, בארץ חיים גם דרוזים- ולמה צריכים להתייחס אליהם בגזענות, רק בגלל סטריאוטיפ כזה או אחר?

אני לא מדבר על ערביי ישראל

אני מדבר על החברה בצד השני ואל תערבבי עינינים, אני מדבר עכשיו על הפלשתינאים ואגב אם כבר מדברים על ערבים בתוך ישראל יש גם הרבה גזענות בתוכם, למשל המוסלמים רואים בדרוזים כטיפשים ובוגדים, ושאר הערבים רואים במוסלמים הסודנים כעבדים ונחותים. אין חברה בעולם שאין בא גזענים או גזענות, לא ביקשתי שהפלסטינים יהיו מושלמים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3476725,00.html . נו בסדר זאת דוגמא מצערת וצריך להלחם בה, אבל מה הקשר? תתיחסי למה שאני כתבתי. בארץ חיים הרבה מוסלמים לא ערבים בארץ חיים ישראלים נוצרים לא ערבים נוצרים.

זה היה בציניות?

פתאום אני שמאלנית, כי אני לא מתעסקת בסטריאוטיפים ולא רואה בכל ערבי כמישהו שעומד להתפוצץ בכל רגע?

תמיר1991

New member
זה ממש לא הייתי בציניות.

לא אמרתי שאת שמאלנית. אמרתי שטוב לקרוא הודעה כזו של מישהי שלא מגדירה את עצמה כשמאלנית. זה מה שמוכיח שיש תקווה לשלום

קצת מוקדם בשביל תקווה כזאת ../images/Emo122.gif

אני לא שמאלנית וגם לא ימנית, אני לא מעוניינת להכלל בתבנית הטיפשית הזאת. בארץ עדיין יש לא מעט פרימיטיביים שלא מסוגלים לראות מטר מעצמם וממה שהם רוצים לראות. קיימים כאן לא מעט רוצחים וצמאי דם פסיביים.

princes15

New member
מי בדיוק מחנך לשנאה אצלנו?

כל בן אדם נורמאלי והומני שרואה שרוצחים את העם שלו ללא הפסקה, ישנא את הצד השני. הלוואי שההורים שלי היו תומכים בי כשאני צועקת לערבי מול הפנים "מוות לערבים". אנחנו שונאים אותם כי הם נותנים לנו מספיק סיבות. הם שונאים אותנו כי בא להם.

אוקיי, עכשיו תהפכי את התגובה שלך.

אותה תגובה יכול לכתוב אדם מהצד השני, שחי בעזה למשל. מי רוצח את העם שלך ללא הפסקה?

princes15

New member
נו אבל זה מה שאני אומרת

שהם גורמים לנו לשנוא אותם, עד כמה שאני אהיה אדישה אני לא יכולה שלא לשנוא אותם. מה אני עושה להם שישנאו אותי?מה הם מצפים שנשב בשקט? מי רוצח את העם שלי?חסרים עמים שמנסים?ערבים, פלשטינאים ועוד חצי עולם בערך..

את שונאת אותם.

את פוגעת בהם. הם שונאים אותך. הם פוגעים בך. את צועקת: "מוות לערבים" הם צועקים: "מוות ליהודים" את מסוגלת לראות שהגישה הזאת לא מובילה לשום מקום? את יכולה להבין שהמחשבה שלך ושלהם מגבירה את השנאה והאלימות?

princes15

New member
ואני אוהבת את עצמי על כך שאני שונאת אותם.

אני לא מבינה, מה אני עושה שמגביר את השנאה שלהם כלפיי?

רוני13

New member
אך מה לעשות...

שבמקרה נדיר זה פשוט אין פיתרון-זאת מלחמה שחייבים לתפוס בה צד! הרי כולנו יודעים ששום דבר לא ייקרה פה גם אם ייכפו עלינו את כל הסיסמאות הנדושות לחזרה לקווי 67 כי כל רצונם של הפלשתינים היא אדמת א"י-ולא שלום עם מדינת ישראל! אם השלום היה חשוב להם כל כך למה הם מתעקשים על אדמות? הבועה הזאת של השמאל היא מאוד טובה ויפה אך לפעמים אותה בועה גורמת להם להתעלם מהמציאות הקיימת-והמציאות היא שקיים ציבור בישראל שאדמות הן עניין חשוב בעיניו וגם אם הוא ממש יירצה הציבור הזה לא ייעלם או יישתוק! אותה בועה גורמת להם לשנוא את עמם ולפעול נגד ארצם בהתעלמות מוחלטת מסבלם של עמו ונתינת חשיבות גבוהה מדי לסבלם של האויבים. ותמיד יירחפו השאלות חסרות התשובה: למה ישראל היא זאת שחייבת להתפשר? למה ישראל צריכה לרצות את כולם? למה ישראל צריכה להיות קורבן ולהיחשב פושעת?

למה ישראל צריכה להיות זו שמתפשרת?

כי היא החזקה. כשיש לך צד אחד שיש לו הכל, וצד אחד שאין לו כלום, איך בדיוק הצד שאין לו כלום יכול לעשות הקרבות?

למעלה