לקבל בלי רגשות אשם

לקבל בלי רגשות אשם

בעקבות מה ששם ים סיפרה בשרשור שאחרי הסיפור של שני, עלתה לי מחשבה בראש. (והחלטתי בכל זאת לפתוח נושא חדש למרות שזה די דומה למסר ששני העבירה). שם ים סיפרה על אותו יום שהמטפלת שלה הגישה לה מעטפה עם 500 ש"ח והוסיפה שהיא קיבלה את זה "כי לא היתה לה ברירה" (שם ים, אני מתנצלת שאני כותבת עלייך בגוף שלישי, כי אני פונה בהודעה הזאת לכל חברי הפורום). זה הזכיר לי הרבה מקרים דומים שאנשים רוצים לתת לדוגמא, לאנשים אחרים ואלו דוחים בנימוס את ההצעה בדברים כמו: לא, לא, עזוב שטויות, אין צורך. או: באמת לא היית צריך. או כמו למשל שלפני ימים אחדים השופטת שאיתה אני עובדת הזמינה לי ולמתמחה קפה מהמזנון על חשבונה. היה לי קשה להסכים, מין תחושת אי נוחות כזאת אבל בסוף הסכמתי. כשהגיע הקפה, המתמחה הוציאה כסף כדי להחזיר לשופטת והשופטת מצידה סירבה לקבל את הכסף. ויש עוד הרבה דוגמאות כאלה מהחיים. ואני שואלת: למה אנחנו כל כך מתקשים לקבל? אני בהחלט חושבת שלתת זה הרבה יותר קל מאשר לקבל, אבל מוזר, למה זה ככה? אולי רגשי נחיתות? (לא מגיע לי), אולי לא רוצים "להשאר חייבים" אולי... איזה עוד סיבות יכולות להיות? מה דעתכם?

נטע...

בזמן האחרון את גוררת אותי לחשיבה מעמיקה...
אני רוצה לספר לך ולחברי כל הפורום, שכאשר קיבלתי דבר מסוים ממישהו, הנחתי שאם הוא נותן זה הרצון לתת, בלי לרצות לקבל תמורה... כי ככה אני! כשאני נותנת אני לא מצפה לתמורה אחרת זו לא נתינה אמיתית... אבל התבדיתי, ומאז אני לא מרשה לעצמי לקבל כלום... אולי מהפחד לשמוע: "אבל נתתי לך..." לא רוצה להרגיש חייבת...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אולי תנסי להתבונן

על הרגשות והמחשבות זה מעורר אצלך. כשאת מקבלת משהו, איך זה נחווה? האם זה עושה לך הרגשה של משהו לא טבעי? מבוכה? חולשה מול מי שנותן? צורך לגמול מייד, הרגשה שהנה עכשיו את חייבת לו? לקבל זה לא פשוט בכלל. נכון. זה לעבור לצורת חשיבה שונה - אני כאן לא רק כדי לשרת את האנושות, אלא גם כדי לתת לאחרים להעניק לי. וזה בסדר.

הקושי שלי לקבל

נובע מזה שברגע שמישהו נותן לי משהו, אני מרגישה חסרת אונים. זה כאילו להגיד לי שבלי העזרה אני לא אוכל להסתדר. וכן, אני יודעת שעכשיו תגידו שזה לא בושה לקבל עזרה ושזאת לא חולשה. רציונלית אני מסכימה עם הקביעה הזאת, אבל הרגש אומר משהו אחר. ככה זה אצלי.

אורן...

New member
בלי עזרה אי אפשר להסתדר!!!!!!!!!

אכן כך, בלי עזרה א אחד לא יכול להסתדר!!! אני לא מכיר שום אדם אשר מצליח להסתדר בחיו ללא עזרה של אחרים. אנו, כבני אדם, צריכים אנשים אחרים שיעניקו לנו עזרה פיזית ואכי חשוב לדעתי עזרה נפשית. להפך נטע, המחשבה צריכה להיות "מה, אני לא מקבלת עזרה מאחרים?". אדם מצליח בחיים האשיים יותר בזכות הסביבה שלו יותר מאשר בזכות עצמו.... ישנם מספיק אנשים שהכפת להם ממך, את צריכה למצוא אותם. בהצלחה, אורן

שם ים

New member
הבעיה אצלי, אולי לא בעיה?...

