לצערי חוזרת לכאן

oneday10

New member
לצערי חוזרת לכאן

מי שלא זוכרת את ההיסטוריה שלי - בת 34 (כמעט 35) שנים של IVF+PGD כדי לשלול עוברים החולים במחלות אותן נושא בעלי. הריון ראשון הופסק בשבוע 22 לאחר תוצאות מי שפיר - ואחרי ששקיפות וסקירה תקינים לחלוטין. עברנו באסף הרופא כי לא ממש היתה חלופה אחרת והנתי שהם "מומחים" לנושא.
לאחר שנה וחצי של נסיונות הריון שני סופסוף. הצלחתי להיקלט בניסיון האחרון לפני שעוברים לבנק הזרע (ואז לא צריך לסנן מראש את המחלות של בעלי). אושר גדול ואופטימיות עם הרבה חששות. אבל הרגשה חזקה שהפעם זה תקין.
אתמול בסקירה גילינו מום נוירולוגי חמור שלא השאיר ספק, ואנחנו בדרך לשידור חוזר של הסרט הרע. התעוררתי בבוקר וקיוויתי שזה היה חלום רע אבל לצערי זו המציאות וצריך להתמודד.

עכשיו לקטע הטכני - אני מתה מפחד שגרידה שנייה תגרום נזק עתידי. דיברתי לא מזמן עם מישהי שעברה גרידה באסף הרופא והיו סיבוכים, ספסיס וטיפול נמרץ, מפה לשם היא זקוקה כרגע להשתלת כליה. אם אהיה בשבוע 15, מה האפשרויות שלי? איפה הכי כדאי? יש אפשרות לפרטי? איפה אהיה בידיים הכי טובות?

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת גם פה בצערך על אובדן ההריון הצפוי

כמה שהחיים יכולים להיות לפעמים כל כך לא הוגנים. כמה כאב לב. ליבי איתך.

לגבי השאלה הטכנית- אני כותבת מנסיוני האישי. עברתי 5 גרידות, כאשר אחת מהן היתה בשבוע 16, גרידה מאוחרת באסף הרופא בגלל טריזומיה 18.
זה היה לפני 5 שנים באסף הרופא. אז אני חושבת שזה היה בית החולים כמעט היחיד שהתמחה בגרידות מאוחרות.
כיום אני יודעת שיש לא מעט בתי חולים שמתמחים בכך. ביניהם קפלן ותל השומר, ובהחלט ייתכן שבתי חולים נוספים, שאני לא יודעת לגביהם.

אני זוכרת שהצוות היה מאוד מקצועי ואמפטי. עברתי את הפרוצדורה ללא סיבוכים וההתאוששות הפיזית היתה מהירה מאוד. לאחר מספר שבועות הלכתי לרופא שלי לבדיקה, והוא היה בהלם (חיובי) ממצב הרחם, ושאל אם אני זוכרת מי עשה לי את הגרידה, כי חשב שהעבודה היתה מעולה מבחינה רפואית (כמובן שלא ידעתי לענות לו מי היה הרופא, ואני גם לא זוכרת את שמו כיום).

הסיבוך שתיארת נשמע משהו נוראי ומאוד נדיר. אבל מצד שני- הסיכוי לפגיעה קשה בתאונת דרכים גבוה יותר, ובכל זאת אנשים כל יום נכנסים לכלי רכב ונוהגים, וטוב שכך.

אני לא מכירה את המקרה הנדיר שסיפרת עליו. דברים קשים וסיבוכים נוראיים עלולים לקרות בכל פרוצדורה ובכל מקום- בין אם בבית חולים ציבורי ובין אם בפרטי. כן הייתי ממליצה לך לא להכניס עצמך לסרטים שליליים בהקשרים הללו, שכן גם כך המצב שלך מאוד רגיש ומורכב.

תמשיכי לעדכן במצבך, וכתבי לנו כל מה שאת רוצה.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

משתתפת בצערך

על האובדן הצפוי ועל החלום שנראה כרגע כל כך רחוק ובלתי מושג.

חייבת לציין שבכל שנותיי כאן בפורום, לא זכור לי שנתקלתי במישהי שכתבה שהיה לה ספסיס. כן נתקלתי במישהי שחוותה איבוד דם רציני וקיבלה מנות דם.
אני חושבת שמקרי הקיצון יכולים לקרות בכל מקום ולא בהכרח תלויים במקצועיות הצוות, אלא גם בנתונים אישיים של המטופלות.

אני לא בטוחה שבתי החולים הפרטיים מאפשרים גרידה בשבוע 15 (לפני כשנה נתקלתי בבית חולים פרטי שאיפשר רק עד שבוע 12). מבין בתי החולים הציבוריים אני לא יודעת להמליץ לך לאן כדאי ללכת.

שולחת לך חיבוק

oneday10

New member
פנסקי או טוגנדרייך?

תל השומר ואסף הרופא תורים רחוקים אז הלכתי לכיוון הפרטי.
אסותא קבעו לי תור לד"ר טוגנדרייך ליום שני (ועדה וגרידה באותו יום). שמעתי עליו טובות בתחום צילומי רחם אבל אני לא יודעת איך הוא בהפלות.
חברה המליצה לי על פרופ' פנסקי שהוא המנהל באסף הרופא. נתנו לי מספר לקבוע תור, מסתבר שזה הנייד הישיר שלו. הוא קצת התעצבן עלי, שאלתי איך אפשר לקבוע תור והוא אמר משהו בסגנון אני לא מתעסק עכשיו בדברים כאלה. התקשרתי לאסותא והם הפנו אותי למרפאה שלו והשארתי הודעה. נראה....

משתתפת בכאבך וצערך

אני עברתי גרידה לפני שלושה חודשים בשבוע 16 (אולי סוף 15 אני גרועה מאוד בתאריכים למזלי) במדיקל סנטר בהרצליה אצל דר׳ רועי משיח. ממש מקווה בשבילך שתעברי את ההליך בצורה חלקה עד כמה שאפשר.

מקווה שתמצאי גם מזור לנפשך. כאב עצום.

hope60

New member
טוגנדרייך

עשיתי אצלו גרידה בשבוע 15 באסותא, הוא היה מקצועי ואדיב. לאחר הגרידה היה חחש לשארית והוא בדק אותי בחינם בקליניקה שלו וגם הכניס אותי בתור לבילינסון (ששם הוא עובד) בשביל לעבור היסטרו (שבסוף לא היה צורך).
בקיצור, עם כל הבאסה שאין לתאר, מהבחינה הזו הסירי דאגה מליבך.
&nbsp

למעלה