לקויות למידה

• פותח הנושא dul
  • פורסם בתאריך

dul

New member
לקויות למידה

בתי סובלת מלקויות למידה שונות, בין השאר בעיות בזיכרון, היא לומדת בכתה י´ומתוסכלת מאד מן העובדה שהיא לומדת למבחנים, אך אינה מצליחה לזכור את החומר האם משהו מכיר טיפול בבעיה?

לקויות למידה

ערב טוב, אני זקוקה ליותר פרטים , האם יש אבחנה ללקות הלמידה . האם זה מתבטא בעוד דברים מלבד בעית זיכרון ( חוסר שקט , בעיות ריכוז וכד´) כמה זמן היא סובלת מהתופעה? עד למתן תשובותייך אני מצרפת מאמר בנושא הפרעות קשב וריכוז ( אם זה רלוונטי). ערב טוב יעל

dul

New member
לקויות למידה../images/Emo51.gif

שלום יעל, יש אבחנה ללקות למידה אצל בתי, שנעשה אצל מאבחנת באופן פרטי, לאחר שבמבחן הפסיכוטכני התגלו פערים גדולים בקריטריונים השונים. בחלק מן המקצועות יש ציון מעל הממוצע ובכושר למידה כללי-מתחת לממוצע. יש בעיה בארגון החומר, בזיכרון לטווח קצר, בריכוז. זקוקה לשקט בזמן מבחןומושפעת מגרויים שונים המסיחים את דעתה.אין בעיה של היפר אקטיביות.

m_katzmann

New member
קנסיולוגיה חינוכית

שלום לך, לקות למידה היא בדרך כלל תוצאה של טראומת הריון, לידה או ילדות מוקדמת. כתוצאה מהטראומה המוח עושה הכל על מנת לשמור על האדם שלא יחווה עוד חוויה שכזאת ומקבע את הילד בדפוס התנהגות מסויים. לדוגמא ילד שחווה טראומת ניתוק קשה מרחם האם בלידה קיסרית, מפתח רגישויות רבות, כדי שההורים ישמרו עליו וידאגו שלא יחווה עוד טראומה קשה שכזאת.הרגישויות האלה יכולות להתבטא על רקע פיזי(מחלות כמו אסטמה, או אלרגיות) ועל רקע רגשי: ילד פגיע מאוד, מכונס בתוך עצמו, או מתפרץ ללא רסן. כדי להסוות רגישויות אלה יקבע אותנו המוח בדפוס מסויים: ילד מאוד מפוזר, שכחן, אסטרונאוט. זה לא שהוא לא מסוגל ללמוד - יש לו בעיה של ארגון. האמת היא שהבעיה הזאת היא רק הסימפטום הסיבה לכך מאוד עמוקה והילד זקוק לטיפול קנסיולוגי שיאבחן את הסיבה למקור הבעיה וינטרל שם את המתח השלילי שנצבר. בעיות בלתי פתורות מתקופת בית הספר הופכות לבעיות של עשיית החיים ואנחנו מוצאים את אותם הבוגרים שעברו את כל מדורי הגיהנום הבית ספרי ואולי אפילו בהצלחה עם צלקות ענקיות שלמרות כל הידע שרכשו - לא מצליחים בחייהם. מאיה

dul

New member
למאיה||

הייתי שמחה לשמוע עוד על קינסיולוגיה. אני מאזור חדרה האם את מכירה משהו מהאיזור שמטפל בשיטה זו וכמו כן מהי השיטה? תודה

שלום לך

לקוי למידה זה אחד מהבעיות שאף אחד לט יודע איך לטפל בה. השיטות אחרונות מתבססות על מתן תוספי מזון שמשפרים העברת מידע עצבית וטיפול פסיכולוגי כי לקוי למידה קשורה גם כן למתח נופשי (במידה מסוימת) מיכאל

m_katzmann

New member
הכחשה על למידה

למיכאל שלום, לא במיקרה כל כמה שנים משנים את ההגדרה של לקות למידה, כי בעצם לא קיים מושג כזה - לקות למידה ואם תרצה כולנו לקויי למידה. לכל אחד מאתנו יש את השטח שהוא חלש בו ואם תרצה לכל אחד מאתנו יש את השטח שהוא לקוי בו. לקות למידה זו הכחשה שהמוח שם על למידה כדי לא לחוות עוד חוויה לא נעימה. לקות למידה מקושרת תמיד לבעיות רגשיות וטיפול רגשי מסיבי יכול לפתוח את הפלונטר הזה שהמוח שלנו טווה לנו כדי לשמור עלינו ועדיף שנה אחת קודם. נכון שלמזון ולשתייה השפעה חשובה על תפקוד נכון והעברת מידע, אך שום טיפול לא יעקור את הבעיה מהשורש רק על ידי תזונה נכונה. קנסיולוגיה חינוכית יודעת לטפל בלקויות למידה והתוצאות הן מדהימות. מאיה

כדסלקטית לשעבר ומו"ל של 8 ספרים יש

יש אפשרות יעילה להשתחרר ממה שנקרא ´ליקויי למידה´, למעשה טיפול אחד המאזן את האונות של המוח ומשחרר לחצים מגנטים הגורמים להפרעות. אם ברצונך מידע נוסף נא צרי עימי קשר באמצעות תיבת המסרים. שבת שלום אסתיה

למעלה