אני דווקא דיי יודעת לקבל, אך גיליתי, שימו
, שאני פוחדת לתת. כן, זה נשמע מטופש, אך כשאני באה לחבק, אני פוחדת שהחיבוק שלי לא רצוי, אולי אני פשוט פוחדת מן הדחייה??? אוי, תודה לך נטע, בזכותך עליתי על נקודה חשובה..
באהבה, שם ים

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
הפחד לתת...

הפחד לתת שור אולי לפחד מדחייה... האמנם? את חושבת יש לזה גורמים?

שם ים

New member
חושבת??? יודעת!

בודאי שאני יודעת. כשעוברים מבית לבית לבית לבית ונוחתים בגטו...מה קורה? מפתחים תחושה שאולי לא רוצים אותך???? יכול להיות???? וואאאווהההווו ברחתי שוב מהבית. כל היום אני מתכננת לבוא ולבכות לכם, שאני רוצה לחזור, אבל פוחדת. כן. הבנתי שאני מתעסקת בכאילו גורו, רק כדי לא להתעסק בחרא שעולה. ולמה לי להתעסק בזה שוב? הוא גם כן העלה חלק מזה. אני פשוט פצועה. מטאפורית. עצבנית קצת. באלי לשקט מוחלט. דמממממממההההה!!!!!! מבית לבית לבית. אני שונאת אותו. שוב אני בורחת. לא רוצה!!!!!!! פשוט שונאת אותו. שונאת שונאת. ועוד שונאת אחד. שם ים.

נטע יקרה ../images/Emo20.gif

יש עוד אפשרויות,אבל אני לא בטוח שהעלאה שלהן יכולה להועיל. (כי נראה לי שמה שחשוב הוא לא כלכך "מהן האפשרויות"-אלא בעיקר- מה את מרגישה). מה שאמרת - בדיוק נמרץהוא גם מה שאני מרגיש כשאני מקבל.. "לא מגיע לי" ועם זאת - שימי לב שיכולים להיות הבדלים בתגובות שלנו ביןמצבים ספונטניים כמו אלה שתיארת עם השופטת, ומצד שני מצבים מתוכננים מראש כמו יומולדת למשל. אני אומר "יכולים", כי לא תמיד יש הבדלים ולא אצל כל אחד. אני מניח שהשורש של כל הדברים הוא בדימוי עצמי נמוך, שבגללם קשה לנו לקבל דברים (ולפעמים זה מתבטא ביותר מאשר "עזוב לא היית צריך" וכל ההתנהגות שלנו כלפי הנותן מושפעת לאורך זמן רב מעצם העובדה שקיבלנו ממנו מתנה... (האם נתקלת במצבים כאלה?) אני מאמין שככל שהדימוי שלך בעיני עצמך יתחזק - (ואני מאמין שזה יקרה יותר מוקדם ממה שאת חושבת) כך תהיה לך פחות בעיה כזו וכנ"ל לגבי אחרים. לא?
נ.ב - זהו בר נון התמנון, התמנון העברי הסגול הראשון (כנראה שתה את הנוזל שהפך את דני-דין לבלתי נראה, אבל על תמנונים זה עובד אחרת)

מחשבה נוספת...

אולי האנשים האלה שמבטלים נתינות שמנסים לתת להם, באמירות כמו: עזוב שטויות, או: אין צורך וכו´, אולי הם עושים את זה גם בגלל שזה מה שמקובל ונהוג. בחברה שלנו, בהרבה מקרים, אדם שיבטא את הרצון שלו לקבל, יגידו עליו שהוא אגואיסט. כך שהפחד מלקבל, הוא גם כן הפחד ממה יגידו עלינו אם נקבל בלי רגשות אשם.

למעלה