לקב"ן שרושם כאן:

• פותח הנושא zus
  • פורסם בתאריך

zus

New member
לקב"ן שרושם כאן:

אני חייל בצה"ל כ-3 חודשים, יצאתי מקרבי עקב בעיות במשפחה, עשיתי טירונות 02 והייתיי מיועד ל-מדסני"ק בזמן הטירונות אדם קרוב אלי מאוד נהרג בג´נין, זה גרם לי לטראומה קשה. ביום הפיזורים מהטירונות, החליטו לפנות אותי לבודק מעברים במחסום רז, דבר שלא יכולתי לעשות מבחינה נפשית ומשפחתית. אז הופני לקב"ן ואז לפסיכיאטר שהוריד לי ל-64 נפשי לשנה... עכשיו זה מונע ממני הרבה תפקידים שרציתי לעשות ואני תקוע ב-בה"ד 6 תחזוקה ששם אני מאוד מאוכז ומדוכא בצורה קשה עקב כך, נבחרתי לקורס מש"ק תחזוקה... אני מרגיש ביזבוז רציני דדבר שני פיתחתי תלות נוראית לבית ולהורים וקשה לי מאוד להיות הרבה זמן לא בבית אם המשפחה וחברים, ואני בהרגשת אכזבה דיכאון ועצב חזקים מאוד מאוד מאוד,,,, לא סיפרתי את זה להורי וחברי אבל אני פשוט יושב ובוכה כל הזמן... אני לא ישן טוב ולא אוכל טוב אני כבר לא יודע אם אני רוצה להמשיך לשרת במה"ל... מה לעשות?! תודה

kaban

New member
היי

אני מבין ממה שאתה כותב שעל מנת להקל עליך בשירות הורד לך פרופיל 64 אבל עכשיו אתה מרגיש מאוכזב על כי אתה משרת בחיל תחזוקה תראה, לעיתים צריך להבין כי קשה בצבא לקבל את הכל, הקבן רצה לעזור לך אבל המחיר שאתה משלם על העזרה, לדבריך הוא גדול מאד. חיילים רבים משרתים מתפקידי תחזוקה שונים ורבים מהם בשל בעיות שונות אשר להם, כמו לך, רצו לעזור. הצבא החליט, שבעלי פרופילים נמוכים ישרתו גם בחייל תחזוקה בין השאר בשל אפשרות שקיימת שם להתגמש מבחינת יציאות הביתה (וזה בתנאי שאתה תשרת בבסיס פתוח). כפי שאת האומר הפרופיל שניתן לך הוא לשנה, אני מציע לך בשנה הזו להמשיך בשיחות עם קבן על מנת לקבל טיפול ועזרה בבעיות שציינת, ולאחר שנה אם יעלה לך הפרופיל חזרה יעמדו בפניך מספר אפשרויות שאולי תוכל לבחור, אך לא בטוח כי תצא מחיל תחזוקה. תוכל, אם יש לך נתונים, לצאת לקורס קצינים, תוכל גם, אם תרגיש שאתה חזק יותר נפשית להצטרף ליחידה קרבית ולשנות את המשצוע בו תעסוק. את שירותי הצבאי העברתי בבהד 6 בחיל תחזוקה ונהנתי מהשירות שם, אני שירתתי כמדריך וזו אפשרות נוספת כי אם תהיה טוב ותךראה מוטיבציה ויכולת להתמודד עם אנשים אולי תוכל להשאר שם, גם אם לא - מאנשים רבים שהכרתי בחיל התחזוקה מצאתי כי הם נהנו בשירותם הצבאי יציאה מהצבא היא הפתרון הרע היותר היות ולא רק ששום בעיה לא תפתר אתה תרגיש כשלון והחמצה מה גם שיש לכך לעיתים השלכות באזרחות אני מציע לך להפגש עם הקבן ולקבל עזרה וטיפול, לנסות להיות טוב ולשאוף להתקדם ושתדע - גם אני הייתי מאוכזב ועצוב מאד שהגעתי לחיל התחזוקה וכיום אני שמח ששירתתי שם

zus

New member
אני מבין, אבל...

