לצערנו הרב "להיות אבא" רוצח מתועב

gils33

New member
לצערנו הרב "להיות אבא" רוצח מתועב

שלושה ילדים מסכנים שלא הספיקו לחיות שלא הספיקו להנות. שלושה קטנים כיום עלו למנוחת עולמים. כמה מצער כמה כואב. אין כבר מה לומר ולהוסיף על רוצחי הילדים האלה אני לא מצליח להבין בשום דרך ואופן מה מביא אדם לעשות מעשה שכזה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3924412,00.html

survivorrr

New member
רוצים להתערב שהוא ייצא זכאי?

יש לו אישור מבית חולים פסיכיאטרי שהוא בסדר (לכם ולי אין אישור שאנחנו נורמלים. לו - יש). לשכת הרווחה אישרה שהוא יכול לראות את הילדים שלא במרכז קשר (כלומר לא תחת השגחה). האמא אמרה שאין איתו בעיה (כך פורסם בחדשות). יש לו עבר פסיכיאטרי מוכח. שום פסיכיאטר בעולם עוד לא הצליח לרפא חולה. רק לדכא סימפטומים ותופעות. אבל המחלה נשארת לעולם. עורך דין מחורבן ומעלה יגיד בבית משפט שמחלתו גברה עליו ולא יכול היה להתנגד לדחף (בלשון המשפטית: דחף לאו בר כיבוש). הוא גם יטען שזה היה רק בעת הרצח אבל אחר כך חזר לשפיותו והוא גם יציג מסמכים מפסיכיאטר. בית המשפט יקבע כי ברגע המעשה נתבלעה עליו דעתו ולכן אי אפשר לשפוט אותו. אבל כעת הוא בסדר. לכן אין סיבה לאשפז אותו. בקיצור כולם יחגגו וירחצו בנקיון כפיהם. רק הילדים בקבר. מי רוצה להתערב נגדי?

hirshfe

New member
במדינץ ישראל אין כזה דבר אי שפיות זמנית

יש או לא שפוי ואז - אחחרי מקרה כזה הוא ייכמס למוסד סגור לכל חייו או שפוי ואז כלאה. לדעתי ולצערי הוא ימשיך בכיוון של אדף גולדרינג וייתאבד בכלא

survivorrr

New member
אין דבר כזה בחוק (אולי). יש דבר כזה בפסיקה.

או לפחות זה מה שנגזר מן הפסיקה דה-פקטו. (אינני משפטן אבל זה מה שיוצא מהמתפרסם בתקשורת).

פולספגן

New member
הוא פגוע בנפשו ולכן יישלח למחלקה סגורה בבי"ח

פסיכיאטרי, עד שאיזה פסיכיאטר יחליט שהוא החלים.

hirshfe

New member
וזה אי שפיות

לא אי שפיות זמנית אני אמרתי שבית המשפט בישראל לא מכיר במונח הזה אי שפיות זמנית

פולספגן

New member
דקדוקי לשון לא חשובים כאן, כי הוא לא מכיר בזה

אך בפועל כאשר (בכוונה רשמתי כאשר ולא "אם") פסיכיאטר יגיד שהוא "החלים", אז הוא יועבר לפתוחה ולאחר זמן מה גם ישתחרר, כלומר בשורה תחתונה זה יהיה "אי שפיות זמנית", למרות שלא נרשם בפס"ד.

hirshfe

New member
לא מאמין שב-10 שנים הקרובות

יהיה את פסיכיאטר שיממליץ שלחררו אני זוכר מקרה דומה עם אמא שטביעה את ילדיה לני עשר שנים ולא ממזמן היה פסיכאר שקווה שהא הבריאה אבל לא זוכר מה נגמר

פולספגן

New member
../images/Emo52.gif מראש על הכללה, אך פסיכיאטרים הם

כמו שופטים - חושבים שהם אלוהים ומותר להם הכל ואף אחד לא יכול לערער על החלטתם, כך שאם פסיכיאטר יחליט, אז לא יהיה אכפת לו מה אחרים חושבים על כך ולכן לא בטוח שגורם הזמן ישפיע.

hirshfe

New member
מי אתה שתבקר פסיכאטר?

