לקויות למידה

לקויות למידה

שלום,

רציתי לשאול לגבי לקויות למידה-
איזה תואר שני בפסיכולוגיה מאפשר לאבחן ולטפל בלקויות למידה, ADHD וכו'?
האם אפשר להגיע לזה דרך נוירופסיכולוגיה?

תודה ויום טוב :)

sense9

Member
מנהל
לקויות למידה

יש תואר שני שלם רק לזה
לא חייבים תואר שני בפסיכולוגיה ע"מ לעסוק בזה.

אני יודעת, אבל..

אני יודעת שיש תואר שני בלקויות למידה, אבל אני לא בטוחה שזה הכיוון שלי (וגם הבנתי שיש לו אוריינטציה של חינוך- שזה לא מתאים לי).
אם אני אעשה תואר שני בנוירופסיכולוגיה ולבסוף אחליט כן ללכת לתחום של לקויות למידה ו-ADHD- זה אפשרי?
אין שום יתרון של פסיכולוג על פני מאבחן דידקטי? (מה בעצם ההבדל בין אבחון דידקטי ופסיכודידקטי?)

manson23

New member
אולי פסיכולוגיה חינוכית?

אני חושב שקראתי פעם שבשביל להיות מאבחן צריך להוציא תעודת מאבחן ,אותה אפשר להוציא אחרי תואר ראשון וניסיון בהוראה, אבל אני לא סגור על זה..

sense9

Member
מנהל
אפשרי.

לפסיכולוג יש יותר הרשאות אבחון.
אבחון פסיכודידקטי משלב גם אבחון על רקע רגשי.

BellA עלמה

New member
לאחרונה קראתי על

פסיכולוג שיקומי שמטפל בנוער בעלי הפרעות קשב \ לקויות למידה
{למרות שאני לא בטוחה מה הקשר . אשמח לדעת אם יש בכלל קשר כזה}

sense9

Member
מנהל
אני מניחה ש

זה כנראה משפיע עליהם בתחומים שונים בחיים, והוא מסייע להם בהסתגלות נוחה יותר ושיפור איכות חייהם מבחינה זו.

אפשר להגיע מהרבה כיוונים

יש לי חברה שסיימה עכשיו דוקטורט בנוירופסיכולוגיה ועוסקת בתחום, וכמובן אני מכירה הרבה פסיכולוגים קליניים וחינוכיים שעברו הכשרה ספציפית לאבחון וטיפול בתחום הזה ועוסקים בו.

במילים אחרות, זו נישה ספציפית שאפשר להגיע אליה מכמה כיוונים, וכדאי לחשוב מה הכיוון שמעניין אותך וללכת אליו.

אפשר קצת פירוט בבקשה?

תוכלי לפרט טיפה יותר מה החברה הנוירופסיכולוגית שלך עושה במסגרת עבודתה?
כלומר, הבנתי שבתחום הנוירופסיכולוגיה יש אבחון ויש טיפול, ואני אשמח מאוד לדעת מה ספציפית היא עושה עם המטופלים-
מעבר לאבחון היא גם מטפלת בלקויות הלמידה עצמן? או שהטיפול הוא טיפול פסיכולוגי "רגיל" על קשיים רגשיים נוספים שיש להם?
תודה רבה! זה יכול להכווין אותי ולעזור לי מאוד..

אני לא יודעת

מניחה שהמוקד הוא אבחון וטיפול בלקויות הספציפיות תוך מתן אסטרטגיות רלבנטיות וקשר עם מוסדות הלימוד. אני מאוד בספק אם מכיוון של נוירו מגיעים לטיפול 'רגיל' שמתמקד באוכלוסיית לקויי למידה.

למעלה