אני מבין את כל מה שאמרת, אבל יש לי בעיה אחת והיא שאני מרגיש שאני חייב כל הזמן להיות בבית, אני מרגיש שאני צריך להיות שם ולעזור ואני גם עדין לא בטוח איפה אני יהיה אחרי הקורס ואת זה גם רציתי לשאול אותך שאלה בבקשה אפ לא אכפת לך... הפסיכיאטר הבטיח לי שאני לא ישרת במקומות מסוכנים בשטחים וכאלה ורק בעורף, ויש שתי קורסים למשק"י תחזוקה: 1. מז"י 2. הת"ל לפי מה שהבנתי מז"י לגדודים ולשטחים והת"ל זה לעורף האם אני צודק ואם הבטחת הפסיכיאטר שווה משהו ועוד שאלה שנזכרתי עכשיו מה משמעות הסיעיפים הבאים שהפסיכיאטר נתן לי? 32644 ו- 59603 תודה!

kaban

New member
תשובות

אני אתחיל בצורך להיות כל הזמן בבית ולעזור - אני מבין את הצורך הזה ואני מבין את החשיבות שאתה מייחס לעזרה שלך בבית - אבל זו נקודה עליה אתה צריך לדבר בטיפול כי עד כמה שאתה תופס את הצורך שלך להיות בבית אתה אדם עצמאי ויש לבדוק עד כמה הצורך הזה שללא טיפול יכול גם להתגבר הוא הרס עצמי והרס של העצמי. אני לא רואה את הפורום כטיפול ולכן זו נקודה לקבן אליו אני ממליץ לך לפנות לגבי הבטחה של פסיכיאטר - ככלל פרופילים נפשיים לא מגיעים לגדודים אבל שים לב - פרופיל נפשי אינו קלב!!! אין מניעה מלשלוח אותך לשירות ביחידה פתוחה רחוקה מהבית או אפילו ליחידה סגורה שאינה גדוד - שוב - אין לך מה להלחץ עכשיו כי מנסיוני בדר"כ רוב הפרופילים הנפשיים משרתים בסביבות הבית אבל ראיתי גם מקרים שלא בכל אופן אני מניח כי למקום מסוכן לא תגיע לגבי הסעיפים - כיום אינני קבן בשירות פעיל ולכן אני פשוט לא זוכר את הסעיפים בעל פה, תמיד היתה לי בעיה לזכור מספרים. הכי חשוב זה מה שאתה אמרת "אני מרגיש שאני חייב להיות כל הזמן בבית" - את הנקודה הזו אתה חייב לברר בטיפול - אם תשתחרר בגלל התחושה הזו אתה תזיק לעצמך בדרך שלא תהיה קלה לתיקון

zus

New member
נכון, אני פשוט...

יכול להיות, אני פשוט לא רשמתי את רגשותי בצורה נכונה כל כך, זה הצורך התמידי להיות בבית, זה יותר הצורך בחופש, והמסגרת והמערכת הצבאית גורמת לי להשגע... כן כן אני פשוט מזיק לעצמי כדי לקבל גימלים בבית... סבון בעיניים כי אז יש דלקת וזה 3 ימי מנוחה, ועד כדי דפיקת הראש בקיר כדי שתהיה נפיחות....

kaban

New member
אתה מזיק לעצמך

אתה אומר נכון ואני מרחיב - התחושה שלך גורמת לך להזיק לעצמך כדי להיות בבית ובכך אתה גורם נזק נוסף כי אתה יודע שיש כאן בעיה אבל אתה "פותר" אותה בחיזוק הבעיה. אם תשתחרר זה יהיה הנזק הגדול ביותר שתגרום לעצמך כי אז במקום להתמודד אתה תברח. אני שוב מציע לך, גם כי איני רואה את הפורום כטיפול, גש לקב"ן ותתחיל לראות איך אתה עוזר לעצמך להתמודד, ולא לברוח

למעלה