לקבוצה של קטי!!!

• פותח הנושא sluks
  • פורסם בתאריך

sluks

New member
לקבוצה של קטי!!!

זוכרים ששאלנו אותה מה הסולם כשמדובר על גובה פני הים ולא היתה לה תשובה חד משמעית? אז כפי שבטח שמתם לב הייתה שאלה בדיוק על זה במבחן- השאלה עם גובה הבתים בהשוואה לגובה בית ראש העיר. אני אישית התלבטתי שם הרבה זמן ולמזלי עניתי בסוף את התשובה הנכונה אבל יש כאלו שלא... שלחתי על זה מייל לקטי והיא אמרה לי שהיא שלחה לנו לפני המבחן מייל מפורט ע זה עם כל העניין של סולמות מדידה. אני לא קיבלתי ותו ועוד שתי בנות שדיברתי איתן לא קיבלו אותו. גם אם נשלח מייל כזה- הוא לא הגיע לכולם! זה חוסר אחריות- הרי ידוע שיש תקלות במייל. היה עליה לוודא לפחות שהוא הגיע לכולם! בעיקר כשידוע שיש שאלה כזאת במבחן. מה אתם אומרים? לדעתי צריך לתת לאנשים שטעו את הנקודות על השאלה הזאת. אם הם לא יעשו זאת בעצמם, כדאי לערער. שרשרו תגובותכם.

חפרפרת 7

New member
וואלה אם ידעו שזו שאלה כזו בעייתית

למה לא טרחו לשלוח גם לשאר הקבוצות? ומה היתה התשובה הנכונה של זה אגב?

זאב כהן1

New member
אל תגזימו

חבר'ה, קטי השקיעה ונתנה מעצמה מעל ומעבר..... אז לא הגיע מייל עם תשובות פעם אחת ... מה קרה?! סוף העולם? ולהגיד שזה חוסר אחריות ושהיא הייתה צריכה לוודא, זה נראה לי קצת לא יפה אחרי שהיא השיבה לנו על עשרות מיילים במשך השבוע האחרון, בזמנה החופשי נכון, זה מבאס.... אני עוד שלחתי לה שאלה על זה יום לפני... וממש ציפיתי לתשובה, אבל זה יכול לקרות

לירן ז

New member
התגובה הזאת ממש מקוממת

קטי לא חייבת לנו כלום! אנו צריכים להגיד לה תודה שהיא השקיעה כל כך הרבה מזמנה הפרטי וענתה לנו להמוון שאלות במיילים.זה ממש דוגמה של "נותנים אצבע ורוצים את כל היד" למה אתה לא מגיע בטענות לקוזלובסקי? כי הוא לא השקיעה בכלל אז גם לא מצפים ממנו. זה שקטי השקיעה בנו עדיין לא אומר שהיא עובדת אצלנו. והיא בטח לא צריכה לבדוק עם גוגל מתפקדים ושולחים את המיילים. מה שבהחלט אפשר וצריך לעשות, זה להתלונן על הכיתות עם בעיות המיזוג ולבקש להוריד שאלות שהיו עייתיות. ואם כבר מדברים, אז בכיתה, נאמר בפירוש, כמה וכמה פעמים, שכל נתון שהוא ממוצע של נתונים או מנה של נתונים (כמו במקרה שלנו-גבוה בניין פחות גובה ראש העיר) הוא בוודאות סולם יחס!

צורת הסתכלות קצת אחרת..

לגבי הסולם בשאלה הנ"ל. (ושום מילה על מתרגלים) צריך גם לבדוק מה משמעות ה-0. בסולם יחס, ל-ס יש משמעות של "חסר תכונה", כלומר העדר. במקרה של השאלה הנ"ל, 0= גר בבית בגובה של ראש העיר. השתמשנו גם בביטוי "אפס שרירותי" שגם מתאים פה. בנוסף יש את הנושא של מספרים שליליים (גרים נמוך מביתו של ראש העיר) וגם זה מראה שלא מדובר בסולם יחס (אי אפשר לדבר על יחס שווה בין מספר שלילי וחיובי לבין מספר חיובי וחיובי).

לירן ז

New member
למיטב ידיעתי

אין שום בעיה עם ערכים שליליים בסולם יחס, ובהחלט אפשר לדבר על כך שהיחס בין מינוס1 ל מינוס 2 שווה ליחס בין פלוס 1 ל פלוס 2 באשר למספר חיובי ביחס לשלילי לעומת חיובי ביחס לחיובי... זה באמת לא אותו היחס זה יחס הפוך. (כך או כך סולם היחס נשמר) האפס בשאלה הוא אפס מוחלט! כיןן שיש אפס הבדל בגובה בין ביתו של ראש העיר לבית המדובר. יש אפס הבדל-->אפס מוחלט אמיתי.

sluks

New member
לירן,

דבר ראשון, זאת מרווה, אז-את ולא אתה. דבר שני, אני האחרונה, אבל האחרונה שתעיז לפתוח את הפה בכהוא זה על קטי. אני חושבת שהיא עשתה מעל ומעבר לכל המצופה. אם נשמעתי מאשימה- אני באמת מתנצלת. העניין הוא שזה לא שמישהו שאל אותה במייל והיא לא ענתה אלא בשיעור, כיתה שלמה ואפילו היא לא ידעו מה התשובה. הרי כל מה ששאלנו אותה ולא הייתה לה תשובה חד משמעית היא אמרה שלא יתפסו אותנו על זה במבחן.ולכן, אם ידוע שיש על זה שאלה במבחן-חייבים, אבל חיבים, לעדכן את כל הקבוצה! אם לא-זה פשוט חוסר צדק. שוב, אני לא מאשימה אותה, באמת ישבנו לה על הראש והיא נתנה לנו את כל כולה, אבל טעויות יכולות לקרות וצריך לתקן אותן.

sluks

New member
גם לי יש הסתכלות אחרת

ההבדל המהותי בין רווח למנה זה שברווח ערך מסוים גדול במשהו מחברו ולא פי משהו. ולמקרה שלנו- בית בגובה 800(מטר מעל בית ראש העיר) גבוה ב600 מטר מבית שגובהו 200 מטר מעל בית ראש העיר אך לא גבוה ממנו פי 4!!! וחוץ מזה, אוהד אמר שהתשובה הנכונה היא רווח...

