לקדם את המדע בעזרת משחק מחשב

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לקדם את המדע בעזרת משחק מחשב

גיימרים אשר שיתפו פעולה במשחק אונליין הצליחו לפענח כיצד בנוי חלבון חשוב של וירוס הדומה לוירוס האיידס (HIV). אופן ההתקפלות של הוירוס, אשר העסיק מדענים זמן רב נפתר על-ידי הגיימרים רק לאחר שלושה שבועות. המשחק נקרא Foldit (קפל אותו) ובמהלכו נדרשים השחקנים לקפל שרשרת חלבונית תוך שמירה על חוקים מסוימים. בעזרת תפיסה תלת-מימדית ואינטואיציה טובה, הגיימרים עשו זאת טוב יותר ממחשב החסר תכונות אלו, וכך עזרו לקדם מציאת תרופה אשר תפגע במבנה חלבון זה. קישור לידיעה (רועי צנגה) אתר המשחק- Foldit

zlp

New member
יואו, גם אני שיחקתי במשחק הזה!

חשבתי שזה עוזר בעיקר להפחית שעות מחשוב ובתיאוריה של קיפול חלבונים, לא חשבתי שאשכרה יש לזה שימוש מעשי.

xianghua

New member
זה לא ממש משחק

זו תוכנה שמנצלת עיבוד מקבילי של קונסולות ה-ps3, בעיקר ניצול של מעבד הcell בעל שבע הליבות.

deathcaster

New member
אז נעלמת בגלל COD MW3 ?

zlp

New member
טרולצ'יק, גם כאן אתה לא יודע על מה אתה מדבר?

penholders

New member
זה לא נכון.

קודם כל, הוא נועד למחשב - לא ראיתי באתר הפנייה לאפשרות משחק ב PS3, תקן אותי אם אני טועה. שנית כל, הוא בכלל לא נועד לנצל מעבדים, אלא את האינטואיציה האנושית והיכולת של בני אדם לחשוב בצורה תלת-מימדית.

zlp

New member
יש אנשים שלעולם לא טועים

לדוגמה, אני מכיר מישהי במערכת הפורומים הזו שהיא כל כך מומחית כשגם כשהוצג לה ציטוט מטקסטבוק בסיסי בתחום ומקיף ביותר בחרה לבטל את הטקסטבוק בשם ה"מומחיות" שלה. מסתבר שרמת ההבנה שלך לא עולה על שלה. לא כדאי להשקיע שתי דקות בקריאת הטקסט לפני שקופצים בראש?

למעלה