או שופט? יש לך ידע במשפט? או בפסיכאטריה? בנושאים הללו אני ואתה הדיוטים. אני לא מעיז לבקר אדם שמבין ממני בתחום פי אלף מונים. אז לכן אם פסכיאטר X יחליט כך וכך - הדעה שלי ושלך לא רלוונטית - כי אין לנו את הכלים הנכונים

פולספגן

New member
אולי לך אין את הכלים לכך

דבר
בשם עצמך, כי לך אין את הכלים, אך לי יש, למרות שהתחום שלי הוא לא משפט ולא פסיכיאטריה. בפועל, פסיכיאטריה היא מדע גרוע מאוד והרבה פעמים גם גולשת לתחומים לא לה, שהפסיכיאטרים ברוב בורותם לא מבינים אפילו את זה. לדוגמא, דיכאון. עצם ההחלטה שיש מחלה כזאת היא החלטה שנטועה עמוק בעולם הפילוסופי ופחות במדעי. כלומר, עצם ההגדרה של המצב כמחלה. עכשיו נניח שיש מחלה כזאת, באמת, כלומר מצב שנובע לא מבחירה חופשית של האדם לחשוב או להרגיש כך או אחרת, או מעיבוד נכון ומדוייק של האדם את המידע מסביבתו, עדיין לא בהכרח כל מי שעונה על הקריטריונים של דיכאון ומעוניין להתאבד, יהיה חולה בה. לדוגמא, ייתכן פילוסוף שיחליט שהחיים לדעתו אינם שווים שיחיו אותם, מבחינה פילוסופית. הפסיכיאטרים פשוט לא מכירים בזה, וזה בעיקר כי הם צרי מוח וטיפשים. ברצינות. פסיכולוגיה, הן כמקצוע להבנת נפש האדם והן כמקצוע טיפולי, זה גם כן ענף שמוגדר בטעות כמדע למרות שרובו אפילו לא מתקרב לשם, והוא מלא בקשקושים פסאודו-מדעיים (ובסימפטומים דומים - נסה לערער על פרויד ליד פסיכואנליטיקן). פסיכולוגיה אפילו גרועה יותר מפסיכיאטריה. דרך אגב, פסיכיאטריה גם לוקה בעוד הרבה בעיות אחרות, ובעיקר בעית ה"פטיש" - גם אם נניח שיש מספר מחלות שנובעות מבעיות בכמות הנוירוטרנסמיטורים במוח, או אי אלו מחלות של אזורים שלמים במוח שנובעות מכשל ביולוגי, הרי שברור שאין שום בעיה שיהיו סימפטומים דומים למחלות "פסיכיאטריות" שינבעו מאלף דברים אחרים. למשל, כשאתה שואל בן אדם אם הוא חושב שהוא המלך ריצ'רד השלישי, והוא אומר לך כן, יכול להיות שהבן אדם באמת מאמין בזה, או שאולי כרגע הוא פשוט חזר לדרגת פיגור של ילד בגיל 3 שאפילו לא יודע מה זה המלך ריצ'רד ובכלל לא מבין את השאלה. פסיכיאטר "טוב" בכלל לא ינסה לברר את זה אלא ישר יתייג את החולה כסובל מדלוזיות (כלומר סוג של אשליה). בקיצור, פסיכיאטריה זה חרא של מדע, כמו שאמרתי. לעומת זאת נוירולוגיה היא ענף לגיטימי של הרפואה וברוב המחלות והאבחונים שלה יש פחות או יותר מדע ברמה סבירה, ואי אפשר בכלל לקשר אותה לפסיכיאטריה, בהקשר הזה. רוב האבחנות של נוירולוגיה ניתנות לאישוש מעבדתי, גם אם לא תמיד כדאי לעשות את זה. למשל, אלצהיימר בהחלט ניתן להדגמה בנתיחה - לאחר המוות או לפני המוות - אבל בדרך כלל לא ממש כדאי לנתח אנשים כדי להדגים את האלצהיימר שיש להם, רק בשביל אבחנה.

למעלה