רויטל106

New member
מסכימה

בסולם מנה היחס צריך להיות שווה ובמקרה הזה היחס בין 100 ל200 הוא 3/5 ושונה מהיחס בין 200 ל400 (2/3)

עבכ

New member
דעה

הי ח'ברה לפי דעתי הסולם הוא דווקא יחס כיוון שהמשתנה הוא ההפרש בין בית העיר לבין הבית הספציפי ולכן גם אדם שנמצא נמוך ב- 400- ביחס לפני הים כאשר בית ראש העיר הוא ב200- ההפרש יהיה( 400-)- 200- = 200 + כלומר, כיוון שמדובר כאן על הפרשים, ההפרשים תמיד חיוביים. (כמו המשתנה גובה בנ"א שכל הערכים הם חיוביים ועדיין זה משתנה יחס). ע"פ הרציונאל הזה המשמעות של 0 היא- אי הפרש בין הבית לבית העיר (כלומר 'העדר חומר') ולכן זה 0 ריאלי. בנוגע לפי- אדם שביתו נמצא 200 מטר מעל בית ראש העיר גבוה פי 2 מאדם שנמצא 100 מטר מעל בית ראש העיר. בכול אופן אם אוהד אמר שזה רווח, אז מה זה כבר משנה... לילה טוב ובהצלחה לכולם במבחן מחר!

עבכ

New member
תיקון

ההפרש של אדם שנמצא 200 מטר מעל בית ראש העיר גדול פי 2 מההפרש של אדם שנמצא 100 מטר מעל בית ראש העיר. סופית- לילה טוב!

Goattee

New member
הפרש = מנה? מבט נוסף..

להלן שאלה 1 מתוך תרגיל 1 (מתוקשב) + התשובה כפי שפורסמו בהיי-לרן. בשאלה זו מדד ההפרש נמדד בסולם מנה. להלן השאלה והתשובה ככתבן וכלשונן. תובנות?? 1. חוקר בדק את הטמפרטורה בכל יום בשנת 2005. לצורך חישוביו יצר מדד הבודק את הפרש הטמפרטורה בין יום אחד ליום העוקב. הטמפרטורה הנמדדת הינה משתנה בסולם ____________ והמדד החדש הוא משתנה בסולם ____________. א. רווח, רווח ב. רווח, יחס ג. יחס, רווח ד. יחס, יחס פתרון: ב' הטמפרטורה נמדדת בסולם רווח- אין אפס מוחלט המדד החדש נמדד בסולם מנה כיוון שמדובר על הפרשים: יש 0 מוחלט=אין הפרש, כלומר יש 0 שאינו שרירותי- לא כמו בטמפ', לכן גם הפרש מסוים גדול פי X מהפרש אחר.

opelpopel

New member
נראה לי הגיוני ש...

לבית שנמצא 200 מטרים מעל לראש העיר יש התייחסות שונה מאשר לבית שנמצא 200 מתחת כלומר שלא לוקחים הפרשים בערך מוחלט, ולכן האפס הוא שרירותי ולא מוחלט

פסיכול1

New member
מה זה עוזר לשרשר על זה?

זו שאלה לגמרי לא הוגנת, גם כי אין תשובה מוסכמת בנושא, וגם כי קתי בעצמה לא ענתה תשובה ברורה בשיעור. אין טעם להעלות השערות שונות לגבי תשובות, צריך להתעקש שיורידו לנו אותה!

liora86

New member
יכול מאוד לעזור!!!!!

תקשיבו,אני לא רוצה להיכנס לסיפור מול קתי אבל יש דרך מאוד ברורה להבין את השאלה: הרעיון של סולם מנה הוא בדומה לשם-סולם שניתן לעשות עליו פעולות חילוק : בגלל זה אם נסתכל על מזג האויר למשל- 20 מעלות זה לא כפול מ-10 מעלות מבחינת חום בגלל שהאפס שהוחלט הוא שרירותי..(טמפ' של קיפאון המים). בחזרה לשאלה של המבחן- אם כל בניין נמדד יחסית לגובה של בניין ראש העיר-אין אפס ברור.מדוע?בניין בגובה 400 מטר לא יהיה כפול בגובהו מבניין בגובה 200 מטר-אם זה לא כפול אחד מהשני, זה לא סולם מנה!!אם תשאלו מדוע זה לא כפול,ובכן,הגובה האמיתי שלהם במטרים הוא(אם בניין העירייה בגובה 100 מטר למשל)500 ו300 דבר שלא מהווה כפל אחד של השני.. אז מצד אחד זה נמדד במטרים ומצד שני זה לא משקף יחס ברור בין השניים אלא רק ר'רווח' ברור- אם כולם נמדדים מגובה העירייה אז ברור שבניין בגובה 400 מטר גבוהה ב-200 מטר מבניין בגובה 200 מטר. מקווה שקצת עזר...

למעלה